неделя, ноември 11, 2007

Стоян Георгиев носи първа домакинска победа на Спартак

Спартак (Варна) постигна първата си домакинска победа през настоящото първенство, след като в среща от 12-ия кръг днес победи Берое с 1:0. Единственото попадение бе дело на защитника Стоян Георгиев в 77-ата минута. Мачът се игра при изключително тежки условия – наводнен терен, непрестанен дъжд и ниски температури.
”Соколите” пропуснаха да си осигурят победата още през първото полувреме, когато вратарят на гостите Беконо направи няколко смешни отигравания, но пък в същото време се превърна в герой за своя тим със спасяванията си. Варненци изпълниха около 7-8 корнера, имаха и няколко възможности за центрирания или удари от фаул. Най-чистото положение се откри пред Кунчо Кунчев, който в 34-ата минута бе изведен перфектно от Велимир Иванович, но, останал очи в очи с Беконо, би топката в него. Камеруценът на няколко пъти изпусна мократа топка при центрирания от страна на спартаковци, но нямаше кой да притича и да я забие в мрежата. С пропуски през първата част за варненци се отличиха още Владо Мирчев, Веле Иванович, Иван Найденов и Дарин Тодоров. Гостите пък отвърнаха с няколко опасни контраатаки, които за радост на 1000-та зрители не завършиха с попадение.
След почивката гостите заиграха по-добре и в първите минути имаха териториален превес. В 65-ата минута Герасим Заков подаде много добре към Станев, който центрира към непокрития Атанасов, но той се размина на сантиметри с топката. В 69-ата минута на терена се появи Младен Стоев, който се възстановяваше от проблеми с язвата, и от който се очакваше да се прояви със своите специалитети – пряк свободните удари. В 77-ата минута той центрира от един фаул, Беконо за пореден път изпусна топката, нападател на Спартак притича и шутира в защитник, след което Стоян Георгиев заби единствения гол в срещата – 1:0. Това бе първо попадение за левия бранител с екипа на ”соколите”. До края на двубоя гостите имаха две отлични положения за гол, но Цветомир Цнаков прояви отличен рефлекс и запази победата за своя тим.
С този успех варненци събраха 12 точки, колкото има и Берое.

Спартак (Варна) – Берое 1:0
Спартак: Цанков, Ст. Петров, Жеков, Б. Илиев, Ст. Георгиев, Кунчев, Иванович (84 Маринов), Хикмет (68 Стоев), Найденов, Тодоров (75 Боев), Мирчев
Берое: Беконо, Дзаферович, Иво Иванов, Христов, Харизанов, Минчев, Сандански (83 Пекин), Танев, Митев, Атанасо (83 Желев), Заков
Голмайстор: Ст. Георгиев (77)
Жълти картони: Харизанов, Митев
Съдия: Ангел Ангелов
Стадион „Спартак” – 1000 зрители

--- ole-bg.com


Наско Атанасов: На такъв терен тактиката и техниката са на заден план

Наставникът на Спартак Атанас Атанасов бе много доволен от победата на своя тим над Берое. "Получи се много мъжки мач. Двата отбора се раздадоха до краен предел. През първото полувреме пропуснахме да си решим мача, след като изтървахме три чисти положения за гол. Смятам, че на този терен техниката и тактиката остават на заден план. Този двубой бе решен от морално-волевите качества. При нас имаше напрежение, тъй като на всяка цена трябваше да спечелим трите точки, с оглед на досегашния ни актив. Берое демонстрира бойка игра и ни затрудни максимално. Ако гостите продължават да играят по този начин, и ако игнорират финансовите и организационните си проблеми, което им го пожелавам, ще са в средата на таблицата в нашето първенство. Пропуските през първата част се дължаха на напрежението при нас. Освен това на някои футболисти толкова са им уменията. Не може да искаме от Кунчо Кунчев например да бъде топ-реализатор", коментира Атанасов.
Запитан дали е доволен от представянето на нападателите си, младият специалист отговори: "От Владо Мирчев съм доволен. Той възвръща формата си отпреди контузията. Колкото до Дарин Тодоров - от него има какво още да се желае. Но той е млад футболист и тепърва ще развива потенциала си".

--- ole-bg.com


Николай Демирев: Загубихме с грешка на Беконо, но не го обвиняваме

Администравният директор на Берое Николай Демирев, който временно изпълнява длъжността старши треньор, призна, че неговият тим е загубил след грешка на своя вратар Беконо. "Поздравявам домакините за победата. Получи се изключително тежък мач. Радвам се, че моите футболисти се проявиха като мъже. За съжаление една грешка на нашия вратар доведе до този неуспех. Не обвиняваме Беконо, но на практика се получи така", обясни Демирев.
Той призна, чБерое продължава да се готви по план, въпреки неразбориите около собственика и дължимите към футболистите заплати. "Момчетата получават почивка в неделя и понеделник и във вторник отново са на тренировка", завърши Демире

--- ole-bg.com

Четирима играят с контузии

С болки в глезенаизигра мача Велимир Иванович. Халфът бе сменен, тъй като след шпагат на Харизанов получи нов удар на болното място.
- Тази болка е нищо. Най-важно е, че спечелихме. На този терен беше ясно, че който вкара гол, ще вземе трите точки - коментира Иванович.
С неотшумели контузии играха също Иван Найденов, Ахмед Хикмет и Цветомир Цанков. След повече от един месец на терена се завърна Младен Стоев. Както е известно, Маджо лекуваше язва. Именно от него започна атаката за единствения гол.

--- 7sport.net

Няма коментари: