неделя, август 21, 2005

Мартин Ковачев носи втора победа на Спартак

Спартак постигна победа и във втория кръг на Източната "Б" група, след като надигра Добруджа с 1:0 пред около 400 зрители на клубния си стадион. Както и в срещата с Калиакра (Каварна) в първия кръг, отново единственото попадение вкара Мартин Ковачев.
Варненци имаха превъзходство през почти целия мач, но в първите минути атаките им трудно образуваха голови ситуации. Гостите първи отправиха точен удар във вратата. Това стана в 16-ата минута, когато Симеонов шутира отдалеч, топката рикошира в защитник на "соколите" и залъга вратаря Генко Славов, който обаче показа страхотен рефлекс и спаси. В 37-ата минута Николай Станчев затрудни максимално Радомиров от фаул, но стражът изби в корнер. СЛед центрирането от ъгловия Траян Дянков шутира в ръцете на вратаря. Само две минути по-късно Атанас Георгиев фаулира в наказателното поле връхлитащия Николай Филипов и Георги Нарлев отсъди дузпа. Зад бялата точка отново както и в Каварна застана Мартин Ковачев, но би леко и Радомиров спаси.
Шест минути след подновяването на играта Ковачев се реваншира, след като засече отлично центриране на Траян Дянков с глава в мрежата - 1:0. За попадението помогна и успешният ход на Ради Здравков, който пусна Венци Маринов в отбраната и Ковачев заигра в нападение. До края варненци пропуснаха на два пъти чрез Кольо Станчев, а Генко Славов предотврати две опасни ситуации през неговата врата.
В следващия кръг Спартак гостува на Дунав (Русе).

Спартак - Добруджа 1:0
- Спартак: Славов, Ст. Петров, Ковачев, Михайлов, Дянков, Н. Станчев, Пекин, Съботинов, Ангелов (49 Маринов), Н. Филипов (90 Димитров), Г. Филипов (38 Хаджиев)
- Добруджа: Радомиров, Ангелов, Флоров, Жорев, Ат. Георгиев, Кючуков (74 Бонев), Господинов (63 Кънчев), Симеонов, Димов, И. Георгиев, Кирилов
- Голмайстор: Ковачев (51)
- Жълти картони: Съботинов, Маринов; Ат. Георгиев, Господинов, Кирилов
- Съдия Георги Нарлев
- Стадион "Спартак" - 400 зрители

--- ole-bg.com



Генко Славов: За 2 мача можехме да вкараме 10 гола

Вратарят на Спартак Генко Славов бе категоричен, че победата на "соколите" е била заслужена. "Важно бе да се спечелят трите точки, за да се преодолее напрежението при нас. Смятам, че надиграхме Добруджа, но отново проявихме старата си слабост - пропуските. В двете срещи с Калиакра и Добруджа можехме да вкараме общо десет гола. Но важното е, че печелим точки и вървим към целта си. Накрая на мача добричлии ни натиснаха и замалко да ни вкарат. Радвам се, че най-верните ни привърженици дойдоха да ни подкрепят. Тези победи, които печелим, са именно за тях. В Русе е поредният ни тежък мач, но отборът, който трбва да се притеснява е Дунав, а не ние", заяви специално за "ОЛЕ-БГ" вратарят.

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Имаме проблем с количеството футболисти

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков похвали своите състезатели най-вече за хъса, с който са се отнесли към срещата. "Преди мача ми казаха, че двубоите между Спартак и Добруджа са дербита и видях, че се получи така. Все пак Добруджа е с дълъг стаж в професионалния футбол и се очакваше да ни затруднят максимално. Имах наблюдения върху мача им с Поморие и съперникът ни игра точно както си мислех, че ще играе. Имахме много трудности още от преди мача до последния съдийски сигнал на срещата. Нашият тим бе по-настоятелен и не мога да не благодаря на състезателите затова, че се раздадоха докрай. Контролирахме играта и доминирахме в срещата, без нейните последни 20 минути. В средата на терена имахме двама 18 годишни състезатели и бе нормално те да се поизморят в края. Единият от тях Владо Пекин дори се завърна след дълго отсъствие заради контузия. Решението да пусна Ковачев в нападение го взех в хода на мача и се радвам, че е успешно. Затруднени сме не от качеството на футболистите, а от количеството им. Имах идея през седмицата да се картотекирам именно заради тези проблеми, но някои иронични коментари в пресата ме отказаха", коментира след срещата Здравков.

--- ole-bg.com


Георги Филипов с тежка контузия

Нападателят на Спартак Георги Филипов получи тежка контузия по време на мача с Добруджа. В 38-ата минута той се сблъска с вратаря на добричлии Радомиров и остана да лежи на земята. 19-годишният футболист веднага бе заменен от Синан Хаджиев и на един крак тръгна да се прибира в съблекалнята. След срещата д-р Мирослав Купенов разкри за "ОЛЕ-БГ", че футболистът е усукал коляното си, но отокът не позволява да се види дали е засегнат менискуса. "Надяваме се след 24 часа отокът да спадне, за да можем в понеделник да установим каква е травмата му. Има вероятност да е увреден менискусът, но това ще се установи в понеделник, когато Жоро мине на ядрено-магнитен резонанс", обясни Купенов.
Контузия по време на срещата получи и Даниел Ангелов. Младокът изкълчи глезен в края на първото полувреме и в 49-ата минута бе заменен от Венци Маринов.

--- ole-bg.com


Кателиев и Мирчев нарушили вътрешния правилник

Двама от основните футоблисти на Спартак Диян Кателиев и Владислав Мирчев изненадващо бяха оставени извън групата за днешния двубой с Добруджа. Старши треньорът Ради Здравков бе включил само 15 футболисти в групата, а Мирчев и Катера останаха на трибуните и изгледаха от там срещата.
"Решението Кателиев и Мирчев да останат извън групата бе мое. Аз съм дошъл в Спартак не за да правя компромиси. Те нарушиха правилата в клуба, които не са съставени от мен. Единственото, което можех да сторя е да не разчитам на тях днес", обясни на пресконференцията след мача Ради Здравков.
По всяка вероятност обаче двамата ще бъдат амнистирани за предстоящото гостуване на Дунав (Русе) и ще помогнат на тима в търсене на третата му победа.

--- ole-bg.com

Няма коментари: