вторник, октомври 02, 2007

Спартак призова всички клубове срещу съдийството

Изпълнителният директор на варненския футболен клуб Спартак Живко Великов за пореден път изрази своето недоволство от съдийство в България, този път в официална декларация до президентите на всички отбори от "А" група.

"Уверени в правотата на действията си, ние от ръководството на ПФК Спартак (Варна) се обръщаме към Вас с искане да подкрепите инициативата, която подехме срещу неморалното, неспортментското, престъпното и тенденциозното съдийство на голяма част от реферите в България. Вие като хора отдали живота, бизнеса и действията си в услуга на българския клубен футбол, със сигурност ще се присъедините към нашата обща битка за спасяването на футбола у нас. Велика игра, която обаче е опорочена и на път да бъде обезмислена и унищожена от действията на “мъжете в черно”, които най-безкомпромисно ограбват труда на стотици футболисти, треньори и ръководители, и разочароват очакванията и надеждите на стотици хиляди фенове. Обединени от благородната идея за възраждането на Цар Футбол в страната ни и амбицията да изкореним пошлото и престъпно съдийство, призоваваме към общи действия за прочистване на Българския футболен съюз от корупцията и клиентелизма", се пише в декларацията до всички родни отбори.
Както е известно, "соколите" вече втора седмица водят усилена кампания срещу шефа на родните арбитри Борислав Александров. Всичко тръгна от червения картон на Велимир Иванович и неадекватните отсъждания на Асен Николов при загубата с 1:2 от Беласица в Петрич, а върхът бе отмененият гол и двете неотсъдени от Христо Ристосков дузпи при поражението с 1:2 от Левски в последния кръг.

--- ole-bg.com

Няма коментари: