сряда, април 26, 2006

Владко Мирчев: Не можем да си позволим лукса да загубим от Македония

Нападателят на варненския Спартак Владко Мирчев игра за националите (до 19 г.) при победата над Македония с 4:2. Младият таран обаче не успя да се разпише в срещата. Според него не само от резултата, а и от показаното от двата отбора си е проличало кой е по-добрият отбор. "Направихме добра проверка. Имах възможност да вкарам, но някакви рикушети ми попречиха. Въпреки това мисля, че не мога да съм недоволен от победата. Но пък и да не забравяме все пак, че това е отбора на Македония. Не можем да си позволим лукса да загубим", коментира пред www.ole-bg.com той.

--- ole-bg.com
Пламен Михов: Остана най-решителният ни мач

Изпълнителният директор на Спартак (Вн) Пламен Михов е категоричен, че при успешен резултат в срещата с Шумен “соколите” ще могат да се поздравят със завръщане в “А” група. Шест кръга преди края варненци имат 9 точки аванс пред втория Марица и 11 пред третия Хасково. До края на шампионата “соколите” гостуват на Шумен, Сливен и Светкавица, а приемат Загорец, Хасково и Поморие. “Отиваме да се надиграваме. В Шумен ще е най-решителната среща. След това имаме и три домакинства, които трябва да вземем. Ако бием в Шумен и с най-бързия самолет да ни гонят нашите опоненти, пак няма да ни стигнат”, заяви за “Позвънете Новини” бившият футболист на тима от края на 70-те и началото на 80-те години. Има вариант шуменци да пестят сили, ако изтеглят добър жребий за полуфиналите на турнира за купата на България. Съперникът на тима ще стане ясен в четвъртък. Михов похвали играта на съботния съперник на Спартак АКБ Миньор, който загуби с 0:1 във Варна. “Доволни сме от победата с 1:0, тъй като гостите играха много добре. Това бе може би най-силният тим, който ни гостува този сезон. Има изграден облик, футболистите си подаваха и стояха добре. Явно Ивко Ганчев си върши добре работата”, коментира Пламен Михов. В състава на “соколите” няма контузени състезатели след двубоя с АКБ Миньор.

--- pozvanete.bg

понеделник, април 24, 2006

Спартак (Вн) бие 1:0, на практика вече е в "А" група

Спартак (Вн) победи с 1:0 АКБ Миньор (Раднево) в среща от 20-ия кръг на Източната "Б" група. Варненци вече на практика са в "А" група, след като другият претендент за първото място Хасково загуби с 0:1 при гостуването си на Дунав в Русе. Шест кръга преди края на първенството "соколите" имат 11 точки повече от Хасково и 9 повече от Марица. Пловдивчани обаче отдавна обявиха, че "А" група не им е цел. До края на шампионата варненци гостуват на Шумен, Сливен и Светкавица, но приемат аутсайдерите Загорец и Поморие, както и Хасково.
Боян Илиев вкара единственото попадение за Спартак в 10-ата минута. Траян Дянков прехвърли вратаря Кънев и Боян довкара топката с глава почти от голлинията. Пропуски за домакините направиха още Владо Мирчев, Боян Илиев, Траян Дянков, Николай Станчев, Младен Стоев и Николай Съботинов. За гостите един анемичен удар отправи Дончо Атанасов, Генко Славов спаси фаул на Гърков.

Спартак (Вн) - АКБ Миньор 1:0

- Спартак (Вн): Славов, Дянков, Михайлов, Ст. Петров, Маринов, Пекин, Н. Станчев (87 Велев), Стоев (61 Н. Филипов), Мирчев (68 Съботинов), Кателиев, Б. Илиев
- АКБ Миньор: Кънев, Попчев, Динчев, Тодоров (74 Калчев), Гърков, Вълев (59 Илиев), Г. Георгиев, Ангелов (84 Гр. Георгиев), З. Иванов, Атанасов
- Голмайстор: Б. Илиев (10)
- Жълти картони: Стоев; Динчев, Ангелов, З. Иванов
- Съдия: Владимир Вълков (Пд)
- Стадион "Спартак" - 500 зрители

--- ole-bg.com


Златин Михайлов: Не се интересуваме от другите отбори
Защитникът на Спартак (Вн) Златин Михайлов бе много доволен от победата и заяви, че отборът вече е съвсем по-близо до "А" група. "Малко ни остана до "А" група. Днес играхме добре, което се дължи и на факта, че колективът ни е много сплотен. Стараем се във всеки мач да победим. През първото полувреме направихме три пропуска, след почивката още три-четири. За съжаление не успяхме да ги реализираме. Ако бяхме вкарали втори гол, резултатът щеше да отиде поне на 4:0. Но и един гол повече стига за краен успех. Не ме интересува, че Дунав е победил Хасково, тъй като ние гледаме само нашия тим. Надявам се по-скоро да влезем и на теория в "А" група и догодина отново да има варненско дерби", заяви за www.ole-bg.com защитникът, известен с прякора Чиро Ферара.

--- ole-bg.com


Станчев: Ще влезем, когато имаме 10 точки преднина 3 кръга преди края

Играещият старши треньор на Спартак (Вн) Николай Станчев отново се раздаваше през всичките 90 минути в срещата с АКБ Миньор (Раднево). След срещата той заяви, че отборът още не е влязъл в "А" група. "Щом бием, значи всичко е добре. Все още обаче не сме влезли в "А" група. Докато нямаме 10 точки преднина три кръга преди края, значи не сме влезли", каза Станчев.

--- ole-bg.com


Пекин: Настроението в играта ни се върна

Полузащитникът на Спартак (Вн) изрази задоволството си от успеха над АКБ Миньор (Раднево) днес. "Доволни сме от успеха. Важното е, че настроението в играта ни се върна. Вървим уверено към "А" група. Днес показахме защо сме лидери и записахме нова победа. Направихме много пропуски, но все пак и за 1:0 се дават три точки. Гледаме само нашият отбор. Но когато други вземат точки на конкурентите ни, е добре дошло за нас", заяви за www.ole-bg.com.

--- ole-bg.com


Генко Славов: Браво на Дунав!

Вратарят на Спартак (Вн) Генко Славов призна, че в един момент в неговия тим е имало някакво подценяване на съперника от Раднево. "Контролирахме двубоя в началото, но после гостите взеха инициативата. Може би това се дължи на някакво подценяване, не знам. Като цяло нямаше много положения, но владението на топката бе 70:30 процента в наша полза. Пак създадохме ситуации пред тяхната врата, но не можахме да ги вкараме. На Дунав мога да им кажа само едно "Браво!". Надяваме се публиката да е доволна и да я зарадваме с победи в останалите ни мачове. Лека-полека трябва да почваме да се настройваме за "А" група", заяви след срещата Генко.

--- ole-bg.com


Ивко Ганчев: Играхме на нивото на Спартак, който според мен вече е в А група

Бившият вратар Ивко Ганчев заяви, че е доволен от представянето на отбора си срещу Спартак (Вн). "Първо искам предварително да честитя Великденските празници на всички и да пожелая здраве и щастие. Днес ние допуснахме първата си загуба през пролетния полусезон. Смятам, че момчетата се представиха достойно. Играхме на нивото на Спартак, който е лидер и според мен със сигурност догодина ще играе в "А" група. Голът е плод на 10-секундно разсейване, след което за съжаление страдаш 90 минути. Но във футбола е така - един път има страдание, друг път радост", каза Ганчев.
Той разкри и амбициите на тима си. "Поех отбора през зимната пауза, когато заемахме 12-а позиция в класирането. Целта тогава бе да запазим мястото си в Източната "Б" група. Поговорих си с момчетата обаче и се разбрахме да търсим достойно представяне. За мен сега реално е да се класираме от 4-о до 6-о място. В зависимост от селекцията и финансовите възможности на клуба догодина ще определим и целите. Но в момента имаме добър гръбнак и с 2-3 попълнения, ще стоим още по-добре на терена", заяви на пресконференцията след мача Ивко Ганчев.

--- ole-bg.com


Илко Станчев: Да не бързаме, имаме примера за ЦСКА

Помощник треньорът на Спартак (Вн) Илко Станчев окачестви мача с АКБ Миньор като нервен. "Добро начало, но после изтървахме инициативата. Отборът на АКБ Миньор стоя добре на терена, бе подреден и чакаше момента. Изтървахме 3-4 голови положения. Като цяло се получи нервен мач. Но за радост бихме и се приближихме към "А" група. Но не можем да сме сигурни, тъй като имаме примера на ЦСКА. Освен това осъзнаваме, че оттук-нататък ни предстои много работа за осигуряването на хомогенен състав за "А" група", каза на пресконференцията след мача Станчев.

--- ole-bg.com


Владо Мирчев: На две победи сме от "А" група

Нападателят на Спартак (Вн) Владислав Мирчев нямаше шанс да се разпише срещу АКБ Миньор. Той призна, че очаква след срещите с Шумен и Загорец тимът му да се завърне в "А" група. "Най-хубавото е, че взехме трите точки. Гостите отново се бяха затворили в своята половина както всички отбори, които ни идват тук. Смятам, че след още два мача - гостуването на Шумен и домакинството на Загорец, ще си осигурим и теоричично класиране в "А" група. В Шумен ще ни е трудно", заяви за www.ole-bg.com Мирчев. Утре той пътува за София, където от 24 до 26 април е на лагер с националния отбор, родени 1987 г.

--- ole-bg.com


Траян Дянков: Очаквах, че Хасково няма да бие в Русе


Левият защитник на Спартак (Вн) Траян Дянков бе най-добрият на терена в срещата с АКБ Миньор. След срещата той се съгласи да даде интервю за www.ole-bg.com.

- Траяне, честита победа! Коментарът ти за двубоя?
- Мач като мач. Нормален за "Б" група. Бе важен от гледна точка на точките.
- Дунав победи Хасково. По-близо ли сте до "А" група?
- За мен беше ясно отвсякъде, че Дунав ще бие Хасково. Четох наскоро, че президентът на Хасково казал, че неговият тим е най-добрият в нашата група. Ами да види класирането, аз не мисля така.
- Твоите амбиции свързани ли са със Спартак (Вн) след края на настоящото първенство?
- На този етап не искам да коментирам. В момента мисля само и единствено за това как да се представя отборът добре и да се завърнем в "А" група.

--- ole-bg.com

сряда, април 19, 2006

НАПАДАТЕЛ на "СПАРТАК" в националния отбор

Нападателят на "Спартак" (Вн) Владислав Мирчев бе повикан в националния отбор (до 19 години) за предстоящата контрола с Македония на 26 април в Правец. Репетицията е последна за нашите преди квалификацията за европейско първенство от 16 до 20 май в Минск (Беларус). Българите ще спорят с Франция, Шотландия и Беларус за първото място. Само то дава виза за финалите в Полша.
В събота Владислав Мирчев ще се доказва срещу АКБ "Миньор" (Пк) в пореднен кръг от първенството в Източна "Б" група.

--- varna-sport.com

неделя, април 16, 2006

Спартак завърши 0:0 в Пловдив

Спартак (Пловдив) и Спартак (Варна) завършиха 0:0 в очаквания с интерес мач от Източната "Б" група. След ремито варненските "соколи" имат аванс от осем точки пред втория Хасково, който днес победи с 1:0 Калиакра (Каварна).
И двата отбора демонстрираха голямо желание за победа. За домакините пропуски направиха Емил Урумов и Николай Солаков. Варненци разчитаха много на своя опит като Младен Стоев на два пъти можеше да огорчи домакините, а с пропуски се отличиха още Николай Станчев и Владислав Мирчев.
В 90-ата минута на пистата на стадиона гръмна бомбичка и това най-вероятно ще донесе глоба на домакините.

Спартак (Пд) - Спартак (Вн) 0:0
- Спартак (Пд): Тинков, Бачков, Л. Николов, Витанов, Ст. Терзиев, Гаров, Солаков, Н. Павлов (52 Й. Неделчев), Ив. Димитров (68 Кр. Павлов), Ем. Стоев (46 Курдов), Ем. Урумов
- Спартак (Вн): Генко Славов, Траян Дянков, Станислав Петров, Златин Михайлов, Венци Маринов, Владо Пекин, Николай Станчев (68 Живко Бояджиев), Диян Кателиев (80 Николай Съботинов), Владислав Мирчев, Боян Илиев, Николай Филипов (46 Младен Стоев).
- Жълти картони: Л. Николов; Пекин
- Съдия: Антон Генов
- Стадион “Тодор Диев” - 2500 зрители

--- ole-bg.com & pozvanete.bg


Живко Бояджиев: Стояхме добре на терена

Полузащитникът на Спартак (Вн) Живко Бояджиев смята, че равенството в мача със Спартак (Пд) е реален резултат. "Стояхме добре на терена. Те имаха 2-3 положения, и ние също имахме. Равностоен мач, в който равенството сякаш е най-реално. Смятам, че ще се справим със задържането на аванса си до края на сезона. Важното е да не губим. У дома като бием, навън дори и ремита да допускаме понякога, ще успеем да задържим разликата. Хубавото е, че приемаме преследвача Хасково. Бием ги и всичко свършва. Ще ни е трудно, когато гостуваме на Сливен и Шумен", заяви за www.ole-bg.com халфът Живко Бояджиев, който замени старши треньора Николай Станчев 22 минути преди края.

--- ole-bg.com


Боян Илиев: Имахме превъзходство

Универсалният футболист на Спартак (Вн) Боян Илиев призна, че неговият тим е имал превъзходство в срещата със Спартак (Пд). "През по-голямата част от мача ги превъзхождахме. Правихме хубави атаки, но изтървахме 4-5 положения. Доволни сме от равенството, с оглед на класирането и точките, но много исках да победим с каквато настройка излизаме във всяка среща", коментира Илиев, който в тази среща игра като защитник.

--- ole-bg.com


Генко Славов: 0:0 е реалният резултат

Вратарят на Спартак (Вн) Генко Славов призна, че равенството срещу Спартак (Пд) е реално и, че и двата отбора са можели да победят. "Мачът беше стегнат, можехме да бием ние, както и те. Това бе най-реалният резултат, който можеше да се получи. Все пак е жалко, тъй като можехме да приключим в голяма част спора за първото място в ранна фаза. Важното е, че не загубихме и срещу още един от претендентите, които се бяха позасилили и си мислеха, че ще им е лесно срещу нас. Ние им показахме, че заслужено сме лидери в класирането", заяви за www.ole-bg.com Генко.

--- ole-bg.com

четвъртък, април 13, 2006

Треньор на Спартак ще играе до 40 г.

Ще поиграя още 2-3 сезона, заяви капитанът на Спартак (Вн) Николай Станчев. В момента 38-годишният халф е и треньор на варненския тим. - Ако съм здрав и чувствам, че съм полезен, не виждам смисъл да се отказвам - уточни той. При добри резултати в следващите кръгове е възможно Николай Станчев да води отбора в елита. Ако все пак ръководството намери по-опитен и доказан специалист, Станчев ще остане в неговия щаб. До края на месеца ще бъдат подновени договорите на Станислав Петров, Диян Кателиев иТраян Дянков, пише 7 дни спорт.

--- focus-sport.net

сряда, април 12, 2006

Пламен Михов: Отдавна не бях виждал такъв мач на Спартак

Изпълнителният директор на Спартак (Вн) изрази огромното си задоволство от показаната игра на тима при успеха с 4:0 срещу Несебър в събота. Според него наставникът Николай Станчев е направил положителни размествания в състава, които са довели до убедителния успех. “Много съм доволен от това, което видях. Видя се, че с малките размествания, които направи Ники Станчев, отборът придоби друго лице. Имам предвид пускането на Боян Илиев като централен нападател и връщането на Златин Михайлов като титуляр в отбраната. Отдавна не бях виждал Спартак да прави такъв мач. Отборът игра с голямо настроение, с желание за победа, с много умели ходове и комбинации, имаше замисъл във всяко едно отиграване. Боян Илиев бе невероятен като централен нападател, направо ги разби. Резултатът можеше да е далеч по-убедителен”, заяви за “Позвънете Новини” бившият футболист на тима от края на 70-те и началото на 80-те години. Той добави, че най-радостното от всичко е, че футболистите са излязли от минипсихологическата криза, в която бяха попаднали след неубедителния старт. “момчетата бяха навели много главите. Аз дори им казвах, че трябва да се стегнат, че играят като аутсайдери, а трябва да си вярват повече. След този убедителен успех самочувствието им се върна”, каза още Михов. Той потвърди, че триото Румен Димов-Николай Станчев-Илко Станчев ще води отбора до края на сезона. Михов очаква Николай Станчев да направи нови промени в състава за предстоящата среща със Спартак в Пловдив. “Съперникът ни е с пет победи от пет мача през пролетта. При успех срещу нас сериозно влизат в борбата за елита. Ще ни е много трудно, но трябва да си тръгнем с положителен резултат. Очаквам люта битка в Пловдив”, завърши изпълнителният директор на “соколите”.

--- pozvanete.bg

понеделник, април 10, 2006

Николай Станчев ще води Спартак до края на сезона

Николай Станчев ще бъде играещ старши-треньор на Спартак (Вн) до края на сезона. Формално начело на “соколите” е администраторът Румен Димов, който има лиценз за наставник, но де факто Станчев ще води заниманията и ще определя тактиката и състава за мачовете. Това призна пред Радио “Фокус-Варна” вторият човек от щаба на “соколите” Илко Станчев. Той ще продължи да бъде помощник, но вече на съфамилника си Николай, който стартира с победа 4:0 над Несебър в събота.

--- focus-sport.net
Спартак прегази Несебър и почти влезе в “А” група

Варненският Спартак записа убедителен успех с 4:0 над Несебър в среща от 18-ия кръг на Източната “Б” група. Двубоят бе дебют за триото, което води отбора - Николай Станчев-Илко Станчев-Румен Димов. Те предприеха интересен ход с пускането на универсалния Боян Илиев като нападател. Досега Боцко игра като защитник заради “треньорската контузия” на Златин Михайлов. Известният с прякора си Чиро Ферара бранител излезе като титуляр за първи път от загубата с Калиакра. Варненци имаха превъзходство през целия мач и можеха да победят по-убедително, но направиха доста пропуски. В 14-ата минута най-добрият в срещата Траян Дянков се разписа след центриране от корнер. Две минути преди почивката защитникът Венци Маринов се разписа от идентична ситуация. След почивката домакините продължиха да мачкат съперника си. В 68-ата минута Младен Стоев излезе отляво на атаката срещу Личев и го прехвърли много красиво за 3:0. В 80-ата минута Траян Дянков изведе отлично Николай Съботинов сам срещу стража на гостите и офанзивният халф не срещна проблеми да прати топката в мрежата, оформяйки крайното 4:0. С успеха “соколите” почти сигурно си осигуриха класиране за “А” група, не и без помощта на съперниците на основните преследвачи Хасково и Марица. Светкавица надделя над втория в класирането с гол на Гайдарджиев в последната минута, а Марица загуби градското дерби със Спартак с 2:3, въпреки че до 13-ата минута водеше с 2:0. Така варненският тим е на първо място в класирането с 43 точки, 10 повече от Хасково и 11 от Марица. В следващия кръг “соколите” гостуват на съименника си от Пловдив, който вече е четвърти с 31 точки.

Спартак (Вн) - Несебър 4:0
- Спартак (Вн): Славов, Ст. Петров, Михайлов, Маринов, Дянков, Н. Станчев (84 Велев), Пекин, Кателиев, Н. Филипов (68 Стоев), Б. Илиев, Мирчев (71 Съботинов)
- Несебър: Личев, Камбуров, Ненов (46 Добрев), Ташев, Павел Колев, Жечев, Г. Георгиев, Банов (87 Панайотов), Кънев (58 Петър Колев), Ив. Георгиев
- Голмайстори: Дянков (14), Маринов (43), Стоев (68), Съботинов (80)
- Жълти картони: Маринов; Камбуров, Павел Колев
- Съдия: Младен Пенев
- Стадион “Спартак” - 500 зрители

--- pozvanete.bg

петък, април 07, 2006

Румен Димов пое Спартак... формално

Румен Димов ще води Спартак до края на пролетния полусезон. Това обаче ще бъде само формално, тъй като единственият играч, вкарал гол на Манчестър Юнайтед с фланелката на български отбор, има прекалено много задължения в клуба. Той заема поста и на административен директор при "соколите". "Тъй като аз съм човекът с необходимия лиценз, ще бъда на скамейката на отбора в мачовете. Аз и досега имах това право, така че не виждам голяма разлика. Отборът ще бъде воден от Николай Станчев и Илко Станчев. Ако им трябвам за някакъв съвет, винаги могат да разчитат на мен. Иначе аз си гледам другите ангажименти в клуба", каза за http://www.ole-bg.com Димов.

--- ole-bg.com

четвъртък, април 06, 2006

Велислав Вуцов не се разбра със Спартак

Велислав Вуцов не се разбра със Спартак (Варна). Днес преговорите бяха преустановени, тъй като треньорът не пожела да подпише дългосрочен договор, каквото беше желанието на “соколите”. В момента ръководството на Спартак (Вн) подготвя документите на администратора на клуба Румен Димов, за да може той да ръководи отбора срещу Несебър в предстоящия кръг. Има вероятност Димов да остане начело до края на сезона. Новината е на Радио Фокус-Варна.

--- focus-sport.net

сряда, април 05, 2006

Вили Вуцов поема Спартак, но само ако склони за тригодишен договор

И след днешния ден футболен клуб Спартак остана без старши треньор. Ръководството преговоря няколко часа с Велислав Вуцов, но крайното решение ще бъде взето утре на обяд. Членът на Управителния съвет на клуба Бранимир Балачев разкри, че основното, което ще повлияе е това дали екснаставникът на "соколите", Янтра, Спартак (Пл), Черно море и Марек ще иска да поеме отбора дългосрочно и по точно за следващите три шампионата. "Отложихме за утре крайното си решение, тъй като някои неща трябва да се преосмислят. Водихме разговори с Вили Вуцов, той изложи неговата концепция, а ние казахме каква част от нея е възможна за реализиране. Ще финализираме на обяд преговорите с него. Ако не се разберем с Вуцов, ще се обърнем към друг специалист. Основното, което искаме ние е човекът, който ще поеме треньорските функции, да подпише за следващите три години. Искаме дългосрочно обвъзрване, а не такова за два месеца до края на това първенство", категоричен бе Балачев.
Той добави, че ако случайно не се стигне до привличането на Велислав Вуцов, администраторът Румен Димов ще изведе отбора срещу Несебър в събота и ще се преговаря с друг специалист за кормилото на клуба. След Велислав Вуцов, най-спряганият вариант е Юри Васев, който в момента е начело на Миньор (Перник).
Иначе днешната тренировка на тима бе водена от капитана и играещ помощник-треньор на тима Николай Станчев и от наставника на вратарите Илко Станчев, а не както радио Гонг съобщи от Вили Вуцов. Единственият, който тренираше на облекчен режим бе Георги Арнаудов. Стражът има разтежение и по всяка вероятност ще пропусне двубоя с Несебър.

--- ole-bg.com


"СПАРТАК" и ВИЛИ ВУЦОВ не се разбраха, утре пак ще говорят

Шефовете на "Спартак" Иван Славков и Бранимир Балачев водиха днес 5-часов разговор с кандидата за треньор Вили Вуцов. Двете страни обаче не се разбраха за договора до края на сезона. Разговорите ще продължат утре. Проблемът е, че
Вили Вуцов искал да получи хонорара си предварително. Към 17 ч. някои медиите разпространиха информация, че бъдещият треньор бил готов да работи при условията на Ради Здравков. Според неофициална информация Ради е вземал по 1200 лева заплата, отделно премии. Други източници обаче твърдят, че Вили искал наведнъж парите за 2 месеца и те били много повече от 2400 лева. Освен това Вуцов държал да ги получи предварително. Именно по тези два пункта зациклили преговорите. Ако Вуцов не приеме условията на "Спартак", треньор на отбора ще стане Румен Димов.

--- varna-sport.com
Спартак няма да напусне стадион “Локомотив”, ако не бъдат осигурени други терени

Спартак няма да напусне стадион “Локомотив”, ако не бъдат осигурени други терени, на които да се готви детско-юношеската школа на тима. Това заяви на общинска сесия вчера президентът на тима Иван Славков. Както вече радио Фокус - Варна съобщи, вчера бе гласуван стартът на проекта за изграждане на територията на стадион “Локомотив” модерна спортна база на стойност 20 милиона евро. Предложението е на фирмата "Спортпроект" ЕАД, зад която стои Асен Христов. "Ако не бъдат осигурени терени, ние няма да освободим игрищата на "Локомотив". Като мажоритарен собственик на клуба ви информирам, че имаме договор за ползване до 2011-та година", обяви Славков.
Членове на агитката на Спартак пък протестираха с лозунги в защита на правото на клуба да ползва стадион "Локомотив

--- focus-sport.net

вторник, април 04, 2006

ЮРИ ВАСЕВ с по-големи шансове за "Спартак" от Вили Вуцов

Юри Васев е с много по-големи шансове от Вили Вуцов да заеме мястото на Ради Здравков като треньор на "Спартак" (Вн). Бившият футболист на "Локомотив" (Сф) беше треньор на "Миньор" (Пк), но през ноември 2005 подаде оставка. През 2003 г. той водеше
"Македонска слава" в елитната група. Васев гледа в Пловдив мача на "Спартак" с "Марица". Довечера УС на "Спартак" вероятно ще го утвърди за старши треньор, но не е изключено в последния момент Вили Вуцов да приеме условията на шефовете на "соколите".

--- varna-sport.com
РАДИ и "СПАРТАК" се разделиха по взаимно съгласие

Ради Здравков и Методи Томанов си взеха сбогом със "Спартак". Двамата бяха във Варна за да оправят документите си за раздялата. Тренировката в понеделник водиха Николай Станчев и Илко Станчев. Във вторник вечерта УС на "Спартак" АД ще утвърди новия треньор на "Спартак".
Ради пожела на "Спартак" не само да влезе в "А" ПФГ, но и да се утвърди в групата със стабилно финансово състояние и добри спортно-технически показатели.

--- varna-sport.com

понеделник, април 03, 2006

Велислав Вуцов поема Спартак (Вн)

Велислав Вуцов най-вероятно ще бъде новия старши треньор на Спартак (Вн), предаде “Гонг”. Ръководството на клуба е осъществило предварителен разговор с Вуцов, а утре по обяд президента на “соколите” Иван Славков ще се срещне с младия специалист, за да преговарят официално. Преди няколко години Вуцов бе наставник на Спартак.

--- focus-sport.net
РУМЕН ДИМОВ поема "Спартак"! ПЕТЪР КУРДОВ: "Не са ме търсили"

Румен Димов ще е новия старши треньор на "Спартак" следващата седмица. Ради Здравков и Методи Томанов получиха разрешение да напуснат. Помощник на Димов ще бъде Николай Станчев. Слухът, че Петър Курдов се връща в "Спартак" бе опроверган от самия бивш треньор на "соколите". "Строя хотел на брега на язовир "Доспат" и съм пред
пуск на обекта. Никой от "Спартак" не ме е търсил. Даже не зная, че Иван Войчев се е оттеглил. Мога само да кажа, че ако така продължават може и да не влязат в "А" група, защото отдолу идва отбор, който играе реален футбол. Става дума за "Спартак" (Пд). Сега биха "Добруджа". Ако спечелят и срещу "Марица", после "Спартак" (Вн) гостува в Пловдив. Този мач може да се окаже финал за "А" група. В "Спартак" няма да има професионализъм докато има алкохолизъм, цигари и нощни похождения - неща несъвместими с футбола. Те знаят за какво говоря", каза Петър Курдов.

--- varna-sport.com
Спартак бие ч.море при децата

Отборът на Спартак, родени 1992 г., победи с една година по-малките си съперници от Черно море в среща от поредния кръг на подготвителната детска група. Малките "соколи" бяха водени от Димитър Митов. Единственото попадение за тима вкара Красимир Николов.

--- ole-bg.com

неделя, април 02, 2006

Спартак (Вн) с нов треньор от понеделник

Спартак (Вн) ще има нов треньор от понеделник. Това стана ясно след днешното равенство с Марица. Снощи настоящият наставник Ради Здравков и неговият помощник Методи Томанов са се срещнали с президента на клуба Иван Славков, който е приел оставките на двамата. Здравков подаде оставка в началото на седмицата, но шефовете на клуба не му бяха дали своя отговор дали ще уважат желанието му да напусне “соколите”. След срещата в Пловдив Здравков увери, че още преди двубоя му е било съобщено, че е свободен да напусне клуба. В понеделник Ради Здравков и Иван Славков ще дадат съвместна пресконференция.

--- ole-bg.com
Спартак прави 0:0 с Марица, авансът пред втория е 7 точки

Варненският Спартак завърши наравно - 0:0, при гостуването си на Марица (Пд) в среща от 17-ия кръг на Източната "Б" група.
Двубоят започна обещаващо за домакините, като в 4-ата минута Георги Христов излезе сам срещу вратаря на гостите Славов, но би в тялото му. Десет минути по-късно Мирчев от варненския тим можеше да отбележи гол, но пропусна. В 76-ата минута Николай Станчев максимално затрудни вратаря на Марица Велков със силен шут от 30 метра от пряк свободен удар. В 82-ата минута Георги Христов от домакините излезе сам срещу Славов, но не успя да отправи удар.
След този кръг Хасково излезе на второ място. Тимът е на 7 точки разлика зад Спартак след победата си над Сливен с 2:0.

Марица - Спартак 0:0
- Спартак: Генко Славов , Станислав Петров, Венци Маринов, Диян Кателиев, Боян Илиев, Младен Стоев (Съботинов), Николай Филипов, Николай Станчев (Златин Михайлов), Владо Пекин, Владко Мирчев (Калоян Генчев), Васил Велев

--- ole-bg.com

събота, април 01, 2006

РАДИ ЗДРАВКОВ: "Зад гърба ми водят преговори с други треньори"

Ради Здравков каза, че няма случай като неговия във футбола. Треньор, който си е подал молбата за напускане да ръководи отбора в официален мач. “Това е прецедент. Много съм объркан и няма да
мога да мотивирам футболистите в най-важния мач - срещу втория в класирането "Марица". Подали сме си молбите за напускане с Томанов, а отговор няма. Не казват нито "Не", нито "Да". Имам достоверна информация, че зад гърба ми се водят преговори с други треньори”, оплака се Ради Здравков.

--- varna-sport.com