събота, август 25, 2007

Спартак - ЦСКА 0:2

Спартак (Вн): Цанков, Ст. Петров, Жеков, Б. Илиев, Палавестрич, Иванович (57 Савич), Джукич, Ст. Георгиев, Найденов (71 Д. Тодоров), Хикмет (86 Боев), Мирчев
ЦСКА: Ив. Петров, Тодоров, Тунчев, Ланзаат, Вуядинович, Янчев, Г. Илиев, Петре (74 Амунике), В. Димитров, Зе Руи (62 Чиликов), Неи (83 Гарсес)
Голмайстори: Вуядинович (39), В. Димитров (45 дузпа)
Жълти картони: Палавестрич, Илиев, Жеков, Петров; Янчев, Г. Илиев, Вуядинович, Зе Руи
Съдия: Ахмед Ахмед
Стадион "Спартак" - 9000 зрители

Спартак (Варна) загуби с 0:2 домакинския си мач с ЦСКА от третия кръг на "А" група. Попаденията забиха Никола Вуядинович и Флорентин Петре. "Армейците" стигнаха до втория си успех в шампионата след два гола в разстояние на шест минути в края на първото полувреме.
Началните минути на двубоя вървяха скучно, като играчите на домакините се стараеха да противодействат максимално добре на "червените". Първото реално голово положение пред някоя от двете врати бе в 26-ата минута, когато най-активният в редиците на Спартак Иван Найденов отправи плътен и точен удар в очертанията на вратата на ЦСКА, но стражът Ивайло Петров улови.
В 39-ата минута ЦСКА левият защитник на "червените" Никола Вуядинович засече с глава центриране на Флорентин Петре от корнер и откри резултата. Минута преди края на първата част реферът Ахмед Ахмед свири дузпа за "армейците", за нарушение на капитана на варненци Боян Илиев срещу Велизар Димитров. Домакините от Спартак остро оспориха решението на рефера, но той бе категоричен, че удар от бялата точка ще има. Румънският национал Флорентин Петре бе точен от 11-те метра, с което даде преднина на тима си от два гола.
През втората част Вуядинович имаше нов шанс да се разпише, но ударът му с глава в 52-ата минута премина встрани от вратата. В 65-ата минута Велизар Димитров имаше възможност да отбележи трето попадение за ЦСКА, но вратарят Цанков изби в корнер. Най-добрият шанс за Спартак да стигне до почетно попадение се откри в 72-ата минута - резервата Марко Савич стреля силно, стражът на гостите Петров изби с мъка, а притичалият Куидо Ланзаат изчисти от голлинията. Малко след това Дарин Тодоров изпусна да се разпише на празна врата и остави резултатът непроменен. В последните секунди на двубоя Велизар Димитров излезе сам срещу вратаря на домакините Цветомир Цанков и след сблъсък с него поиска дузпа, но Ахмед не я свири.
Така ЦСКА излезе на трето място във временното класиране с актив от седем точки, колкото имат и Локомотив (София) и Черноморец. Спартак пък има актив от една точка, след равенството с Ботев у дома в първия кръг.


--- ole-bg.com


Геша: Срещу ЦСКА е така - дори да дадеш всичко от себе си, можеш да загубиш

Георги Иванов-Геша, който преди броени минути бе освободен от поста старши треньор на Спартак, заради загубата от ЦСКА, коментира на пресконференцията след двубоя, че неговмите подопечни са били равностойни на ЦСКА в голяма част от мача. "Загубихме един мач, в който бяхме равностойни на отбора на ЦСКА. Пристрастен съм в момента, но ъгловият удар при гола не бе правилен. Наш защитник видя, че има аут и изчака топката да си излезе, от което се получи и недоразумение. Така защитата не се подреди правилно при статичното положение. След гола се получи един срив в нашия отбор за 5-6 минути. Не се наемам да коментирам дузпата. Според мене има идентична ситуация преди това в наша полза. Ако съдията трябваше да свири дузпа, трябваше да го направи в 93-ата минута, а не преди това. Доволен съм от поведението на моите футболисти, раздадоха се, стояха равностойно. Дори в последните 20 минути имахме своите шансове, но невероятни пропуски направиха Марко Савич и Дарин Тодоров, които повлияха и на този резултат. Но срещу ЦСКА е така - може да направиш всичко по силите си и пак да загубиш мача. Аз съм обнадежден съм за Спартак. Поведението на футболистите, начина им игра, раздаването от първата до последната минута ме карат да вярвам в бъдещето на този отбор. Пожелавам успех на ЦСКА в евротурнирите, защото успехът срещу Омония ще бъде успех за целия български футбол. Дано да стигнат колкото се може по-напред в турнира за Купата на УЕФА", каза Геша.

--- ole-bg.com


Стойчо: Не стигнахме дори до 50% от играта ни
Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви на пресконференцията след мача със Спартак, че домакините са затруднили неговия тим, но логичният победител е бил "червеният" тим.
"Един мач, в който логично по-добрият победи. Не беше лесен успехът обаче. Отборът на Спартак ни затрудни максимално. Един добре сглобен и ориентиран отбор. Мисля, че поведението на домакините бе правилно. Имахме честта да отбележим два гола и през второто полувреме търсихме трети. Направих тези смени, тъй като исках да променя схемата на игра - да заиграем 4-4-2. Това не се получи и загубихме средата на терена в последните 20 минути. Противникът можеше да се възползва като стигна няколко пъти до нашето наказателно поле. Искам да изразя радостта и благодарността си от нашата публика за подкрепата, която ни оказват във всеки един мач. Искам да им благодаря от мое име и от името на момчетата. Очаквам на мача с Омония да напълним стадиона", каза бившият национален селекционер.
На въпрос с колко процента е играл ЦСКА в мача, Младенов отговори: "При всички положения мисля, че не стигнахме до 50 процента. Пак казвам, че не можахме да наложим този ритъм, който се очакваше и който желаехме. Аз лично очаквах след 2:0 да играем много по-освободено, с по-голямо самочувствие. Може би последните две смени, които направих, бяха неуспешни. Неуспешни, защото тези играчи не се включиха с необходимата агресивност и желание. Така че не помогнаха с абсолютно нищо на отбора. Промених схемата на игра, защото имах някаква идея за мача с Омония. Не можа да се получи, но важното е, че опитахме и видяхме как. Нямаме психологически затормозявания във връзка с отстраняването на Омония. Ще направим всичко възможно да преодолеем този противник, както и всички останали. Ние сме професионалисти и търсим само победите. Когато се бие се продължава, когато не се бие се понася загубата достойно. Не можем да правим трагедия от една загуба. Очакванията са големи, особено към чужденците. Това се отразява негативно на някои, да не кажа на повечето. Но с времето всичко ще си дойде на мястото", завърши Младенов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: