неделя, декември 02, 2012

Сблъсък между фенове на Спартак Варна и наети от ръководството на клуба "мутри"

Желанието на феновете на Спартак, за смяна на собствеността на клуба , предизвика сблъсък с охранители и наети "мутри" по време на мача за Купата на България срещу Литекс във Варна.
Ултрасите на Спартак, които отдавна водят война срещу ръководството, влязоха на стадиона през второто полувреме на мача с Литекс. Те издигнаха транспаранти "Свобода за Спартак Варна" и и "Вън мафията от Спартак Варна!" придружени с мощни скандирания. Наетите охранители от ръководството на клуба обаче решиха да наложат недопустима цензура и влязоха сред агитката, което предизвика сблъсъци с тях. Един от плакатите дори бе скъсан. В настъпилата суматоха гардовете бяха изтласкани, но по чудо не се стигна до сериозно кръвопролитие, предвид това, че последните бяха въоръжени с метални палки.
Според феновете нареждането гардовете да нахлуят при тях е дошло от собствениците на клуба Янко Станев(Агата) и Живко Великов(Кюфтето). Въпреки това ултрасите са категорични, че ще продължат битката си докрай, като желанието им е Спартак да премине в ръцете на боса на Лудогорец Кирил Домусчиев.

Няма коментари: