понеделник, септември 11, 2006

“Соколите” изпуснаха да разгромят Славия

Варненци с биха 1:0 с гол от дузпа на Иван Вълков. Боби Георгиев, Николай Филипов и Владислав Василев изпуснаха още.

Варненският Спартак записа втората си победа в това първенство, след като надигра с 1:0 Славия в мач от петия кръг на “А” група. Така спокойно може да се каже, че “соколите” са взели максималния си брой точки досега, тъй като в първите четири кръга гостуваха на Литекс, Левски и ЦСКА, срещу които загубите са в графата предвидени.
Варненци надиграха тотално “белите” и можеха да се поздравят и с доста по-голям успех. Още в първите минути Николай Филипов бе изведен сам срещу вратаря, но се засуети и падна в наказателното поле. Малко по-късно Боби Георгиев стреля опасно отдалеч, но топката срещна тяло на защитник. В 12-ата минута Георгиев бе намерен много добре от Диян Кателиев, но не можа да намери добре топката от точката на дузпата. В следващите 20-30 минути футболистите на Спартак имаха на три пъти основателни претенции за дузпа. Главният съдия Христо Ристосков обаче не посочи бялата точка. Той все пак стори това минута преди почивката. Топката се удари в ръката на Асен Караславов и реферът вече не можеше да не свири дузпа. Зад коженото кълбо застана Иван Вълков, който не сгреши, въпреки че Емил Петров уцели ъгъла - 1:0.
След почивката отново футболистите на Спартак бяха пълни господари на терена. Те на няколко пъти създадоха опасни ситуации пред Петров. Най-опасното положение бе създадено от “белите”. Костадин Джамбазов върна много неудобна топка към вратаря си и към нея тръгна Владислав Василев. Вратарят тръгна да избива с глава, но Василев го надскочи и се озова сам на празна врата отдясно на атаката. Ударът на нападателя обаче не бе точен и топката срещна гредата. Малко по-късно Ники Филипов с глава отблизо нямаше шанс и коженото кълбо мина покрай гредата.
Така “соколите” вече имат шест точки, а в следващия кръг гостуват на Ботев (Пд).


Спартак (Вн) - Славия 1:0

- Спартак (Вн): Славов, Тодоров, Ненов, Пейков, Арангелов, Б. Илиев, Б. Георгиев (76 Радулов), Кателиев, Н. Филипов, Вл. Василев (85 Радомиров), Вълков (64 Станчев)
- Славия: Ем. Петров, Мечечиев (68 Найденов), Джамбазов, Караславов, Вл. Иванов, Рангелов (75 Хр. Петров), Стойков, Ил. Илиев, Н. Петров, Симонович (37 Лазаревски), Колев
- Голмайстор: Иван Вълков (44 дузпа)
- Жълти картони: Станчев, Кателиев; Мечечиев, Лазаровски
- Съдия: Христо Ристосков
- Стадион: “Спартак” - 2000 зрители

--- pozvanete.bg



Миро Миронов: Мачът бе рубикон за нашия отбор

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов бе много доволен от трите точки. “Това бе най-силният ни мач от началото на първенството. Радвам се, че победихме много силен отбор, какъвто е Славия. Отбор без загубен мач досега, с добри състезатели, добър треньор и добра организация. Момчетата се раздадоха, движеха се правилно, създадоха хубави положения. Можехме да победим по-убедително. Вижда се, че от полувреме на полувреме играем все по-добре. Този двубой беше рубикон за нас. От него зависеше дали ще тръгнем нагоре към средата на таблицата, или ще останем в долната част на класирането. Смените бяха принудителни. Боби Георгиев и Иван Вълков имаха разтежения през седмицата. Дано да отшумят в близките дни и те да са готови за гостуването ни на Ботев в Пловдив”, заяви Миронов.
Стана ясно, че Николай Станчев не е започнал като титуляр, тъй като е бил на сватба в събота. “Така е, Ники някой път ще започва, друг път - не. Важното е, че когато влезе е полезен за отбора”, добави специалистът.
“Заслужена победа за Спартак. Смятам, че не показахме играта от първите ни мачове. Тогава футболистите се раздаваха във всичките минути, докато днес (бел.ред. вчера) не беше така. Не заслужавахме победата. За глоби не мога да говоря. Имаме си вътрешен правилник, в който е упоменато абсолютно всичко относно завършека на нашите мачове”, коментира наставникът на Славия Ратко Достанич.

--- pozvanete.bg



Боби Георгиев: С 1:0 е най-сладко да победиш

Футболистите на Спартак (Вн) бяха изключително доволни след края на срещата със Славия. “Да биеш с 1:0 е най-сладко”, заяви Боби Георгиев. “През седмицата се готвихме здраво за срещата, тъй като отлично знаехме, че ни предстои труден мач със сериозен съперник. Победата за нас бе задължителна. Можехме да вкараме още голове, да бием по-убедително, но така с 1:0 е най-сладко”, коментира за “Позвънете Новини” техничният полузащитник.
“Получи се здрав мач. Славия е много силен отбор и затова победата ни е много ценна. Можехме да бием с по-голяма разлика, не ни дадоха и 2-3 дузпи. Но в крайна сметка е хубаво, че спечелихме трите точки”, заяви защитникът Нено Ненов.
Вратарят Генко Славов пък изрази задоволството си, че в дефанзивен план Спартак играе все по-силно. Стражът изведе отбора с капитанската лента вчера и бе стабилен при няколкото ситуации пред неговата врата. “Много добре играем отзад. Със защитниците си партнираме отлично, вече синхронът между нас става много добър. В атака също нещата са добре, видяхте колко положения създадохме днес. Имахме претенции и за дузпи, които обаче не ни бяха дадени”, заяви Славов. В 35-ата минута той бе съборен при въздушен двубой от футболист на Славия и падна лошо. “Няма проблем. Имам добра подготовка и знам как да падам. Поради тази причина не получих контузия”, обясни любимецът на агитката на “соколите”.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: