понеделник, май 17, 2010

Декларация на ветераните на ПФК Спартак Варна

Легендарни футболисти на някогашния славен ФК „Спартак” Варна Вн разпространиха днес протестна декларация, възмутени от досегашното управление на клуба. Декларцията, копия от която са изпратени до Президента на БФС, кмета на Варна, председателя на Общински съвет Варна, управителя на Област Варна, Окръжна прокуратура Варна и Директора на НАП Варна, гласи следното:
Уважаеми господа, ние футболните личности, дали най-хубавите си години за една човешка кауза наречена „Спартак” Варна, изразяваме своята гражданска позиция, следвайки законовото право в Република България. Затова искаме:
1. Министърът на спорта да използва законовото си право и да наложи мораториум на цялата спортна база, която една част е държавна публична собственост и в нея влиза СК „Локомотив”, а другата-„СК „Спартак” се състои от стадион „Спартак” и неговите прилежащи територии, както и още три парцела за жилищно строителство като апортна вноска на Община Варна.
2. Президентът на БФС да състави експертна комисия, която да провери и установи дали ПФК „Спартак” Варна има законното право да запази своя професионален лиценз.
3. Кметът на Варна да направи предложение за свикване на извънредна сесия на Общински съвет-Варна, относно бъдещето развитие на един славен футболен клуб „Спартак” Варна.
4. Управителят на на Област Варна има законово право да прекрати сключения договор за ползване на СК „Локомотив”, тъй като настоящото ръководство на ПФК „Спартак” Варна не направи нищо за най-ценното богатство-талантливите деца от школата на „Спартак” Варна
5. Окръжна прокуратура да се самосезира и да направи необходимата проверка как и по какъв начин бесъздадено през 2006 г. това „Спортен комплекс Спартак” АД с тожгавашния общински съветник на ДПС Иван Славков и фирмата му „Барет Ауто”.
6. Директорът на НАП-Варна да разпореди одиторска проверка на ПФК „Спартак” Варна и „Спортен комплекс Спартак” АД и да се публикуват публично актуалното състояние на двете дружества.
7. След приключване на всички законови проверки, ние футболните личности на „Спартак” Варна искаме цялата проверена документация да се предостави на Премиера на Република България. Така г-н Бойко Борисов ще разбере, че в морската столица Варна има още един славен футболен клуб, който се казва „Спартак”. Този клуб докара в България през 1983 г. великия „Манчестър Юнайтед” и големия английски футболист Сър Боби Чарлтън. Ние вярваме, че справедливостта ще възтържествува. Знаем пътя на истината и с помощта на десетките хиляди достойни и честни спартаклии ще изградим един нов и чист европейски футболен клуб „Спартак” Варна, който ще носи радост на децата и ще доставя удоволствие на хората!”.

--- ole-bg.com / снимка: varna-sport.com

Няма коментари: