понеделник, юли 30, 2007

Селекцията на Спартак приключи.
Официалното представяне на състава на "соколите" за следващия сезон ще се състои на 1 август от 18,30 ч. на стадион "Спартак" в контролна среща с Шумен.

Селекцията в Спартак (Варна) приключи. Това обяви изпълнителният директор на "соколите" Живко Великов. Варненци очакват развитието единствено около трансфера на Десислав Русев. Днес Изпълкомът не разгледа случая с нападателя на Родопа, който претендира, че договорът му със смолянския клуб е изтекъл, но от там са категорични, че той има контракт за още една година. Десислав тренира със Спартак и наскоро дори наставникът Георги Иванов-Геша обяви, че го смята за свое сигурно попълнение. Със сигурност във Варна няма да пристигне друг дълго чакан нападател - Анатоли Тодоров.
Новите попълнения в отбора Спартак са: Станислав Петров (на снимката), Станислав Жеков, Марко Палавестрич, Ахмед Хикмет, Иван Петков, Владислав Мирчев, Марко Савич и юношите Васил Боев, Генади Хуан Алберт, Милен Стефанов и Калоян Цветков.
Официалното представяне на състава на "соколите" за следващия сезон ще се състои на 1 август от 18,30 ч. на стадион "Спартак" в контролна среща с Шумен.

--- ole-bg.com


Спартак отказа размяна на Владимир Пекин с Боян Тръкуля

Ръководството на Спартак (Вн) е оклонило оферта от страна на Берое. От старозагорския тим са се обадили във варненския клуб с предложение желаният от тях халф на "соколите" Владимир Пекин да бъде разменен за босненския защитник Боян Тракуля. "Свързаха се с мен по телефона, но аз категорично отказах подобен вариант", заяви изпълнителният директор Живко Великов. За Пекин ще говорим само в цифри, категоричен е Великов. Информацията е на официалния сайт на Спартак.

--- ole-bg.com


Графологична експертиза решава бъдещето на Десо Русев

Очакваното днес решение за професионалното бъдеще на нападателя Десислав Русев отново не стана факт. Досегашният футболист на Родопа (Смолян) ще разбере дали ще продължи кариерата си в Спартак (Варна) след като бъде направена графологична експертиза, съобщава официалния сайт на "соколите". Тя трябва да докаже истинността на подписа под договора на състезателя с тима от Смолян. След експертизата ще стане ясно дали Русев има действащ още една година контракт с тима на Родопа. В противен случай той ще може да подпише договор със Спартак и да бъде картотекиран за предстоящото първенство.

--- ole-bg.com


Отрязаха Спартак и още три клуба за дублиращи отбори

Изпълкомът на БФС отложи решението си да има дублиращи отбори. Такива искаха да имат Левски, ЦСКА, Литекс (които трябваше да участват в Западната "Б" група, и Спартак (Вн). Стефан Орманджиев обясни, че почти никой от клубовете не желае тези отбори. Както е известно, лидери на опозицията бяха шефовете на Рилски спортист Юри Галев и на Велбъжд Валери Ненов, които смятаха, че три отбора, които не играят на практика за нищо, могат да участват дейно в разпределението на местата при промоция в "А" група и при изпадане.
"Решението се отлага във времето. 95 процента от отборите са против. Вицепрезидентът Йордан Лечков е натоварен със задачата да изготви проект за създаването на дублираща група. Но при това положение, само с три дублиращи отбора, не се помагаше кой знае колко на младите играчи", каза членът на Изпълнителния комитет към БФС Стефан Орманджиев.
"Всички от Изпълкома се съгласиха с нашите искания. Изложихме нашето становище и се надяваме, че истината ще възтържествува и ще бъде отменено решението, което е взето преди една година. Нашите искания са дублиращите отбори да не бъдат в нашата група, и не само в нашата, ами и в Източната "Б" група. Дубълите да си направят отделно първенство, както е по наредбата на БФС или да започнат от начало - от "А" окръжна или в най-лошия случай от "В" група", заяви Валери Ненов.
Изпълнителният директор на "соколите" Живко Великов коментира за "Позвънете Новини", че щом решението е взето, няма какво да коментира по него.

--- ole-bg.com

Няма коментари: