събота, февруари 02, 2008

Спартак вкара 9 в Аксаково. Мирчев бележи 4 пъти, Величков – 3

Спартак (Варна) записа петата си победа в контролните си срещи от зимната подготовка, като днес бе най-убедителен, надделявайки с 9:0 при гостуването си на третодивизионния Аксаково. Старши треньорът на „соколите” Атанас Атанасов използва общо 20 свои футболисти като единственият, който игра през всичките 90 минути, бе Мартин Димов.
Още в четвъртата минута спартаковци получиха право да бият дузпа. Десислав Русев обаче не успя да се разпише от бялата точка, тъй като Шабанков спаси шута му. Четвърт час след първия съдийски сигнал Димитър Воденичаров се разписа, след чудесно центриране на Иван Найденов. В 20-ата минута Реджеб застигна Велимир Иванович и го спъна отзад. Сръбският халф на Спартак не сдържа нервите си и се нахвърли към футболиста на домакините, сграбчвайки го за врата. Около двамата се скупчиха по няколко футболисти на двата отбора, както и треньорите. Реферът Рангел Енчев не се поколеба и показа червени картони на двамата. Наставниците Наско Атанасов и Георги Мирчев обаче се разбраха да направят смяна на изгонените футболисти, но Иванович и Реджеб да се върнат на терена през второто полувреме. В 43-ата минута Иван Найденов успя да се разпише за 0:2.
През второто полувреме „соколите” направиха куп запомнящи се атаки пред противниковата врата и реализираха цели седем гола. Четири от тях бяха дело на Владислав Мирчев, а три пъти точен бе Бойко Величков, като едно от попаденията му бе от дузпа за нарушение срещу Иво Михайлов. Последният гол падна в 88-ата минута на мача и веднага след изпълнението на центъра реферът реши да свири последния съдийски сигнал.

Аксаково – Спартак (Варна) 0:9
Аксаково: Шабанков, Живков, Димитров, Дочев, Гроздев, Николов, Тончев, Киряков, Реджеб, Щерев, Хари (46 Русев, Ставрев, Георгиев, Христов, Орхан)
Спартак: Радо Станев (46 Цветомир Цанков), Фредерико Вилар (46 Венци Маринов), Боян Илиев (46 Димитър Стефанов), Мартин Димов, Стоян Георгиев (46 Станислав Петров), Кунчо Кунчев (46 Данчо Пенев), Будимир Джукич (52 Васил Боев), Велимир Иванович (28 Йордан Пенев, 46 Велимир Иванович), Иван Найденов (46 Иво Михайлов), Димитър Воденичаров (46 Бойко Величков), Десислав Русев (46 Владислав Мирчев)
Голмайстори: Воденичаров (15), Найденов (43), Мирчев (58, 68, 82, 88), Величков (60, 77 дузпа, 86)
Червени картони: Реджеб (20); Иванович (20)
Съдия: Рангел Енчев
Стадион „Аксаково” – 200 зрители

--- ole-bg.com


Атанасов: Имаме достатъчно футболисти за добро представяне през пролетта

Старши треньорът на Спартак Атанас Атанасов изрази задоволството си от показаното от неговите футболисти в контролата с Аксаково, както и като цяло от подготовката досега. „Доволен съм от представянето на отбора в досегашните контроли. Свършихме много добра работа през изминалите четири седмици. Хубавото е, че няма контузии. Титулярният състав не се е избистрил, това ще стане след мачовете от турнира в Албена. Виждате, че досега пробвам различни варианти, правим експерименти. Георги Арнаудов не игра днес, тъй като е контузен, но го очаквам някъде от сряда да поднови нормални тренировки с отбора. Георги Филипов пък няма да играе 3-4 месеца, заради проблеми със сърцето. Не ни трябват повече попълнения. Имаме достатъчно хора за добро представяне през пролетния полусезон”, обясни Наско.

--- ole-bg.com


Велимир Иванович отново ще бъде глобен

Полузащитникът на Спартак Велимир Иванович ще бъде наказан за това, че се изпусна нервите в контролата с Аксаково и получи червен картон. Той му е втори в контролите. „За Велимир Иванович ще има нова санкция, след тази, когато си изкара червен картон срещу Светкавица. Той е такава натура – много е експлозивен, и то не само в контролите, а и в официалните мачове. Това не е добре и ще трябва да коригира поведението си”, обясни наставникът на „соколите” Атанас Атанасов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: