сряда, декември 10, 2003

Стефан Дончев: Можехме да сме в първата шестица

Стефан Дончев бе може би най-постоянният в изявите си футболист на Спартак през есенния полусезон на "А" група. 28-годишният ляв защитник е юноша на "соколите" като освен това е играл в Автотрейд (Аксаково), Девня и Лудогорец (Рз).

- Стефане, как оценяваш представянето си през есенния полусезон?
- Доволен съм. Смятам, че направих най-силните си изяви с екипа на Спартак именно през тази есен. За това обаче помогнаха много и моите съотборници, тъй като на терена сме 11 души и всеки един от тях има своя принос за играта.
- С какви функции ти е по-добре да бъдеш натоварван - с офанзивни или дефанзивни?
- За мен няма проблем да играя където и да е по левия фланг и винаги съм се съобразявал с треньорските задачи. Определено обаче се чувствам по-добре в предни позиции, тъй като тогава имам възможност да се разпиша в противниковата врата. През този сезон вкарах един гол, имах и още няколко шанса.
- Как според теб се представи Спартак?
- Мисля, че се представихме малко по-слабо от очакванията, но това е оправдано, с оглед на тежката финансова криза, която е обхванала клуба. Несъмнено това оказва влияние и на терена.
- Изпуснахте доста точки в последния момент...
- Да, късметът ни поизостави в няколко мача. Черно море ни изравни в последната секунда, Родопа - също, срещу Черноморец в Бургас пък пропуснахме няколко изгодни голови положения, а БФС ни отне победата над Локо (Сф) неправомерно. Ако не бяхме загубили тези 7-8 точки, спокойно можехме да сме в шестицата.
- Добрата ти игра безспорно е привлякла интереса на други отбори. Имаш ли информация за конкретни оферти за твоя подпис?
- Подочух за някакъв интерес, но за това трябва да попитате президента Николай Ишков, тъй като моята работа е на терена.
- Повиши ли се нивото на родния футбол през този шампионат, имайки предвид факта, че за първи път от много време нито Левски, нито ЦСКА води в класирането?
- Не мога да преценя, но съм по-склонен да мисля, че няма промяна в качеството. Това си проличава най-ясно и с факта, че само един български отбор се представи на ниво в евротурнирите.

--- www.pozvanete.bg

Няма коментари: