събота, февруари 16, 2008

Спартак във финалната група в АЛбена след 2:0 над Монтана

Спартак (Варна) записа втори успех в предварителната си група от турнира "Каварна Албена къп" и с пълен актив от шест точки се класира за групата от трите най-добри отбора, които ще определят и шампиона. Днес възпитаниците на Атанас Атанасов победиха Монтана с 2:0. Съперници в следващата фаза ще са им отборите на Локомотив (Мездра) и Калиакра (Каварна), които спечелиха своите групи.
Мачът днес бе ръководен от Радан Мирянов, а любопитното бе, че като страничен рефер се изявяваше Анелия Синабова. На трибуните на стадиона в АЛбена пък бе вицепрезидентът на Българския футболен съюз Стефан Орманджиев.
Още в осмата минута Велимир Иванович изведе сам срещу вратаря Владислав Мирчев от Спартак, но младокът не успя да матира стража на гостите. Четири минути по-късно обаче той успя да стори това, след като бе изведен от Десо Русев и пусна топката покрай Станев за 1:0 Малко по-късно Русев отново намери младежкия национал на България, който отблизо нацели страничната греда. В 31-ата минута гостите за първи излязоха на стрелкова позиция. Бившият футболист на "соколите" Мирослав Петров бе изведен сам срещу Радо Станев, но последният прояви класа и парира удара му. В 38-ата минута пък Десо Русев изпусна, след като отново защитата на втородивизионния тим го остави сам срещу стража им.
Второто полувреме бе далеч по-скучно, но пък за сметка на това започна с гол. В 49-ата минута Велимир Иванович се разписа от близо след разбъркване в противниковото наказателно поле. До края двата тима не успяха да сътворят почти нищо интересно пред някоя от двете врати.
Неприятна контузия в първите минути на двубоя получи десният бек на "соколите" Стоян Георгиев, и бе заменен от Станислав Петров.

Спартак (Варна) - Монтана 2:0
Спартак (Вн): Р. Станев (46 Цанков), Б. Илиев, Ст. Жеков (64 Вилар), М. Димов, Ст. Георгиев (17 Ст. Петров), Кунчев (75 Д. Стефанов), Джукич (85 Маринов), Найденов, Иванович (89 Боев) Д. Русев (64 Воденичаров), Мирчев (73 Величков)
Монтана: П. Станев (69 Величков), Р. Димитров, Арнаудов, Байраков, Антов (57 Александров), Д. Илиев (61 Ст. Стоянов), Д. Петров, Н. Михайлов, Г. Иванов, М. Петров (46 Ст. Георгиев), Д. Гаджев (75 П. Петков)
Голмайстори: Мирчев (12), Иванович (49)
Жълти картони: Б. Илиев, Димов, Джукич; Байраков
Съдии: Радан Мирянов, Пламен Хаджийски, Анелия Синабова
Стадион "Албена 1" - 100 зрители

--- ole-bg.com


Атанасов: Момчетата нямаха нужната мотивация

Старши треньорът на Спартак Атанас Атанасов заяви след днешната среща с Монтана, че неговите футболисти не са имали нужната мотивация в двата мача от тази група, тъй като съперниците не са били чак толкова сериозни. "В общи линии съм доволен. Тръгваме на добро ниво, играем така 25-30 минути, но след това има спад и трябва да си викнем малко, за да започне пак силната игра. Днес пропуснахме няколко положения, тъй като момчетата подходиха малко аристократично към тях. Отдавам това на факта, че не са много мотивирани. Съжалявам, че жребият ни прати при по-слаби съперници. Съжалявам, но пък сега в другата фаза ще играем срещшу Локо (Мездра) и Калиакра, които са кандидати за "А" група и играят добре. Ще станат качествени проверки. Титулярният състав не знам дали ще е такъв. Защото например виждате, че Стоян Георгиев се контузи и не знам какво му е състоянието. А той в момента бе в много добра форма, добре му вървяха нещата, а една такава нелепа контузия може да го изкара за 15-20 дни точно преди първенството", заяви Наско.

--- ole-bg.com


"Соколите" приключват селекцията с десен халф

Само десен полузащитник е нужен на старши треньора на Спартак (Варна) Атанас Атанасов, за да приключи селекцията за пролетния полусезон. Това призна самият той след днешната среща от турнира в Албена с Монтана. "Селекцията още не е приключила. Искам да взема десен халф още един, който да бъде алтернатива на Иванович. Ако успееме до началото на първенството да привлечем такъв човек, ще е добре. Имах уверението, че Гошо Калоянов ще свърши работа, но не съм доволен от него и го освободих. Така че продължаваме да търсим. Имам идея кой да вземем, но ще видим до два-три дни какво ще стане", обясни Наско.

--- ole-bg.com

Няма коментари: