неделя, май 11, 2008

Черно море - Спартак (Варна) 0:0

Черно Море: Илчев, Периш, Стоянов (72 - Т. Колев), Домакинов, Александров, Томаш (81 Джоров), Рикардо, Д. Георгиев, Александров-Кривия, Андонов, Тигран (65 - Моке)

Спартак (Варна): Станев, Петров, Ст. Георгиев, Димов, Маринов, Джукич, Боев, Мирчев (67 - Воденичаров), Кунчев (92 - Стефанов), Найденов, Илиев (89 - Михайлов)

Жълти картони: Рикардо, Д. Георгиев (Ч), Станев, Ст. Георгиев, Джукич, Боев, Кунчев, Найденов
Съдия: Станислав Тодоров
Стадион: "Тича"

Черно море и Спартак не можаха да си вкарат гол в 59-ото варненско дерби на ниво "А" група. Мачът от 29-ия кръг се игра на стадион "Тича". Повече за ремито трябва да съжаляват "моряците", които гонят петото място, а след този кръг са седми, на две точки от Славия и Черноморец. "Зелено-белите" удариха две греди и доминираха през второто полувреме. "Соколите" пък имаха сериозни претенции за дузпа в 79-ата минута. Любопитното е, че всички футболисти на Спартак излязоха с коси боядисани в синьо.

Първата голова ситуация бе за "синьо-белите". Иван Найденов стреля от фаул, но право в ръцете на Илчев. Малко след това силен шут на Владо Мирчев се удари във външната страна на мрежата на черноморската врата. "Моряците" отвърнаха с удар от фаул на Сашо Александров-Кривия, който също бе спасен от вратаря Радо Станев. Малко след това капитанът на Спартак Боян Илиев нахлу по левия фланг, откъдето центрира към Иван Найденов, чийто удар обаче бе лек и безпроблемен за Илчев. При едно мелле пред вратата на "соколите" пък Радо Станев изпревари играчите на Черно море и улови. Станислав Стоянов в 39-ата минута стреля силно извън наказателното поле, но в аут. В 44-ата минута Иван Найденов отново шутира от пряк свободен удар, а Карамфил Илчев изби топката в корнер. Реферът Станислав Тодоров изненадващо не позволи ъгловият да бъде изпълнен и свири край на полувремето.

Втората част започна вихрено за Черно море. В рамките на три минути Георги Андонов на два пъти нацели гредата - първо след разбъркване в наказателното поле, а след това с много добър изстрел от фаул. Черноморци продължиха да търсят гола, но нападателят Тигран Гарабахтисян пропусна на два пъти от изгодни позиции. Това сториха след това Дани Георгиев и резервата Масена Моке на два пъти, като при ударите на конгоанеца Радо Станев бе на мястото си. В 79-ата минута Иван Найденов тръгна да атакува отляво и с глава се опита да изведе свой съотборник, но топката се спря в ръката на бранител на Черно море. Свирката на съдията Станислав Тодоров остана безмълвна, футболистите на Спартак скочиха да му искат сметка, но той им направи жест, че ръка е имало, но тя е била прибрана до тялото. В следващата минута Домакинов изтърва стопроцентово положение, след като Кривия сложи топката на главата му, но той би на сантиметри от вратата. До края на мача и двата отбора можеха да се поздравят с трите точки. Първо Жовалдир Периш остана отляво на атаката сам срещу Станев, но шутира силно над вратата. В последните секунди пък след пряк свободен удар за Спартак Воденичаров стреля с глава, но Илчев бе на мястото си и запази резултат непроменен - 0:0.

--- ole-bg.com


Ради: Точката не е успех за Спартак, нямаше еднакъв съдийски критерий

Наставникът на Спартак Ради Здравков даяви, че тимът му е бил по-добрият в мача с Черно море. След срещата, за първи път специалистът нападна съдийството. "Винаги съм се старал да бъда лаконичен, въпреки че е имало много неща за казване. Днес обаче ще пропусна. Хубаво е, че има такова дерби, такава атмосфера. Хубаво е за футбола. Оставаше двата отбора да покажат възможностите и потенциала си. Нашият отбор, като изключим първите 5-6 минути от второто полувреме, контролираше в по-голямата част от мача събитията. Да не кажа по-силната дума доминирахме. Действията на терена се диктуваха не само от поведението на футболистите, но и с действията на хората,които са отговорни занормалното протичане на срещата. Играчите бяха в унисон с атмосферата. Мъжки и коректен двубой. Няма начин да няма единоборства. Но както се казва в подобни случаи всичко спорно се свири в едната посока. Аз не искам да използвам думата спорно. В нашия случай спорно нямаше, защото очевадни нарушения бяха подминавани. Фрапиращи ситуации. Ще си позволя да кажа следното: имаше дузпа за Спартак и то не 100-процентова, а много повече. Показахме, че макар и с привидно по-малки възможности може да оспорваме двубой крещу отбор с високи цели, бюджет и организация. Преди мача ми казаха да направя съпоставка между футболистите на двата отбора. По-обективни причини не взех отношение. Завоалирах въпроса. Сега смело твърдя, че играчите на Спартак не са по-лоши от тези на Черно море. Дали щеше да даде край на полувремето, ако ъгловият бе в полза на Черно море. Зададох си въпроса, зададох го и на съдията. Ако критерия бе еднакъв да, но не стана. Точката не е успех за Спартак", коментира бившият национал.

--- ole-bg.com


Великов: Гледайте повторенията, за да видите каква трагедия е шуменския гей


Изпълнителният директор на Спартак Живко Великов похвали играта на футболистите на своя тим, но отправи остри нападки към рефера Станислав Тодоров. "Съдийска трагедия. За дузпата и всичко останало става дума. Нека цяла България да гледа повторенията и да види каква трагедия е тоя шуменския гей. Момчетата се бориха доколколото могат, но когато съдията не те оставя да се бориш и да играеш футбол, какво трябва да правиш? Видяхте какво накъсване на играта, постоянно фаулове в тяхна полза. Какво да коментирам повече?", заяви ядосано босът.
Той добави, че тимът вече работи по новите попълнения. "Селекцията сме я почнали. Пращаме хора в Португалия и Аржентина. За Португалия днес лети човек. Там има последен кръг на втора дивизия. Целите ще са ясни като нагласим бюджета в следващите 15 дни, за да видим какви пари ще имаме за годинат", завърши Великов.

--- ole-bg.com


Иван Найденов: Показахме, че сме отбора на Варна

Голмайсторът на Спартак Иван Найденов е убеден, че е имало чиста дузпа през второто полувреме на варненското дерби, когато топката срещна ръката на бранител на моряците.
"Играхме добре. Съдията не ни даде чиста дузпа. Като се има предвид съдийството, може и да е успех тази точка. С глава насочих топката към Кунчо Кунчев и тя срещна ръката на играч на Черно море. Съдията цял ден подкрепяше домакините. Спартак игра за честта си, публиката си и да покаже, че е отборът на Варна", каза след дербито един от най-добрите играчи на соколите този сезон Иван Найденов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: