понеделник, август 27, 2007

Спартак представи Гетов, Господинов и Атанасов

Обмисляли рокадата още през лятото. Атанас Атанасов ще се води официално като старши треньор
Новият треньорски щаб на варненския футболен клуб Спартак бе представен официално пред медии и фенове днес. Пламен Гетов е новият главен мениджър на клуба, а Атанас Атанасов ще бъде негов помощник. Това ще бъде на практика, а иначе в официалните документи Атанасов ще се води старшия, тъй като Гетов няма лиценз за наставник. Главен селекционер е Живко Господинов. На пресконференцията присъства и изпълнителния директор на клуба Живко Великов, който заяви, че тази рокада е готвена от доста време насам. Една от причините за смяната на досегашният наставник Георги Иванов-Геша е да бъде съхранен като млад специалист. "На Георги явно не му е дошло времето да е треньор в "А" група. Другите причини ще ги запазя за себе си и остават в кухнята на клуба. Истината е, че обмисляхме тази рокада още през лятната подготовка, но преговорите с Пламен Гетов вървяха тежко. Все пак той има бизнес и други ангажименти", обясни Великов.
Гетов каза, че ще отговаря за всичко в ръководенето на отбора, но Атанасов ще бъде вписан като старши треньор. "Ще отговарям за всичко в клуба. Няма обаче да съм треньор, тъй като не разполагам с необходимия лиценз. Не очаквайте при евентуални негативни резултати да се оправдавам с това, че не съм правил аз селекцията и подготовката. Иначе селекцията е отворен процес и в най-лошия случай ще се оглеждаме за нови попълнения до Нова година", обясни Гетов. Той добави, че за конете, които отдавна са му хоби, ще отговаря неговата съпруга, а той ще се прибира в Плевен само за 24 часа след мач от първенството.
Нови състезатели няма да бъдат взимани без знанието на Живко Господинов, който ще наблюдава мачове на други отбори и ще следи дадени футболисти.
Атанас Атанасов заяви, че трябва да бъдат променени до известна степен манталитетът и тактиката в отбора. "Трябва да се направят промени в отбора, най-вече в психологически план. Не мога да повярвам, че футболистите на Спартак имат такова примиренческо поведение. Игрово също ще се правят промени. Смятам, че познавам добре играчите на Спартак. Гледал съм постоянно срещите на отбора от миналата година", заяви Атанасов.
Разбра се, че Десислав Русев ще дебютира за Спартак в съботното гостуване на Вихрен.

--- ole-bg.com

Няма коментари: