сряда, април 18, 2018

Септември Тервел - Спартак Варна 1:0

Отборът на Септември победи Спартак с 1:0 в мач от третия кръг във втория етап на първенството в Трета лига - Североизточна група в Тервел.
Спартаклии имаха смазващо превъзходство през цялото време и както се казва на футболен език, играха на една врата, но паднаха злощастно, след като тервелци наказаха единствената им грешка в защита в началото на второто полувреме. Загубата е втора за Спартак под ръководството на Енгибар Енгибаров напролет. Тимът има и 5 победи през втория дял.
Слави Сталев за първи път беше титуляр за спартаклии, като партнираше в центъра на защитата на Боян Илиев. На вратата се завърна Мирослав Марков, а отляво в защита – изтърпелият наказанието си Михаел Михалев.
Варненци бяха подкрепяни от над 30 свои ултраси.
В първите 20 минути варненци играха по-често с топката, а домакините се бяха прибрали отзад и дебнеха за контри.
Впоследствие спартаклии отправиха няколко удара в аут, но така и не можаха да намерят верния път към вратата в сгъстената и добре организирана защита на съперника.
В 44-тата минута след корнер Десислав Дяков отклони с глава топката с глава, но защитник я изчисти пред голлинията.
Второто полувреме започна по мечтан начин за тервелци. Техен играч се възползва от първата грешка в защитата на Спартак, излезе сам срещу Марков и с техничен удар насочи топката в мрежата - 1:0.
Оттук до края се игра само пред наказателното поле на домакините и вътре в него.
Десо Дяков не можа да вкара от малкия пеналт, удар на Емил Илиев бе избит от вратаря, а накрая Боян Илиев уцели напречната греда.
Съставът на Спартак (4-2-3-1): Мирослав Марков – Александър Йовчев, Слави Сталев (53 - Тодор Маринчев), Боян Илиев, Михаел Михалев – Васко Боев, Емил Илиев – Илиян Неделчев (55 - Иво Михайлов), Георги Димитров (65 - Милен Николов), Ивайло Русев – Десислав Дяков

--- petel.bg


Треньорът на Спартак Енгибар Енгибаров заяви, че сами са си виновни за загубата с 0:1 от Септември в Тервел, тъй като водели играта през цялото време, но изтървали да решат мача през първото полувреме. Енгибаров допълни, че ще си извадят поуки в дългосрочен план.
Ето какво заяви Енгибар Енгибаров за „Петел”:
„С оглед развоя на срещата, загубата е незаслужена, тъй като имахме игрово превъзходство през цялото време. Сами, обаче сме си виновни, тъй като пропуснахме да решим мача през първото полувреме, когато изтървахме много положения. След 0:1 също пропиляхме ситуации, ударихме и греди. Това е стара наша слабост, която си я знаем – да бъркаме в завършващата фаза.
При техния гол колективно подценихме ситуацията, въпреки че бях предупредил момчетата.
Спартак, обаче е дразнител и срещу него вече всеки се хвърля. Така ще бъде и занапред. Ще си извадим поуки от този мач за другия сезон, и именно в такива двубои се вижда на кой мога да разчитам в бъдеще.”

--- petel.bg

Няма коментари: