понеделник, май 03, 2010

Чудо: „Спартак“ громи с 6:2

Трима с първи попадения за тима
Четири гола падат след корнери

„Спартак“ – „Свиленград“ 6:2
Голмайстори: Венков -11, 66, Щерев – 15, Илчев – 26, Маринов – 47, Бояджиев – 72 от дузпа/ Янчев – 5, Костов – 44
„Спартак“ (1-4-4-2): Банков (46-Георгиев) – Луго, Маринов, Венков, Дончев – Боев (60-П. Драголов), Димов, Илчев (46- Бояджиев), Костадинов – Драголов, Щерев
„Свиленград“: Младенов (50-Вангелов), Татьозов, Попов, Христов, Георгиев, Бахчеванов, Минков, Костов, Овчаров
(62-Чорбаджийски), Маджаров, Янчев
Съдия: Внецислав Кознички
Жълти картони: Илчев/Бахчеванов
Стадион „Спартак“, 250 зрители


Отборът на „Спартак“ изригна и отнесе с 6:2 „Свиленград“ във Варна. Така „соколите“ скъсаха с черната серия от 4 загуби поред без отбелязан гол. Трима футболисти пък реализираха първи попадения за тима– Латин Венков, който се разписа два пъти, Кристиян Щерев и Илчо Илчев, а Живко Бояджиев вкара за първи път във втория ешелон.
Чудо: „Спартак“ громи с  6:2
В 5-ата мин гостите поведоха с гол на Янчев след грешка на вратаря Банков. Домакините обаче реагираха бързо и между 11-ата и 15-ата мин сътвориха обрат. Първо след корнер Венков набута кълбото с глава зад голлинията, а Кристиян Щерев направи 2:1, възползвайки се от пас на Виктор Драголов. В 26-ата мин отново след корнер Илчев вкара с глава за 3:1. В края на полувремето Банков отново се издъни и Костов намали. В 47-ата мин след трети корнер Венци Маринов насочи майсторски топката с левачката от въздуха в мрежата – 4:2. В 66-ата мин след четвърти корнер Венков бе безпощаден с глава – 5:2. Шест мин по-късно Живко Бояджиев оформи крайния резултат от дузпа, отсъдена за спъване на Виктор Драголов.

--- narodnodelo.bg


За Боев сезонът свърши
За Васил Бобев сезонът завърши, тъй като напусна със сериозна контузия през второто полувреме срещу „Свиленград“. „Дясното ми коляно е подуто и дано не съм скъсал връзки. През седмицата ще мина ядрено-магнитен резонанс, за да стане ясна точната диагноза“, каза за „Народно дело“ Васко. Последният явно няма късмет тази пролет, тъй като преди съботната среща пропусна няколко двубоя заради травма. „Радвам се, че доставихме поне малко радост на верните ни фенове. Мисля, че нашият тим може да играе и по-силно, но точно когато навлизаме във форма, първенството завършва“, допълни Васил.

--- narodnodelo.bg


Треньорът на „Спартак“ Димитър Трендафилов изрази задоволство от победата и най-вече от играта, с която са я постигнали. „Този отбор заслужаваше най-после да покаже, че може да играе добре и да побеждава. Радвам се, че това, за което тренираме, се получи до голяма степен. Например четири гола паднаха след статични положения, които прави на тренировка. Момчетата са отговорни и разбират какво се изисква от тях“, каза за „Народно дело“ Трендафилов. Последният смята, че за неговите подопечни е най-важно да играят правилно и да се представят на ниво, за да бъдат доволни от тях треньори и шефове, независимо в кой отбор са. „Сега трябва да покажем постоянство и да опитаме да вземем оставащите две срещи с Балчик и съименника ни от Пловдив“, допълни Митко. Той даде два почивни дни на своите и първото занимание за седмицата е утре от 18 часа.

Няма коментари: