вторник, май 11, 2010

09.05.2010

Порязаха „соколите” при 1:1 с „Черноморец” (Бч)

„Спартак” (Варна) бе изключително близо до трите точки при гостуването си на „Черноморец” (Балчик), но гол от засада отне победата на „соколите”. Двубоят от 29-ия кръг на Източната „Б” група се игра на стадиона в Албена.Варненци продължиха възходящата си линия, след като бяха поети от Димитър Трендафилов и изиграха добър мач срещу балчиклии. Те започнаха уверено срещата и след половин час игра стигнаха до гол. Георги Костадинов центрира по перфектен начин отляво и Виктор Драголов от малък ъгъл матира вратаря на домакините Мартин Теменлиев. Попадението вдъхна самочувствие на варненци, те установиха контрол върху събитията на терена и само пропуските ги лишиха от втори гол. От изгодни положения изтърваха Кристиян Щерев и Димо Димов. През второто полувреме събитията на терена бяха равностойни, като „соколите” действаха доста стабилно в защита. На практика не се виждаше как те ще допуснат гол, преди да се стигне до 85-ата минута. Тогава след едно центриране, при което Петър Кънчев бе в засада, се получи меле и нападателят на „Черноморец” оформи крайния резултат. В последния кръг варненци приемат „Спартак” (Пловдив). Срещата е в събота от 18 часа в морската столица.Срещу „Черноморец” „Спартак” игра в състав: Банков, Маринов, Венков, Луго, Михалев, Бомбов, Бояджиев (65 П. Драголов), Димов, Костадинов (86 Ст. Георгиев), В. Драголов (80 Генчев), Щерев.

--- pozvanete.bg


В Албена „Спартак“ изиграл най-силния си мач

Задоволство от играта на „Спартак“ при 1:1 с „Черноморец“ (Балчик) в Албена изрази Димитър Трендафилов. „Това бе най-силният мач на отбора, откакто аз го водя. Играхме дори по-силно, отколкото при 6:2 срещу „Свиленград“, каза за „Народно дело“ Димитър Трендафилов. Треньорът допълни, че след 1:0 пропуски през първото полувреме са направили Кристиян Щерев, Георги Костадинов и Живко Бояджиев-2. След почивката с втори гол се разминали Драголов и Костадинов. „Реално трябваше да стане 2:0 и мачът да свърши. Вместо това ни изравниха с гол от засада в 85-ата мин, а накрая можеха и да ни бият. Важното е обаче, че нашият тим вече започва да разкрива добрия отборен потенциал. Ако сега не свършваше първенството, а беше 4-ти кръг и имахме минимални стимули, отборът ни щеше да преследва сериозни цели“, допълни Трендафилов.
По време на мача в Албена на терена се завърна Стоян Георгиев. Защитникът влязъл накрая, за да помага с опита си на защитата при постоянните центрирания на балчиклии.

--- narodnodelo.bg


Гонят вратар на „соколите“
Вратарят на „Спартак“ Костадин Георгиев най-вероятно ще бъде освободен днес от отбора. Това съобщи за „Народно дело“ Димитър Трендафилов. „Той не се яви за мача с „Черноморец“, без да даде обяснение. В последния момент взехме за резерва на Банков едно момче от юношите – Иво. Костадин постъпи непрофесионално и няма повече място при нас“, призна Трендафилов. Треньорът съжалява, че силно игралият срещу „Черноморец“ Живко Бояджиев напусна принудително терена през второто полувреме: „Играта на Живко спореше, но му се схванаха краката и почувства болки в адукторите.“
Вчера „соколите“ имаха почивен ден, а днес от 18 часа подновяват тренировки. В събота тимът приема съименника си от Пловдив в последен мач от Източна „Б“ група.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: