четвъртък, октомври 04, 2007

РИСКОСКОВ се извини на "Спартак"!

БФС го лиши от съдийски права за неопределено време!

Съдията Христо Ристосков бе лишен от права за неопределено време за грешните си отсъждания в мача "Спартак" (Вн) - "Левски". Арбитърът се извини на варненския клуб за нанесените щети. "Прави чест на Ристосков, че излезе и в очите ми каза, че
е опорочил мача. Извини ми се за грешките. Сподели ми също така, че има цялостен натиск към съдиите у нас и те работят под напрежение. Шефчето им Боре Александров трябва по-скоро да се маха. Той е мазохист, щом търпи толкова дълго обидите, които се сипят към него", каза Живко Великов за сайта "Топ спорт".

Официалното решение на БФС по случая:

Съдийството на Христо Ристосков в мача “Спартак” (Варна) и “Левски” (София) е оценено като незадоволително от съдийския наблюдател и СК на БФС, след като изгледа видеоматериал от срещата, подкрепя оценката на наблюдателя. СК на БФС спира съдииските права на съдията Христо Ристосков за неопределено време, базирайки се на допуснати системни грешки от началото на шампионата в следните мачове: “Видима-Раковски” (Севлиево) – “Черноморец” (Бургас), “Ботев” (Пловдив) – “Локомотив” (София), “Сливен” (Сливен) – “Калиакра” (Каварна) и “Спартак” (Варна) – “Левски” (София), за което му бе обърнато сериозно внимание на семинара на съдиите проведен в НСА “Васил Левски” на 10/09/2007г.

3.СК на БФС ръководи и обучава съдиите съобразно изискванията на конвенцията на УЕФА. Допускането на грешки от страна на съдиите е чисто човешка слабост и част от футболната игра. В случаите на системно допускани грешки, независимо от ранга на съдията, СК ще налага адекватни наказания, с цел проява на уважение към правилата на футболната игра, клубовете, БФС и не на последна място авторитета на съдийската институция.

СК апелира към ръководителите на отбори, които се чувстват засегнати, да проявяват по–голяма толерантност и да изясняват спорните ситуации, посредством цивилизован диалог, който да отговаря на съвременното Европейско мислене.

--- varna-sport.com

Няма коментари: