сряда, юли 16, 2008

Треньорският тандем Слободан Сташевич и Славиша Ковачевич пристигна във Варна и днес сутринта изведе футболистите на Спартак за първата им тренировка.

Двамата сръбски специалисти, които ще водят тима през новия сезон, доведоха със себе си свой 23-годишен сънародник. Той се казва Александър Лазаревски и е нападател. За последно е играл в германския Карл Цайс (Йена). Като юноша е тренирал под ръководството на Сташевич. Лазаревски ще остане на проби до петък, когато ще бъде решено бъдещето му.
Връзката със Слободан Сташевич е била направена от полузащитника на Спартак Велимир Иванович. Техничарят е играл три години под ръководството на специалиста в Раднички (Ниш). Сташевич следи нещата в Спартак още от преди година и половина, когато в тима дойдоха Иванович и Будимир Джукич. Тогава на лагера в Търговище наставникът е бил със сръбския си тим и е наблюдавал подготовката на "соколите". Впоследствие, в разговори с Веле, също е следил случващото се в Спартак. Затова познава и други футболисти на варненския тим.
Иначе Сташевич е роден на 20 април 1959 г. Като футболист е носил екипите на два тима в родината си - Рад (Белград) и Раднички (Крагуевац). Състезавал се е и четири
години за втородивизионен отбор от Грац (Австрия). Завършва кариерата си на 38 години с над 500 мача на сметката си. Бил е универсален футболист, като е започнал в нападението, но с годините е бил връщан все по-назад. Пет години води Раднички (Ниш) в елитната сръбска дивизия. След това е заставал начело на втородивизионните тимове Слога (Кралево) и Металац (Горни Милановац). Въпреки че е правил стабилни отбори, в по-горна дивизия са влизали отборите с пари, призна Сташевич. Сърбинът е женен, има двама синове на 16 и 20 години. Помощникът му Славиша Ковачевич пък е бил защитник в Раднички (Ниш) и Победа (Прилеп, Македония).

"В момента разполагам с 16 полеви футболисти, но искам групата да стане от около 20, плюс трима вратари. До неделя ще преценя колко играчи и на какви постове ще ми трябват. В събота няма да правим контролна среща, а двустранна игра. Амбициите ми са отборът да играе по-добре от миналата година и да постигне добри резултати. Основното е да направим добър колектив и позитивна обстановка, от която ще дойдат и резултатите. Обичам офанзивния футбол, но всичко в даден мач зависи от противника и моментния резултат. Държа много на дисциплината", обясни Сташевич.

--- ole-bg.com

Няма коментари: