понеделник, май 19, 2008

Спартак (Вн) - Марек 2:0

- Спартак: Радостин Станев, Венцислав Маринов, Станислав Петров, Стоян Георгиев, Димитър Стефанов, Будимир Джукич (83 Марко Савич), Мартин Димов (46 Иво Михайлов), Кунчо Кунчев, Иван Найденов (87 Йордан Пенев), Боян Илиев, Димитър Воденичаров
- Марек: Варадинов, Горанов, Младенов, Данаилов, Павлович, Крумов, Андреев (60 Кралев), Карачиновски (79 Кръстев), Пешев, Лазаров (88 Виачки), Таволички
- Голмайстори: Ст. Георгиев (51), Найденов (69)
- Съдия: Асен Николов
- Стадион "Спартак"

Спартак (Варна) победи с 2:0 Марек в мач от последния кръг на българската "А" група. За "соколите" играха основните футболисти, докато гостите от Дупница, които отдавна изпаднаха, дойдоха с юношите. Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на бившия защитник на Спартак Здравко Радев, който точно преди пет дни (12 май) щеше да навърши 36 години, но коварна болест го покоси в края на 2005 г.
Първото полувреме бе скучно, като противно на очакванията младият отбор на гостите се държа добре и дори отправи три далечни удара към Радо Станев, чрез капитана си Даниел Младенов. "Соколите" също имаха две възможности, пропиляни от Димитър Воденичаров.
През втората част логичното се случи като в 51-ата минута Иван Найденов центрира отляво към стоящия до лявата греда на Варадинов Стоян Георгиев, който безпроблемно направи 1:0. В 69-ата минута пък Иван Найденов направи нещо средно между центриране и удар, топката мина като на шега през куп играчи на двата отбора и спря в мрежата на слисания страж на гостите - 2:0. Варненци имаха и други положения, но в крайна сметка не можаха да вкарат за първи път три гола в един мач през този сезон.
С успеха "соколите" приключиха сезона на 11-о място, като изпревариха в последния момент Ботев (Пд).


Коментари след мача:

- Ради: Свършихме пред тимове, сочени за хит на пролетта

За този мач не бива да си губиме времето като влизаме в подробности, по простата причина, че ние отдавна сме си свършили работата. Имаше обаче нещо, което през целия двубой не ми хареса. Не че се правя на голям максималист и че моите изисквания са много високи, но самият футбол не го търпи. През повечето от времето в по-голямата част от футболистите се чувстваше една надменност. Срещу нас бяха млади момчета, които обаче бяха доста амбицирани да покажат своите възможности. Трудеха се, бореха се. В някои моменти имахме известни затруднения. Но в крайна сметка да не си разваляме настроението. Това може би е моментно състояние на тези играчи. Трябва да сме горди, че тази пролет изпълнихме основната цел и то предсрочно. Удовлетворява ме много, че в крайното класиране успяхме да изпреварим доста отбори, някои от които през пролетта, и то доста заслужено, бяха определяни за хит на пролетния полусезон и т.н. Ние сме преди тях в класирането", каза Здравков, който за пореден пък обяви, че има принципна договорка със Спартак за оставането си начело на тима, но все още не е подписал договор. "Няма разминавания между моите желания и тези на ръководството. Просто не е подписано нищо", каза специалистът.


- Стоян Георгиев, защитник на Спартак:
"Въпрос беше на време да вкараме гол, след това се отпуснахме, иначе можехме да се разпишем и повече пъти. Няма значение кой вкарва, важното е отборът да бие. Относно бъдещето ми, сега отивам в София и ми предстоят разговори със Славия. Моето желание е да играя и догодина в Спартак".

- Боян Илиев, капитан на Спартак:
"Пак не можахме да вкараме три гола. Ще оставим по-добрите игри за другия сезон. Труден мач дотолкова, че излязохме малко отпуснати. Важното е, че вкарахме два гола и победихме. Чувствах, че играем приятелска среща с юношите, тъй като съперникът ни играеше със старите ни екипи. Засега съм тук, имам договор до 30 юни. Никой друг отбор не ме е търсил да ми предлага нещо. Водени са разговори за нов договор, но не сме се уточнили още".

- Иван Найденов, полузащитник на Спартак:
"Момчетата дойдоха да играят за себе си. Ние играхме за феновете си. Бяхме малко отпуснати, но важното е, че победихме. Не знам дали оставам. Има време, ще мислим, но най-вероятно оставам. Не мога да коментирам дали имам оферти".
Станислав Петров, защитник на Спартак:
"Радвам се, че победихме, въпреки че играхме малко поотпуснато. Получи се добър мач, можехме да вкараме още повече голове. Договорът ми не е приключил. Мисля, че ще остана".

--- ole-bg.com

Няма коментари: