четвъртък, юни 01, 2006

Спартак завърши сезона с победа над Поморие

Венци Маринов вкарва единствения гол в мача.
Феновете нахлуват на терена след последния съдийски сигнал


Спартак (Вн) завърши по подобаващ начин сезона, в който си осигури безпроблемно завръщането в “А” група. “Соколите” надиграха с 1:0 Поморие, а единственото попадение реализира защитникът Венци Маринов в 59-ата минута. Единствено неприятно впечатление направи малкото публика на стадиона, въпреки че ръководството на клуба пусна свободен вход. Първото полувреме не блестеше с никакви достойнства като двата тима не създадоха нито едно чисто голово положение пред някоя от вратите. След почивката картинката на терена се промени, а превъзходството бе за домакините. В 51-ата минута юношеският национал Владко Мирчев излезе на добра стрелкова позиция отдясно на атаката, но ударът му мина покрай вратата. В 59-ата минута Николай Станчев центрира в наказателното поле, където Венци Маринов с глава вкара топката зад младия вратар на гостите Мартин Теменлиев. Попадението бе второ за бранителя в официален мач за Спартак, след това срещу Несебър преди няколко кръга. Гостите се опитаха да върнат гола, но не успяха да създадат опасна ситуация пред Генко Славов. В игра за варненци пък влезе младокът Иво Кирчев, който имаше възможности да се разпише. Още при първата Теменлиев излезе извън наказателното поле и фаулира излезлия сам срещу него нападател. Реферът Георги Йорданов обаче видя симулация и вдигна жълт картон на младока. Малко след това Кирчев имаше още едно по ложение, но не можа да го реализира и двубоят завърши 1:0. След последния съдийски сигнал около стотина фенове на “соколите” нахлуха на терена, за да си вземат фланелки от своите любимци. Привържениците пяха песни за Спартак и аплодираха футболистите още около половин час пред съблекалните.

Спартак (Вн) - Поморие 1:0
- Спартак (Вн): Славов, Дянков, Михайлов, Маринов, Ст. Петров, Пекин, Н. Станчев (79 Велев), Стоев (56 Н. Филипов), Съботинов, Мирчев, Б. Илиев (64 Кирчев)
- Поморие: Теменлиев, Делиминков, П. Георгиев, Чилибонов, Цанков, Какалджиев, Генов, Стефанов, Шопов (79 Спасов), Божанов (54 Иванов), Христов
- Голмайстор: Венци Маринов (60)
- Жълти картони: Маринов, Пекин
- Съдия Георги Йорданов
- Стадион “Спартак” - 250 зрители

--- pozvanete.bg


Треньорите: Срещата бе без значение

Помощник-треньорът на Спартак Илко Станчев и старшията на Поморие Неделчо Матушев се обединиха на пресконференцията след мача около мнението, че двубоят е бил без значение и играчите са били освободени. “При нас нямаше никакво напрежение. Искахме да покажем малко по-различен стил на игра. Искахме да сме по-нападателни и да зарадваме феновете си. Донякъде се получи, радостното е, че завършихме сезона с победа. За нас приключи много тежка година и заслужено сега ще се отдадем на празници няколко дни и после ще мислим какво ще правим. Ще ви уведомим за това кои ще останат и ще си тръгнат от отбора. Тези, които имат договори, остават, а с тези, които нямат, ще преговаряме. Не ме питайте за лиценза и други неща от този род. Мога да говоря само за неща от спортно-технически характер”, заяви Илко Станчев.
“Получи се интересен мач. Мисля, че срещата бе без значение и бяхме освободени от всякакво напрежение. Искахме да зарадваме публиката. Честитя на Спартак влизането в “А” група. Ние имахме възможности, но се вижда, че отборът ни е млад и е необходимо много работа, за да израснат. Благодаря и на ръководството на нашия клуб, че дава възможност на много млади момчета”, каза Неделчо Матушев, който е селекционер на юношеския национален отбор до 19 години.

--- pozvanete.bg



Генко Славов с нарисувана фланелка под екипа

Вратарят Генко Славов за пореден път демонстрира огромната си любов към Спартак (Вн). Стражът, който пази във всичките срещи през сезона, пазеше днес с фланелка под екипа си, на гърба на която бе изписано FCSV, означаващо футболен клуб Спартак Варна.

--- ole-bg.com


Феновете влязоха на терена след Спартак - Поморие
След последния съдийски сигнал около стотина фенове на "соколите" нахлуха на терена, за да си вземат фланелки от своите любимци. Привържениците пяха песни за Спартак и аплодираха футболистите още около половин час пред съблекалните.

--- ole-bg.com

Няма коментари: