четвъртък, август 02, 2007

Десислав Русев с голов дебют за Спартак

Спартак (Варна) победи с 1:0 Волов (Шумен) в предпоследната си контрола преди началото на новото първенство. Преди мача се състоя и официалното представяне на отбора пред около 600 привърженици, които не спряха цял мач да пеят песни за любимия си тим. Церемонията обаче започна около 17,50 ч., въпреки че бе обявена за 15-20 минути преди началото на мача. Така доста журналисти, фотографи, а и фенове не видяха представянето.
Единственото попадение за варненци реализира Десислав Русев, който все още не е официално футболист на тима. Играта на двата отбора не бе особено качествена, като положенията пред двамата вратари не бяха много. Преди почивката с попадение се разминаха Иван Найденов и Дарин Тодоров. Гостите също на два пъти имаха възможност да реализират, но Генко Славов с вещина спаси. След почивката отново не се случваше почти нищо интересно на терена, а с гола се размина Владислав Мирчев. В 72-ата минута Мирчев бе спънат в наказателното поле на гостите и влезлият 15 минути по-рано Десислав Русев реализира отсъдената дузпа. Интересното е, че на Русев му предстои графологична експертиза, която трябва да установи дали има договор за още една година с досегашния си клуб Родопа. Едва ако тя покаже, че подписът не е негов, бившият футболист на Литекс ще се присъедини официално със "соколите".

Спартак (Варна) - Волов (Шумен) 1:0
Спартак: Славов, Боев, Жеков, Б. Илиев, Ст. Петров, Хикмет, Иванович, Джукич, Найденов, Д. Тодоров, Ив. Петков (Цанков, Палавестрич, Цветков, Стоев, Мирчев, Д. Русев, Маринов)
Голмайстор: Десислав Русев (72 дузпа)

--- ole-bg.com


Геша недоволен от играта на своя тим срещу Волов
Старши треньорът на Спартак (Варна) Георги Иванов-Геша заяви, че не е доволен от показаното от своя тим в контролата с Волов (Шумен). "Не съм доволен. Не можахме да съумеем да диктуваме от първата минута събитията на терена. Явно в България е така и ние не можем да останем по-назад от другите отбори. Като направим нещо хубаво и като се похвалим, веднага следва спад. Притеснява ме, че това е доста сериозен спад в сравнение от играта ни в предния мач.
Имаме време да коригираме нещата, защото ако играем по този начин, нищо добро не ни чака. Мисля, че футболистите не бяха готови за такъв отпор. Мислеха, че мачът ще е лесен и протоколен - едва ли не стойки пред собствената публика. Но не става така. Не се ли озориш, не играеш ли както трябва, винаги имаш проблеми, независимо от съперника.
Досега нямах притеснения относно функционалното състояние на играчите, но когато не играеш правилно, когато не мислиш както трябва, умората си проличава. Това са футболистите за първенството. Все още съм обнадежден, въпреки днешния развой на мача. В крайна сметка успяха да натиснат малко, да вдигнат оборотите, но се върнаха в старото русло.
От халфовата линия липсваха идеите за по-напред. А и неправилното движение на хората в по-предни позиции допълнително затрудняваше действията на халфовете. От там се получиха и прибързани действия с оглед на това, че имаше и публика, която искаше да наблюдава голове и положения пред вратата на Шумен, което доведе до лек хаос. Момчетата на мен ми показаха, че могат, така че този мач ще го включим в графата "да го забравим по-бързо", заяви Геша.

--- ole-bg.com

Няма коментари: