сряда, август 31, 2005

Николай Станчев: Ще говорим, когато спечелим 60 точки

Трите победи в първите три кръга са нещо нормално за "Спартак". Това заяви за "Черноморие" Николай Станчев. Капитанът смята, че не са направили кой знае какво, а просто са си свършили работата. "Ще говорим, когато спечелим 60 точки", уточни той. Запитан дали е оптимист за бъдещето на отбора, 38-годишният халф отсече: "Ако аз не съм оптимист, тогава кой ще бъде."
Николай изрази задоволство, че всички футболисти са играли силно в Русе, с малки изключения. "Ние надиграхме категорично съперника. "Дунав" нямаше удар към вратата. Ако бяхме вкарали по-голяма част от положенията си, трябваше да победим с 10:0", коментира футболистът. Според Станчев лошото за родния футбол е, че когато един отбор загуби, не търси причините в себе си, а в странични фактори. "Не знам защо "Дунав" ревна против съдията, който свири 50 на 50. Още в началото подмина дузпа за нас, но го приемаме като част от играта", допълни Станчев. Последният смята, че заслугата да нямат получен гол е на целия тим. "Всички играем в защита, не само защитниците. Затова съперниците още не са превзели вратата ни", уточни No 7.

--- chernomorie.info.bg

неделя, август 28, 2005

Спартак продължава да бие - 2:0 в Русе

Варненският Спартак продължава победната си серия апочнала още в първия кръг. Днес жертва на възпитаниците на Ради Здравков стана отборът на Дунав, и то на негов терен. "Соколите" този път победиха с 2:0.
През първото полувреме играта бе долу-горе равностойна, но все пак лек превес имаха варненци. Техните състезатели пропуснаха и няколко голови положения. В самия край на първото полувреме бившият футболист на Спартак Окан Хасан получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.
След почивката Спартак бе пълен господар на терена. В 47-ата минута Николай Филипов бе изведен зад защитата на русенци, финтира Цанков и прати топката в опразнената врата. 30 минути по-късно резервата Николай Съботинов повтори упражнението и оформи крайния резултат. Варненци пропуснаха още няколко голови положения, най-сериозното от които бе гредата, която нацели Съботинов 7 минути преди края.
След срещата възпитаниците н Георги харалампиев имаха сериозни претенции към главния съдия Камен Алексиев, обвинявайки го в пресилени два жълти картона на Хасан и не отсъждане на засада при първото попадение.
С този успех Спартак продължава да води еднолично в класирането, а в следващия кръг приема Марица.

Дунав - Спартак 0:2
--- Дунав: Цанков, Петров, Енгибаров, Ст. Георгиев, Рангелов, Тасков (75 Дамянов), Раданов (46 Тодоров), Хасан, Ив. Георгиев, Илиев (46 Величков), Г. Георгиев
--- Спартак: Славов, Дянков, Петров, Мирчев (70 Ангелов), Кателиев (80 Маринов), Ковачев, Михайлов, Станчев, Мустафа (46 Съботинов), Н. Филипов, Пекин
--- Голмайстори: Н. Филипов (47), Съботинов (77)
--- Червен картон Окан Хасан (45)
--- Съдия - Камен Алексиев

--- ole-bg.com


Генко: Очаквахме да бием в Русе

Вратарят на Спартак Генко Славов заяви в типичния си стил, че победата на неговия тим над Дунав в Русе не е нищо особен. "Радваме се, че победихме, но еуфорията не е чак толкова голяма, тъй като си я очаквахме предварително. Ние сме Спартак и Дунав не може да ни плаши. Още от първото полувреме ги натиснахме и държахме инициативата в 80% от времето. Пропуснахме доспа голови положения, ударихме и греда. Не мога да разбера какви претенции имат домакините. И двата жълти картона на Окан Хасан бяха заслужени. Първият бе за оспорване на съдийско решение, а вторият за задържане за фланелката. Съдията си свири 50:50. Радвам се, че имаше и доста наши фенове на стадиона. Целият отбор им е много благодарен", заяви за "ОЛЕ-БГ" Славов.
Наставникът на "соколите" Ради Здравков даде два дни почивка на своите подопечни и ги вика на следобедна тренировка във вторник.

--- ole-bg.com

вторник, август 23, 2005

Филипов аут за Дунав, травмата може да е тежка

Травмата на атакуващия полузащитник на Спартак Георги Филипов ще го извади от игра за предстоящото гостуване на тима на Ради Здравков в Русе. Това съобщи вчера пресслужбата на “соколите”. Освен, че пропуска двубоя с Дунав, младокът ще трябва да мине днес или утре на ядрено-магнитен резонанс, за да се разбере точната травма на коляното му. Лекарят на Спартак доктор Мирослав Купенов се колебае за точна диагноза, като има съмнения за нещо по-сериозно, което може да извади футболиста за няколко месеца от игра. Както е известно, Филипов получи травмата на двубоя с Добруджа миналата събота. Другият контузен в състава на “соколите” Даниел Ангелов е все още с болки в глезена, който е леко надут. Затова засега халфът тренира самостоятелно на облекчен режим. Играещият старши треньор на Спартак Радослав Здравков пък ще може да разчита за събота на Северин Мустафа, чието наказание за червения картон срещу Калиакра изтече тази седмица.

--- pozvanete.bg

неделя, август 21, 2005

Мартин Ковачев носи втора победа на Спартак

Спартак постигна победа и във втория кръг на Източната "Б" група, след като надигра Добруджа с 1:0 пред около 400 зрители на клубния си стадион. Както и в срещата с Калиакра (Каварна) в първия кръг, отново единственото попадение вкара Мартин Ковачев.
Варненци имаха превъзходство през почти целия мач, но в първите минути атаките им трудно образуваха голови ситуации. Гостите първи отправиха точен удар във вратата. Това стана в 16-ата минута, когато Симеонов шутира отдалеч, топката рикошира в защитник на "соколите" и залъга вратаря Генко Славов, който обаче показа страхотен рефлекс и спаси. В 37-ата минута Николай Станчев затрудни максимално Радомиров от фаул, но стражът изби в корнер. СЛед центрирането от ъгловия Траян Дянков шутира в ръцете на вратаря. Само две минути по-късно Атанас Георгиев фаулира в наказателното поле връхлитащия Николай Филипов и Георги Нарлев отсъди дузпа. Зад бялата точка отново както и в Каварна застана Мартин Ковачев, но би леко и Радомиров спаси.
Шест минути след подновяването на играта Ковачев се реваншира, след като засече отлично центриране на Траян Дянков с глава в мрежата - 1:0. За попадението помогна и успешният ход на Ради Здравков, който пусна Венци Маринов в отбраната и Ковачев заигра в нападение. До края варненци пропуснаха на два пъти чрез Кольо Станчев, а Генко Славов предотврати две опасни ситуации през неговата врата.
В следващия кръг Спартак гостува на Дунав (Русе).

Спартак - Добруджа 1:0
- Спартак: Славов, Ст. Петров, Ковачев, Михайлов, Дянков, Н. Станчев, Пекин, Съботинов, Ангелов (49 Маринов), Н. Филипов (90 Димитров), Г. Филипов (38 Хаджиев)
- Добруджа: Радомиров, Ангелов, Флоров, Жорев, Ат. Георгиев, Кючуков (74 Бонев), Господинов (63 Кънчев), Симеонов, Димов, И. Георгиев, Кирилов
- Голмайстор: Ковачев (51)
- Жълти картони: Съботинов, Маринов; Ат. Георгиев, Господинов, Кирилов
- Съдия Георги Нарлев
- Стадион "Спартак" - 400 зрители

--- ole-bg.com



Генко Славов: За 2 мача можехме да вкараме 10 гола

Вратарят на Спартак Генко Славов бе категоричен, че победата на "соколите" е била заслужена. "Важно бе да се спечелят трите точки, за да се преодолее напрежението при нас. Смятам, че надиграхме Добруджа, но отново проявихме старата си слабост - пропуските. В двете срещи с Калиакра и Добруджа можехме да вкараме общо десет гола. Но важното е, че печелим точки и вървим към целта си. Накрая на мача добричлии ни натиснаха и замалко да ни вкарат. Радвам се, че най-верните ни привърженици дойдоха да ни подкрепят. Тези победи, които печелим, са именно за тях. В Русе е поредният ни тежък мач, но отборът, който трбва да се притеснява е Дунав, а не ние", заяви специално за "ОЛЕ-БГ" вратарят.

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Имаме проблем с количеството футболисти

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков похвали своите състезатели най-вече за хъса, с който са се отнесли към срещата. "Преди мача ми казаха, че двубоите между Спартак и Добруджа са дербита и видях, че се получи така. Все пак Добруджа е с дълъг стаж в професионалния футбол и се очакваше да ни затруднят максимално. Имах наблюдения върху мача им с Поморие и съперникът ни игра точно както си мислех, че ще играе. Имахме много трудности още от преди мача до последния съдийски сигнал на срещата. Нашият тим бе по-настоятелен и не мога да не благодаря на състезателите затова, че се раздадоха докрай. Контролирахме играта и доминирахме в срещата, без нейните последни 20 минути. В средата на терена имахме двама 18 годишни състезатели и бе нормално те да се поизморят в края. Единият от тях Владо Пекин дори се завърна след дълго отсъствие заради контузия. Решението да пусна Ковачев в нападение го взех в хода на мача и се радвам, че е успешно. Затруднени сме не от качеството на футболистите, а от количеството им. Имах идея през седмицата да се картотекирам именно заради тези проблеми, но някои иронични коментари в пресата ме отказаха", коментира след срещата Здравков.

--- ole-bg.com


Георги Филипов с тежка контузия

Нападателят на Спартак Георги Филипов получи тежка контузия по време на мача с Добруджа. В 38-ата минута той се сблъска с вратаря на добричлии Радомиров и остана да лежи на земята. 19-годишният футболист веднага бе заменен от Синан Хаджиев и на един крак тръгна да се прибира в съблекалнята. След срещата д-р Мирослав Купенов разкри за "ОЛЕ-БГ", че футболистът е усукал коляното си, но отокът не позволява да се види дали е засегнат менискуса. "Надяваме се след 24 часа отокът да спадне, за да можем в понеделник да установим каква е травмата му. Има вероятност да е увреден менискусът, но това ще се установи в понеделник, когато Жоро мине на ядрено-магнитен резонанс", обясни Купенов.
Контузия по време на срещата получи и Даниел Ангелов. Младокът изкълчи глезен в края на първото полувреме и в 49-ата минута бе заменен от Венци Маринов.

--- ole-bg.com


Кателиев и Мирчев нарушили вътрешния правилник

Двама от основните футоблисти на Спартак Диян Кателиев и Владислав Мирчев изненадващо бяха оставени извън групата за днешния двубой с Добруджа. Старши треньорът Ради Здравков бе включил само 15 футболисти в групата, а Мирчев и Катера останаха на трибуните и изгледаха от там срещата.
"Решението Кателиев и Мирчев да останат извън групата бе мое. Аз съм дошъл в Спартак не за да правя компромиси. Те нарушиха правилата в клуба, които не са съставени от мен. Единственото, което можех да сторя е да не разчитам на тях днес", обясни на пресконференцията след мача Ради Здравков.
По всяка вероятност обаче двамата ще бъдат амнистирани за предстоящото гостуване на Дунав (Русе) и ще помогнат на тима в търсене на третата му победа.

--- ole-bg.com

сряда, август 17, 2005

Генко Славов сигурен в успеха над Добруджа

Вратарят на Спартак Генко Славов се закани, че тимът му ще победи Добруджа и ще продължи с пълен актив след втория кръг на първенството в Източната "Б" група. Той добави, че добричлии са опасни единствено в нападение, докато отбраната им е слабото място. "В Каварна играхме много силно и трябва да повторим това ни представяне и срещу Добруджа. Длъжни сме да бием. Все пак това е домакински мач. У дома трябва да вземаме всичко, а навън да крадем точки откъдето можем. Добруджа ги бихме в подготовкато гости. Отпреде играят силно, опасни са. Но слабото им място е отбраната и от това нтрябва да се възползваме ние. Трябва да бием и да отидем със самочувствие в Русе, където имаме труден мач с Дунав", заяви за "ОЛЕ-БГ" Славов.
Вчера ръководството на Спартак раздаде на футболистите премиите от по 300 лева за победата с 1:0 при гостуването на Калиакра (Каварна) в първия кръг.
Футболистите на Добруджа също ще получат премии за равенството срещу Поморие до събота. Играчите ще бъдат финансово стимулирани, ако вземат точка или три в предстоящото гостуване на Спартак. С отбора вече тренират Венци Желев, Здравко Петров и Младен Димитров, които доскоро лекуваха тежки травми.

--- ole-bg.com
Реферът Георги Нарлев ще ръководи двубоя от втория кръг на Източната "Б" група между отборите на Спартак и Добруджа.

вторник, август 16, 2005

Ради Здравков излиза на 49 години на терена

Старши треньорът на Спартак (Вн) Радослав Здравков ще бъде картотекиран в БФС и ще играе в тима в дербито на ІІ кръг в Източната “Б” група с Добруджа в събота, съобщи радио “Гонг”. “Той има по-добри физически показатели от доста играчи, а в момента не разполагаме с достатъчно защитници”, коментира треньорът на вратарите Илко Станчев.

--- focus-sport.net
Спартак картотекира още двама играчи днес

Двама нови футболисти ще получат права за втородивизионния Спартак днес. Централният нападател Владимир Пекин, юноша на Левски, и централният бранител Венци Маринов, израснал във Феър плей, ще бъдат картотекирани при “соколите”. Това съобщиха за “Позвънете Новини” от пресслужбата на тима. След детайлния медицински преглед на контузения Мартин Ковачев от мача с Калиакра стана ясно, че травмата му не е толкова сериозна. Защитникът е с контузия на десния адуктор, ще бъде възстановен за двубоя с Добруджа в събота. 45-минутен разбор за мача в Каварна изслушаха преди тренировката вчера играчите на Спартак. Основната тема на речта на треньора Ради Здравков обаче бе предстоящият двубой с Добруджа. “Трябва да забравим еуфорията и да се концентрираме върху предстоящия двубой”, казал Здравков на футболистите. Наказанието на Северин Мустафа, който получи червен картон в мача срещу Калиакра със сигурност ще наложи промени в схемата на Спартак в предстоящия мач, пише инфослужбата на ДКС. Има вариант домакините да излязат в схема 3-5-2, като Станислав Петров, който по принцип играе като бек да бъде изтеглен като десен външен халф. В същото време, реферът на мача в Каварна Станислав Тодоров бе оценен с 8.10 от дежурния делегат. Помощниците му имат осмици.

--- pozvanete.bg

понеделник, август 15, 2005

Феновете на Спартак се млатиха в Каварна

Камъни и дъски хвърчаха след последния съдийски сигнал, “сините” привърженици нахлуха на терена

В масови мелета премина гостуването на агитката на Спартак в Каварна за мача от първия кръг на “Б” група. Най-верните привърженици на “соколите” предизвикаха минибезредици по улиците на града, при които пострадаха и мирни граждани. Органите на реда в Каварна не успяха да се справят бързо с проблема, защото бяха подценили числеността на гостуващите футболни фенове.
Обратно на логичното, привържениците на Спартак още по-ревностно подкрепят своя любим отбор и близо 300 “сини” бяха на стадиона в Каварна. Жителите на курортното градче обаче станаха свидeтели на някои грозни сценки от страна на привържениците на Спартак, които явно все още не са преживели отпадането на техните любимци от “А” група. След здрава запивка в заведение на центъра на града феновете създадоха доста проблеми за обществения ред.
Глупаво сдърпване на пиян фен с преминаващ гражданин стана причина за сбиване, при което пострада каварненецът. Едва след като полицията пристигна, мелето беше прекратено. Служител на органите на реда обясни пред “Позвънете Новини”, че всичко тепърва ще се изяснява. Равносметката от сбиването е един фен е с разбит нос и трима граждани с охлузвания и синини. Полицията обаче не задържа никого.
Проблемите обаче не свършиха с това меле. На стадиона най-върлите привърженици на “соколите” продължиха да буйстват. На няколко пъти фенове нахълтваха на терена, преминавайки през огражданията. Масираните усилия на полицията предотвратиха някакви по-сериозни инциденти. На няколко пъти и самите “сини” ултраси се сбиваха, но органите на реда се въздържаха да арестуват някого.
След последния съдийски сигнал привържениците нахлуха за пореден път на терена, за да поздравят своите любимци. Полицията хвърли всички сили, за да може да ги избута зад загражденията. Фенове на Калиакра обаче атакуваха гостуващите запалянковци с камъни и парчета дърво. Само усилията на полицията спряха по-сериозен инцидент

--- pozvanete.bg

неделя, август 14, 2005

Летящ старт за Спартак в "Б" група

Спартак започна с победа участието си в Източната "Б" група. Пред около 400 зрители в Каварна, варненци надиграха местния Калиакра с 1:0, въпреки че 48 минути играха с човек по-малко.
В 40-ата минута капитанът и играещ помощник-треньор на гостите Николай Станчев можеше да открие резултата, но ударът му от фаул бе с вещина спасен от стража на каварненци Добрин Добрев. Две минути по-късно спартаковци останаха с човек по-малко на терена. Северин Мустафа направи незначителен фаул в средата на терена и Станислав Тодоров му показа жълт картон. Мустафа го оспори и видя веднага червения цвят. В 43-ата минута падна голът. Владко Мирчев бе съборен в наказателното поле от Георги Станчев и реферът показа бялата точка, откъдето Мартин Ковачев бе точен - 0:1.
След почивката "соколите" имаха още няколко голови положения най-сериозното от които бе удар на Владко Мирчев в гредата с глава.
Публиката на домакините пък се изнерви от някои отсъждания на страничния рефер и на няколко пъти тръгна да търси саморазправа с него. За реда на стадиона в Каварна се грижеха едва осем полицаи.

Калиакра - Спартак 0:1
- Калиакра: Добрин Добрев, Георги Станчев (65 Борислав Войков), Румен Арнаудов, Дарин Андонов, Латин Венков, Детелин Георгиев, Иво Кискинов, Андриян Аврамов, Йонко Пенев, Антон Василев, Калоян Димитров, Иван Караджов
- Спартак: Генко Славов, Златин Михайлов, Станислав Петров, Мартин Ковачев, Траян Дянков, Николай Станчев, Диян Кателиев, Северин Мустафа, Владислав Мирчев, Даниел Ангелов, Николай Филипов (70 Георги Филипов)
- Голмайстор: Мартин Ковачев (43 дузпа)
- Съдия Станислав Тодоров (Шумен)
- Жърти картони: Иван Караджов, Латин Венков; Траян Дянков, Владислав Мирчев, Северин Мустафа
- Червен картон: Северин Мустафа (42)
- Стадион "Калиакра" - 400 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Можеше да се стигне до разгромен резултат

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков бе изключително доволен от победата над Калиакра. "Труден мач, щастлив съм, че спечелихме. Искрено се надявах да тръгнем с победа в Каварна. Хубаво е, че създадохме много положения, но липсатаа на опит в някои от нападателите повлия, заради което не се стигна до разгромен резултат. Бяхме ги разузнали много добре. Не ги подценихме и затова нашата победа не подлежи на съмнение", заяви след срещата специалистът.

--- ole-bg.com


Кателиев: Имаме отбор за "А" група

Полузащитникът на Спартак Диян Кателиев в типичния си стил обяви, че тимът заслужава да се върне в "А" група. "Доволен съм от мача, който бе доста труден. Доминирахме през цялото време, въпреки че през втората част останахме с човек по-малко. Създадохме много голови положения, но за жалост лесно ги пропилявахме. Смятам, че имаме готов отбор за "А" група", каза Кателиев.

--- ole-bg.com


Полиция спира бой на фенове в Каварна

С 10 души Спартак (Вн) удържа победа 1:0 в гостуването на новака Калиакра. След края 200-те фенове на гостите събориха предпазната ограда и нахлуха на терена да прегръщат любимците си. Това разгневи агитката на Калиакра, които пробваха да се сбият с гостите, но полицията ги спря.
Феновете от Варна искаха да влязат на игрището още преди почивката, но тогава бяха озаптени от органите на реда. Гневът им бе породен от изгонването на Северин Мустафа в края на първата част.

--- 7sport.net

петък, август 12, 2005

Ясен съставът за Калиакра, само вратарят не е

Треньорът на Спартак Ради Здравков обяви вчера състава за гостуването на Калиакра в Каварна в събота от първия кръг на първенството в Източната “Б” група. Бившият национал все още не е наясно единствено с това на кой вратар да заложи, тъй като чака решението на помощника си Илко Станчев. В защита той ще разчита на Станислав Петров, Мартин Ковачев, Златин Михайлов и Траян Дянков, в средата на терена излизат Северин Мустафа, Диян Кателиев и Николай Станчев, а в по-предни позиции ще оперират Николай Филипов, Владислав Мирчев и Даниел Ангелов. “За съжаление нямаме много варианти. По независещи от мен обстоятелства, много от състезателите, на които сме предложили да дойдат, отказват. Най-много хора ни тежи липсата на класни централни защитници. За нещастие и Здравко Радев бе опериран и го губим за дълго време”, обясни треньорът. Той добави, че Владимир Пекин ще бъде ползван следващата седмица, тъй като все още не е възстановен от контузия. Милен Христов също чувства болки в глезена.

--- pozvanete.bg
Ради без договор, 25 000 глоба заплашва Спартак

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков е без договор с клуба ден и половина преди новото първенство в Източната "Б" група. Сензационната вест обяви самият специалист на пресконференция днес. Така "соколите" са заплашени с глоба в размер на 25 хиляди лева. Според правилника на Българския футболен съюз тази санкция се присъжда ако на резервната скамейка не стои лицензиран треньор. "Разбрах, че в канцеларията на клуба вече са започнали да обмислят варианти кой да стои на скамейката. Доколкото знам Румен Димов има това право, за Илко Станчев и Ники Станчев не знам. Аз договор все още не съм подписал. През сезона 1998/99, когато Ишков продаде двама футболисти в Португалия и още седем в други тимове, изкарах цяла година без пари. Администраторът Димитър Диев ми носеше всеки месец нов договор заради анексите. Сега не искам да се получи така. Изготвили сме анекс с всички мои изисквания, но този анекс стои някъде покрит. Предлаган ми е трудовия договор, но без този анекс. Затова все още не съм подписал. Не става дума за липса на доверие, но има неща, които ме притесняват. Има още ден и половина до двубоя и сега не мога да кажа дали ще водя отбора в Каварна", обясни Здравков.

--- ole-bg.com

сряда, август 10, 2005

Спартак се подсилва с таран на ЦСКА

Изпадналият в “Б” група Спартак (Вн) привлече централния нападател Константин Филипов, който е юноша на ЦСКА. Старши треньорът Радослав Здравков обаче няма да може да го картотекира за старта на Източната “Б” група в събота, когато тимът гостува на новака Каварна. Ветеранът Здравко Радев е опериран от язва и също ще пропусне мача.

--- focus-sport.net
РАДИ ЗДРАВКОВ няма да се картотекира в отбора на "Спартак"

Старши треньорът на "Спартак" Ради Здравков няма да бъде картотекиран в състава на "соколите". Преди три дни той облече екипа и игра 15 минути в контролата срещу "Девня". Феновете помислиха, че Ради може да получи права и като футболист, но днес той категорично отхвърли
тази възможност, пише в-к "Местен 24 часа".
За първия мач в Каварна права ще получи Владимир Пекин, след като бяха изчистени всички подробности с менажера му. Станислав Катранков (централен защитник от "Хебър" - Пазарджик), който бе на проби при "соколите" не бе удобрен.

--- varna-sport.com
Защитник на Спартак стана манекен, оправят сектор “А”

Защитникът на Спартак (Варна) Румен Георгиев отново ще радва очите на публиката, но вече не по стадионите, а в модните салони. 21-годишният бранител спира с футбола и става манекен на мъжка мода. Почти веднага след като взе това решение, Георгиев получи и първите ангажименти. През последното първенство той риташе за Спартак (Варна), но след изпадането на тима и катаклизмите там, реши да прекрати кариерата си. Румен Георгиев е юноша на бургаския Черноморец и беше един от последната вълна играчи, напуснали клуба заради бизнесмена Ивайло Дражев. “Нивото на футбола е такова, че не виждам смисъл да играя в “Б” група. Може от време на време да ритам в квартала с приятели, същото е като във втора дивизия”, обясни решението си бившият централен бранител. Приятелите му обаче го поздравиха за избора да стане модел, тъй като отдавна забелязали, че младите дами се заглеждат по него. Сега той чака ангажименти от Бургас и Варна, тъй като в скоро време ще излязат есенните модни колекции.
Вчера бяха дадени за попълване документите на още един млад играч за “соколите” - Владимир Пекин. Той ще събере необходимите книжа, ще попълни тези на БФС и ще бъде картотекиран до събота, обясниха от пресслужбата на БФС. Вчера изпълнителният директор на Спартак Иван Войчев е разговарял с фирми, които да започнат да ремонтират ложата на стадиона на “соколите”. Това трябва да стане максимално бързо и ремонтът да е приключил до седмица.

--- pozvanete.bg

неделя, август 07, 2005

Спартак бие 4:0 при представянето си, още един нов в тима

Спартак победи с 4:0 Девня в контролна среща, преди която се състоя официалното представяне на тима пред неговите фенове. За варненци се разписаха Николай Станчев в 35-ата минута, Диян Кателиев в 50-ата от дузпа, Даниел Ангелов (54) и Владислав Мирчев (на снимката) четири минути по-късно.
В игра се появи и Станислав Катранов, който е на проби в отбора. Той играе на поста централен защитник, като досега се е подвизавал в Хебър (Пазарджик). Катранов започна като титуляр, а останалите в стартовата единадесеторка, на която заложи Ради Здравков са Генко Славов, Станислав Петров, Николай Станчев, Николай Филипов, Николай Съботинов, Даниел Ангелов, Владко Мирчев, Диян Кателиев, Венцислав Маринов и Траян Дянков

--- ole-bg.com

петък, август 05, 2005

"СПАРТАК" срещу "Девня" за последно, ЗДРАВКО РАДЕВ аут 2 месеца

Защитникът на "Спартак" Здравко Радев ще отсъства от състава на "соколите" следващите два месеца. Във вторник той бе опериран успешно от язва в пловдивска болница. Пред пресаташето на клуба Силвия Николова футболистът сподели, че ще започне тренировки най-рано след месец и половина. Последната проверка на "Спартак" ще е срещу "Девня" на Коритото в
събота от 18 ч. Първенството за варненци стартира на 14 август с гостуване на "Калиакра" в Каварна. За главен съдия на мача бе назначен шуменецът Станислав Тодоров.
От "Спартак" бе освободен дошлия на проби Андон Гинев, който е от габровско, но за последно е ритал топка във Финландия в аматьорски клуб, пише "Местен 24 часа".

--- varna-sport.com

четвъртък, август 04, 2005

Спартак пада 1:3 в Търговище

Спартак загуби с 1:3 при гостуването си на Светкавица в контролна среща. Това беше предпоследният спаринг на "соколите" преди старта на първенството. В събота варненци правят официално представяне пред феновете си в среща с третодивизионен съперник от региона.
Старши треньорът на Спартак Ради Здравков заложи на следната единайсеторка: Георги Арнаудов, Златин Михайлов, Станислав Петров, Мартин Ковачев, Траян Дянков, Николай Станчев, Диян Кателиев, Даниел АНгелов, Северин Мустафа, Владислав Мирчев и Николай Филипов. Тимът от Търговище поведе с 2:0 още до 10-ата минута на срещата, а в края на полувремето Владко Мирчев намали. В 80-ата минута домакините оформиха крайното 3:1. Участие в мача не взе Владимир Пекин, който се лекува от контузия в София

--- ole-bg.com

сряда, август 03, 2005

Румен Димов картотекира до късно снощи, клубът с лиценз

Администраторът на Спартак Румен Димов до късно снощи бе в сградата на Българския футболен съюз, за да картотекира играчите на тима за новото първенство. Около 20 ч. той заяви за “Позвънете Новини”, че преди Спартак има още два клуба от “А” група и че ще приключи поне час и половина по-късно.
Димов обаче бе категоричен, че всички проблеми около документацията на клуба и футболистите са изчистени и картотекирането щяло да мине без спънки. Администраторът на “соколите” добави, че клубът вече е получил лиценз за новото първенство и няма никакъв проблем да участва в него.
Междувременно, ексцентрик №1 в българския футбол за последните няколко години Иво Димов от няколко дни върти обиколки на стадион “Спартак”. Офанзивният полузащитник обаче тренира за удоволствие и няма да играе в отбора през новия сезон.
Днес от 18 ч. Спартак играе контролна среща със Светкавица в Търговище. Почти сигурно старши треньорът Ради Здравков ще пусне 11-те футболисти, на които ще разчита през новото първенство, с изключение на Андон Гинев, който е на проби в тима и се очаква да играе поне 75 минути. В събота е последната проверка на варненския клуб. Тя ще е срещу третодивизионен тим от региона в събота от 18 ч. на стадион “Спартак”.

--- pozvanete.bg

вторник, август 02, 2005

Ради Здравков: 30 дни труд отидоха на вятъра

Старши треньорът и главен мениджър на Спартак Ради Здравков призна на пресконференция днес, че основната причина за многото проблеми в клуба е "убийственото наследство, натрупано от управлението през последните 5-6 години". "В момента организация в клуба почти няма. Когато президентът Иван Славков е около или на стадиона всичко функционира както си трябва, иначе - не. Основните ни проблеми са възоснова на убийственото наследство, оставено ни от управлението на Спартак през последните 5-6 години. Колкото и да иска Иван Славков да оправи проблемите, му е трудно. Постоянно поддържаме връзка с него и той е наясно с проблемите. Напуснаха ни вече петима футболисти (бел.ред. Димитър Вутов, Димитър Алексиев, Иван Мартинов, Петър Кънчев и Йордан Терзиев). Трудно ни е да намерим тяхни заместници. Това е така, защото който и да е свободен футболист си казва, че щом петима играчи са си тръгнали, значи нещо в клуба не е както трябва. Освен това две седмици преди старта на първенството всеки си е намерил вече отбор. За няколко дни телефонът ми почти не слизаше от ухото. Проведох куп разговори с футболисти, но никой не се съгласи да дойде при нас. Най-много съжалявам, че 30 дни труд отидоха на вятъра. Защото вече бяхме сработили добър отбор, който имаше свой стил, а сега остават две седмици и е много трудно да правиш корекции. Трябва обаче да продължаваме да гледаме напред. Аз си казах, че ще ръководя отбора на инат", каза треньорът.
Според него щом футболистите, които си тръгнаха от отбора са отишли на лагера в Правец, значи са били съгласни с предложените им от клуба условия. "През последните две седмици четох в пресата какви ли не причини за тяхното заминаване. Една от версиите дори беше, че аз съм бил прекалено взискателен с тях, че тренировките били много тежки. Не знам защо обаче тези футболисти си тръгнаха, след като преди това бяха на лагера в Правец. Щом са дошли, значи са наясно с условията, които им предлагаме и са ги приели. Оттук нататък не виждам кой друг може да ни напусне, тъй като всеки от настоящите ни състезатели е обвързан юридически с клуба", заяви Здравков.

--- ole-bg.com



27-годишният Андон Гинев почна със "соколите"

Игралият за последно във Финландия Андон Гинев дойде на проби в Спартак. 27-годишният футболист може да играе като десен краен защитник и като опорен халф. Роден е в Габрово, а досега се е състезавал във Видима и във финлански тим. Той ще остане поне седмица при "соколите", които през това време ще изиграят две проверки. Първата е в сряда срещу Светкавица в Търговище, а втората е в събота от 18 ч. на стадион "Спартак", когато ще бъде и официалното представяне на тима в мач срещу все още неизвестен третодивизионен отбор.

--- ole-bg.com


Спартак остана само с двама здрави защитници

Спартак остана само с двама здрави защитници, стана ясно днес. Това са Мартин Ковачев и Златин Михайлов. "За наше нещастие Здравко Радев ще е аут за известно време, тъй като е на операция от язва. Станислав Петров пък обърна глезен на тренировка на нашия терен. Така че в момента разполагаме само с двама здрави бранители - Мартин Ковачев и Златин Михайлов. Някои хора дори ми казват, че аз мога да издържа 90 минути на терена. Абсурдно е обаче да се картотекирам. Това е много несериозно", каза наставникът на варненци Ради Здравков.
Стана ясно, че Милен Христов ще е готов за двубоя от първия кръг на "Б" група срещу Калиакра в Каварна. Менката спука капсула на глезена преди 15-ина дни, откогато не е играл в контролни срещи. До следващата събота обаче той ще е възстановен. Наставникът обяви, че тепърва ще бъдат разузнавани съперниците на тима за новото първенство.

--- ole-bg.com

понеделник, август 01, 2005

Спартак дава пресконференция в 17.00 часа

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков ще даде пресконференция в 17.00 ч. днес. Мястото на срещата с медиите е барчето на клубния стадион

--- ole-bg.com
Ради Здравков остава в Спартак “на инат”

Викат четирима юноши да попълнят групата, ще търсят и нови футболисти до старта на шампионата

Наставникът на Спартак Радослав Здравков остава “на инат” в отбора и ще продължи да го води в първенството. Това заяви ден след 49-ия си рожден ден пред “Позвънете Новини” специалистът. Само 48 часа преди това трима играчи се махнаха от Спартак, а преди това си заминаха други двама. “Въпреки някои трудности и обстоятелства, въпреки някои други очаквания, решил съм за себе си на инат да остана в Спартак. Този мой инат се поддържа и от факта, че когато Иван Славков е налице, съм срещал от негова страна необходимото разбиране и клубът функционира”, каза Здравков. Той уточни, че “при всички обстоятелства Спартак ще го има, както го е имало, независимо от футболистите и ръководството”. Бившият национал обаче призна, че е неприятно 2 седмици преди началото на първенството екипът му да е с вързани ръце. “Трудно е в момента да се намерят играчи. Избягаха футболисти, с които никога не сме имали проблеми с финансовите параметри на договорите им. За съжаление в определеното време те не бяха обвързани с клуба, което им д аде възможност да променят желанието си и да си тръгнат”, каза Здравков.
След като избягаха петима играчи, той остана с 18 играчи. В момента тези, които тренират, с изключение на 1 футболист, имат договори. Единствено Красимир Стефанов няма договор, но за него проблемът е административен и той ще подпише непосредствено преди картотекирането. “Лошото е, че от 18 играчи 5-6 са юноши, така че ставаме още по-малко. Търсим варианти да попълним групата, но няма да прибързваме с взимане на решения”, очерта бъдещето Здравков. От утре с първия отбор на Спартак ще тренират четирима юноши, които ще влязат и в групата за мачовете. “Допълнително ще огледаме техните качества и възможности. Едно е сигурно - с тях поне ще се води нормален тренировъчен процес. Ако не се намерят нови играчи, ще останем така и ще търсим на полусезона”, каза Здравков.
Новите са Мирослав Симеонов, защитник, роден 1988 г., Иво Кирчев, централен нападател, 1988, Калоян Цветков, полузащитник, 1988, и Свилен Атанасов, полузащитник, 1987.

--- pozvanete.bg