понеделник, април 24, 2006

Спартак (Вн) бие 1:0, на практика вече е в "А" група

Спартак (Вн) победи с 1:0 АКБ Миньор (Раднево) в среща от 20-ия кръг на Източната "Б" група. Варненци вече на практика са в "А" група, след като другият претендент за първото място Хасково загуби с 0:1 при гостуването си на Дунав в Русе. Шест кръга преди края на първенството "соколите" имат 11 точки повече от Хасково и 9 повече от Марица. Пловдивчани обаче отдавна обявиха, че "А" група не им е цел. До края на шампионата варненци гостуват на Шумен, Сливен и Светкавица, но приемат аутсайдерите Загорец и Поморие, както и Хасково.
Боян Илиев вкара единственото попадение за Спартак в 10-ата минута. Траян Дянков прехвърли вратаря Кънев и Боян довкара топката с глава почти от голлинията. Пропуски за домакините направиха още Владо Мирчев, Боян Илиев, Траян Дянков, Николай Станчев, Младен Стоев и Николай Съботинов. За гостите един анемичен удар отправи Дончо Атанасов, Генко Славов спаси фаул на Гърков.

Спартак (Вн) - АКБ Миньор 1:0

- Спартак (Вн): Славов, Дянков, Михайлов, Ст. Петров, Маринов, Пекин, Н. Станчев (87 Велев), Стоев (61 Н. Филипов), Мирчев (68 Съботинов), Кателиев, Б. Илиев
- АКБ Миньор: Кънев, Попчев, Динчев, Тодоров (74 Калчев), Гърков, Вълев (59 Илиев), Г. Георгиев, Ангелов (84 Гр. Георгиев), З. Иванов, Атанасов
- Голмайстор: Б. Илиев (10)
- Жълти картони: Стоев; Динчев, Ангелов, З. Иванов
- Съдия: Владимир Вълков (Пд)
- Стадион "Спартак" - 500 зрители

--- ole-bg.com


Златин Михайлов: Не се интересуваме от другите отбори
Защитникът на Спартак (Вн) Златин Михайлов бе много доволен от победата и заяви, че отборът вече е съвсем по-близо до "А" група. "Малко ни остана до "А" група. Днес играхме добре, което се дължи и на факта, че колективът ни е много сплотен. Стараем се във всеки мач да победим. През първото полувреме направихме три пропуска, след почивката още три-четири. За съжаление не успяхме да ги реализираме. Ако бяхме вкарали втори гол, резултатът щеше да отиде поне на 4:0. Но и един гол повече стига за краен успех. Не ме интересува, че Дунав е победил Хасково, тъй като ние гледаме само нашия тим. Надявам се по-скоро да влезем и на теория в "А" група и догодина отново да има варненско дерби", заяви за www.ole-bg.com защитникът, известен с прякора Чиро Ферара.

--- ole-bg.com


Станчев: Ще влезем, когато имаме 10 точки преднина 3 кръга преди края

Играещият старши треньор на Спартак (Вн) Николай Станчев отново се раздаваше през всичките 90 минути в срещата с АКБ Миньор (Раднево). След срещата той заяви, че отборът още не е влязъл в "А" група. "Щом бием, значи всичко е добре. Все още обаче не сме влезли в "А" група. Докато нямаме 10 точки преднина три кръга преди края, значи не сме влезли", каза Станчев.

--- ole-bg.com


Пекин: Настроението в играта ни се върна

Полузащитникът на Спартак (Вн) изрази задоволството си от успеха над АКБ Миньор (Раднево) днес. "Доволни сме от успеха. Важното е, че настроението в играта ни се върна. Вървим уверено към "А" група. Днес показахме защо сме лидери и записахме нова победа. Направихме много пропуски, но все пак и за 1:0 се дават три точки. Гледаме само нашият отбор. Но когато други вземат точки на конкурентите ни, е добре дошло за нас", заяви за www.ole-bg.com.

--- ole-bg.com


Генко Славов: Браво на Дунав!

Вратарят на Спартак (Вн) Генко Славов призна, че в един момент в неговия тим е имало някакво подценяване на съперника от Раднево. "Контролирахме двубоя в началото, но после гостите взеха инициативата. Може би това се дължи на някакво подценяване, не знам. Като цяло нямаше много положения, но владението на топката бе 70:30 процента в наша полза. Пак създадохме ситуации пред тяхната врата, но не можахме да ги вкараме. На Дунав мога да им кажа само едно "Браво!". Надяваме се публиката да е доволна и да я зарадваме с победи в останалите ни мачове. Лека-полека трябва да почваме да се настройваме за "А" група", заяви след срещата Генко.

--- ole-bg.com


Ивко Ганчев: Играхме на нивото на Спартак, който според мен вече е в А група

Бившият вратар Ивко Ганчев заяви, че е доволен от представянето на отбора си срещу Спартак (Вн). "Първо искам предварително да честитя Великденските празници на всички и да пожелая здраве и щастие. Днес ние допуснахме първата си загуба през пролетния полусезон. Смятам, че момчетата се представиха достойно. Играхме на нивото на Спартак, който е лидер и според мен със сигурност догодина ще играе в "А" група. Голът е плод на 10-секундно разсейване, след което за съжаление страдаш 90 минути. Но във футбола е така - един път има страдание, друг път радост", каза Ганчев.
Той разкри и амбициите на тима си. "Поех отбора през зимната пауза, когато заемахме 12-а позиция в класирането. Целта тогава бе да запазим мястото си в Източната "Б" група. Поговорих си с момчетата обаче и се разбрахме да търсим достойно представяне. За мен сега реално е да се класираме от 4-о до 6-о място. В зависимост от селекцията и финансовите възможности на клуба догодина ще определим и целите. Но в момента имаме добър гръбнак и с 2-3 попълнения, ще стоим още по-добре на терена", заяви на пресконференцията след мача Ивко Ганчев.

--- ole-bg.com


Илко Станчев: Да не бързаме, имаме примера за ЦСКА

Помощник треньорът на Спартак (Вн) Илко Станчев окачестви мача с АКБ Миньор като нервен. "Добро начало, но после изтървахме инициативата. Отборът на АКБ Миньор стоя добре на терена, бе подреден и чакаше момента. Изтървахме 3-4 голови положения. Като цяло се получи нервен мач. Но за радост бихме и се приближихме към "А" група. Но не можем да сме сигурни, тъй като имаме примера на ЦСКА. Освен това осъзнаваме, че оттук-нататък ни предстои много работа за осигуряването на хомогенен състав за "А" група", каза на пресконференцията след мача Станчев.

--- ole-bg.com


Владо Мирчев: На две победи сме от "А" група

Нападателят на Спартак (Вн) Владислав Мирчев нямаше шанс да се разпише срещу АКБ Миньор. Той призна, че очаква след срещите с Шумен и Загорец тимът му да се завърне в "А" група. "Най-хубавото е, че взехме трите точки. Гостите отново се бяха затворили в своята половина както всички отбори, които ни идват тук. Смятам, че след още два мача - гостуването на Шумен и домакинството на Загорец, ще си осигурим и теоричично класиране в "А" група. В Шумен ще ни е трудно", заяви за www.ole-bg.com Мирчев. Утре той пътува за София, където от 24 до 26 април е на лагер с националния отбор, родени 1987 г.

--- ole-bg.com


Траян Дянков: Очаквах, че Хасково няма да бие в Русе


Левият защитник на Спартак (Вн) Траян Дянков бе най-добрият на терена в срещата с АКБ Миньор. След срещата той се съгласи да даде интервю за www.ole-bg.com.

- Траяне, честита победа! Коментарът ти за двубоя?
- Мач като мач. Нормален за "Б" група. Бе важен от гледна точка на точките.
- Дунав победи Хасково. По-близо ли сте до "А" група?
- За мен беше ясно отвсякъде, че Дунав ще бие Хасково. Четох наскоро, че президентът на Хасково казал, че неговият тим е най-добрият в нашата група. Ами да види класирането, аз не мисля така.
- Твоите амбиции свързани ли са със Спартак (Вн) след края на настоящото първенство?
- На този етап не искам да коментирам. В момента мисля само и единствено за това как да се представя отборът добре и да се завърнем в "А" група.

--- ole-bg.com

Няма коментари: