петък, ноември 23, 2007

Идеята на Чавдар Димов за книга за Спартак била още от 80-те години

На редовната пресконференция на варненските "соколи" днес бе представена книгата "История на футболен клуб Спартак Варна". Неин автор е Чавдар Димов, който е син на Димчо Карачобанов, ръководител в клуба през 70-те и 80-те години.
"Идеята за тази книга е много стара - още от 80-те години на миналия век. По една или друга причина четивото така и не можа да види бял свят до този момент. В книгата съм поместил много материали за моя любим футболен клуб, които баща ми е събирал дълги години. Благодаря много на ръководството на клуба, което прие присърце идеята за отпечатването на написаната от мен книга. Изпълнителният директор Живко Великов ми помогна много, Живко Господинов пък се интересуваше постоянно как вървят нещата. Благодарности също на община Варна и председателя на Зоналния съвет на БФС Благой Калфов", каза Чавдар.
Цената на книгата е символична - три лева, и се продава в клубната канцелария и барчето на стадион "Спартак".
"Позвънете Новини" пък напомня, че всички фенове, които желаят да подкрепят своите любимци за неделния двубой срещу Локомотив, могат да се възползват от подаръка на ръководството на ПФК Спартак. От щаба на "соколите" са осигурили достатъчно автобуси и нито един привърженик на тима няма да бъде върнат. Феновете потеглят за града под тепетета в неделя точно в 6 ч. сутринта от къщичките на стадион "Спартак", където се намира администрацията.

--- ole-bg.com

Няма коментари: