събота, септември 15, 2007

Спартак изпусна да бие евроучастника Литекс

Спартак (Варна) постигна домакинско нулево равенство срещу участника в европейските клубни турнира Литекс в мач от петия кръг на "А" група, в който дори можеше да се поздрави и с трите точки. Боян Илиев от състава на "соколите" можеше да донесе успеха на домакините, но пропусна да се разпише от дузпа в 78-ата минута. Реферът Георги Игнатов посочи бялата точка за нарушение на Пламен Николов срещу Владислав Мирчев. Капитанът на Спартак изпълни перфектно 11-метровия наказателен удар, но младият вратар на гостите Тодор Тодоров прояви също перфектен рефлекс и изби в корнер.
Като цяло варненци стояха по-добре на терена през първото полувреме и успяха да обезоръжат двукратните шампиони. В 17-ата минута Велимир Иванович шутира от 25 метра, но вратарят на гостите Тодоров спаси без проблеми. В последвалите минути сърбинът отново пробва да застраши противниковата врата, но опитът му не се увенча с успех. Скандал между футболистите се заформи в 32-ата минута. Тогава Бударен извърши грубо нарушение срещу Кунчев, а Иванович се опита да потърси обяснение за случилото се. Французинът обаче блъсна с всичка сила съперника си в гърдите и той падна на земята. Реферът Георги Игнатов се уплаши да изгони футболиста на гостите и санкционира него и Иванович с жълти картони.
Втората част започна равностойно като двата тима трудно създаваха голови ситуации. Все пак в средата на полувремето Иванович много хитро мина през двама защитници на гостите и стреля към вратата, но топката излезе в аут. Така се стигна до дузпата, при която обаче Илиев нямаше късмет. До края на двубоя гостите се опитаха да създадат голова ситуация, но стигнаха само до един удар от близо след корнер, избит от Цветомир Цанков.
Така ловчанлии загубиха общо седем точки в първите пет кръга и сериозно застрашиха постигането на целта си - шампионската титла. "Соколите" пък показват напредък след идването на новия треньорски тандем Атанас Атанасов-Пламен Гетов и вече в два мача имат четири точки.

Спартак (Вн) - Литекс 0:0
Спартак (Вн): Цанков, Ст. Петров, Жеков, Б. Илиев, Ст. Георгиев, Иванович (81 Стоев), Джукич (13 Палавестрич), Кунчев, Найденов, Хикмет, Мирчев (89 Д. Тодоров)
Литекс: Тодоров, Венков, Юрас, Генчев, Уелингтом (68 Златинов), Сандриньо, Бето (73 Хазуров), Манолев (58 Ив. Попов), Бударен, Пл. Николов, Дуду
Жълти картони: Иванович, Кунчев; Бударен, Пл. Николов
Съдия: Георги Игнатов
Стадион "Спартак" - 2500 зрители

--- ole-bg.com


Атанас Атанасов-Никой не съди Боян Илиев за пропуска

Наставникът на Спартак Атанас Атанасов бе доволен от играта и себераздаването на своите футболисти. "Мисля, че успяхме да разучим добре и да се представим на едно добро ниво срещу класен отбор, какъвто е Литекс. Не позволихме да използват силните си страни. В това имаше малко предимство нашия отбор. Пропуснатата дузпа на Боби Илиев е плод на психика. Който не е бил дузпа, той не е изтървал. Никой в отбора няма намерение да съди Боби. Перфектна му беше играта през целия мач, така че дузпата е нещо, което го има във футбола. Едни вкарват, други пропускат. Доволен съм от точката. Можехме да спечелим три, можехме и да загубим. И Литекс имаха чисти положения, които не успяха да реализират. Нашият отбор може да расте единствено, ако показва добра игра срещу по-титулуваните отбори. Мисля, че днес го направихме. Не коментирам Георги Игнатов. Ако никой не коментира съдиите, те няма да са такъв голям фактор", заяви Атанасов.

--- ole-bg.com


Феро: Бяхме като случайно събрана команда за този двубой

Старши треньорът на Литекс Ферарио Спасов бе много разчарован от играта на своя тим. "Не мога да съм доволен от това, което показа нашия отбор. Приличахме на една случайно събрана команда за този мач. Въпреки усилията, които положихме на почивката да настраим футболистите, че мачът няма да е лек, и че отборът на Спартак е в подем след победата в Сандански, явно тези думи останаха в пространството. Видяхме един отбор на Литекс, който не приличаше на себе си. Завършихме 0:0, но това е изцяло заслуга на нашия вратар, който извади дузпата на Спартак. В крайна сметка този мач е приключил. Показваме две лица - едното е с много приятна и атрактивна игра на нашия терен, а второто е на другия полюс. Нямам обяснение на този парадокс, но явно когато следват мачове за евротурнирите, момчетата се настройват за това, че ще минат без достатъчно усилия през противници, които традиционно са ни били неудобни. В крайна сметка загубхме две точки, но най-разочароваща бе играта ни в този мач", каза Феро.

--- ole-bg.com


Живко Великов: Литекс няма точен удар в очертанията на вратата

Изпълнителният директор на Спартак Живко Великов изрази задоволството си от точката, която тимът постигна срещу Литекс. "Равенството също е успех за момчетата. Какво като са изтървали дузпа - това го има във футбола. Както ако Владко беше направил удара си можеше да изпусне, така се случи, че Боян не вкара от дузпата. Заслужавахме и трите точки. Видяхте играта на съперника. Най-много съм доволен от мъжеството на момчетата. Видя се, че футболистите ни не излизат вече примирени, а играят силно срещу всеки отбор. Литекс нямат удар в очертанията. Не коментирам съдията освен чистия червен картон, който бе спестен на футболиста на Литекс. Видяхте тяхната селекция, знаете нашата. Срещу такъв отбор винаги сме доволни, когато не е загуба", каза Великов.

--- ole-bg.com

2 коментара:

Анонимен каза...

По-точно Литекс пропусна да бие Спартак

Анонимен каза...

явно не си гледал мача!