понеделник, август 20, 2007

Черноморец бие 1:0 Спартак. Варненци удрят греда в края на мача.

Бургаският Черноморец победи с 1:0, като домакин Спартак (Вн) в късния съботен мач от втория кръг на ”А” група и запази лидерската позиция в първенството, съобщава Sportal.bg. Единственото попадение реализира Ремзи в 36-ата минута, който се възползва от добро центриране на Стефан Трайков и с глава прати топката в мрежата на гостите. Преди това играчите на Димитър Димитров–Херо пропуснаха няколко положения пред вратата на Цанков. Веднага след гола Марсио можеше да удвои, но пропусна. В 42-ата минута Николай Кръстев от Черноморец остави тима си с 10 човека, след като извърши груб фаул срещу Владислав Мирчев и видя червения картон.
През второто полувреме варненци се опитаха да се възползват от численото си предимство, но нямаха шанс. В 66-ата минута Младен Стоев от гостите получи втори жълт картон, което спря амбициите на Спартак за нещо повече. Боян Илиев пък нацели напречната греда с удар с глава. Въпреки че имаха още няколко положения до края, гостите загубиха, докато ”акулите” вече имат 6 точки и с голова разлика от 7:1 са първи в класирането.

Чероморец - Спартак (Вн) 1:0
Черноморец: Стоянов, Трайков, Дянков, Кръстев, Пенев, Караканов, Траянов, Марсио, Ремзи (Божинов), Крумов (Янев), Любенов (Николов)
Спартак (Варна): Цветомир Цанков, Станислав Петров, Боян Илиев, Станислав Жеков, Стоян Георгиев, Будимир Джукич, Ахмед Хасан (85 Васил Боев), Иванов, Бойко Величков (46 Велимир Иванович), Владислав Мирчев (68 Дарин Тодоров), Младен Стоев
Голмайстор: Рамзи (36)
Жълти картони: Траянов, Крумов, Божилов, Стоянов; Илиев, Георгиев, Величков, Мирчев, Стоев
Червени картони: Кръстев (42); Стоев (66)
Съдия: Стефан Спасов
Стадион "Лазур" - 5500 зрители

--- ole-bg.com


Георги Иванов-Геша: Доволен съм, въпреки загубата

Наставникът на Спартак (Варна) Георги Иванов заяви, че е доволен от своите момчета, въпреки загубата от Черноморец. "Получи се много добър мач, не мисля, че заслужавахме да загубим. Доволен съм от момчетата, от старанието им. Играха правилно, но нямахме шанс да отбележим гол. Във футбола обаче, невинаги има справедливост. Постара се съдията, но не мереше с един аршин. След като изгони футболист на домакините, побърза да изравни отборите. Вдигна няколко бързи картона в началото на второто полувреме, свири и някои обратни неща. Честитя победата на Черноморец и им пожелавам успех наред в първенството", завърши треньорът на Спартак.

--- ole-bg.com


Херо: Владеехме мача до изгонването на Кръстев

Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо изрази задоволството си от успеха на своя тим над Спартак. "Доволен съм от победата над Спартак (Вн). Не мога да не бъда недоволен от победата на моите момчета. До изгонването на наш футболист в 40-ата минута стояхме много добре на терена. Бяхме по-активния отбор, търсихме играта повече, създавахме положения. Червеният картон, обаче, наруши баланса ни на игра, защото при числено неравенство трябваше да затворим подстъпите към нашата врата. Доволен съм от характера на моите футболисти, който показаха и играта им през първото полувреме. На мача с Беласица в Петрич съдиите свириха перфектно. За този мач разбрах, че отборът на Спартак има претенции към съдийството. Ние също имаме някои забележки към главния съдия. Червеният картон на нашия футболист е доста спорен. Имаше и много спорна ситуация за дузпа в наша полза. Като цяло смятам, че съдиите се справиха със задълженията си. Даже бих си пожелал, когато гостуваме да се свири по начина, по който свириха на Спартак", заяви Херо.

--- ole-bg.com

Няма коментари: