понеделник, август 01, 2005

Ради Здравков остава в Спартак “на инат”

Викат четирима юноши да попълнят групата, ще търсят и нови футболисти до старта на шампионата

Наставникът на Спартак Радослав Здравков остава “на инат” в отбора и ще продължи да го води в първенството. Това заяви ден след 49-ия си рожден ден пред “Позвънете Новини” специалистът. Само 48 часа преди това трима играчи се махнаха от Спартак, а преди това си заминаха други двама. “Въпреки някои трудности и обстоятелства, въпреки някои други очаквания, решил съм за себе си на инат да остана в Спартак. Този мой инат се поддържа и от факта, че когато Иван Славков е налице, съм срещал от негова страна необходимото разбиране и клубът функционира”, каза Здравков. Той уточни, че “при всички обстоятелства Спартак ще го има, както го е имало, независимо от футболистите и ръководството”. Бившият национал обаче призна, че е неприятно 2 седмици преди началото на първенството екипът му да е с вързани ръце. “Трудно е в момента да се намерят играчи. Избягаха футболисти, с които никога не сме имали проблеми с финансовите параметри на договорите им. За съжаление в определеното време те не бяха обвързани с клуба, което им д аде възможност да променят желанието си и да си тръгнат”, каза Здравков.
След като избягаха петима играчи, той остана с 18 играчи. В момента тези, които тренират, с изключение на 1 футболист, имат договори. Единствено Красимир Стефанов няма договор, но за него проблемът е административен и той ще подпише непосредствено преди картотекирането. “Лошото е, че от 18 играчи 5-6 са юноши, така че ставаме още по-малко. Търсим варианти да попълним групата, но няма да прибързваме с взимане на решения”, очерта бъдещето Здравков. От утре с първия отбор на Спартак ще тренират четирима юноши, които ще влязат и в групата за мачовете. “Допълнително ще огледаме техните качества и възможности. Едно е сигурно - с тях поне ще се води нормален тренировъчен процес. Ако не се намерят нови играчи, ще останем така и ще търсим на полусезона”, каза Здравков.
Новите са Мирослав Симеонов, защитник, роден 1988 г., Иво Кирчев, централен нападател, 1988, Калоян Цветков, полузащитник, 1988, и Свилен Атанасов, полузащитник, 1987.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: