неделя, март 23, 2008

Спартак загуби с 0:1 от Литекс в Ловеч

С гол на своя централен нападател Уилфред Нифлор в 55-та минута Литекс измъкна изключително трудно трите точки като домакин на намиращия се в зоната на изпадащите Спартак (Варна). Противно на очакванията гостите от морската столица оказаха сериозна съпротива и при малко повече късмет можеха да си заминат с едната точка.
Срещата започна с опасни атаки на варненци, които още във втората минута осъществиха опасна атака по лявото крило, но тя завърши с нарушение в тяхна полза и анемичен удар след фаула. В 9-та минута Мирчев от гостите опита отново да изненада Тодоров, но не се получи и като че ли това посъбуди "звездите" на Литекс, които най-вече чрез Том и Ивелин Попов се опитаха да наложат по-сериозен натиск, но полувремето приключи без попадения и кой знае какви опасности.
На почивката треньорът на Литекс Миодраг Йешич извърши две смени, като на местата на Том и Янкович се появиха Бибишков и Цветанов.
Това даде незабавен резултат и в 55-та минута ловчанлии откриха резултата чрез своя централен нападател Уилфред Нифлор. Той се възползва от центриране на Манолев и с глава простреля стража на гостите Станев. В следващите минути "оранжевите" се опитаха да решат всичко в своя полза, но пропуски на Цветанов, Бибишков и Нифлор лишиха тима от по-комфортна преднина. Постепенно домакините се задоволиха с минималната преднина и предпочетоха да задържат топката вместо да търсят втори гол. Въпреки разсеяната си игра ловчанлии можеха и да го постигнат, но в 86-та минута реферът Александър Костадинов си затвори очите за нарушение на Маринов срещу Манолев в наказателното поле на Спартак.

ЛИТЕКС - СПАРТАК (ВАРНА) 1:0

1:0 Нифлор 55

ЛИТЕКС: Тодоров, Манолев, Юрас (81-Берберович), Генчев, Венков, Попов, Сандриньо, Йеленкович, Том (46-Цветанов), Янкович (46-Бибишков), Нифлор (Александров, Скерлев, Николов, Ангелов)

СПАРТАК ВАРНА: Станев, Георгиев (74-Боев), Жеков, Маринов, Величков (70-Воденичаров), Мирчев, Димов, Петров, Найденов, Кунчев (63-Михайлов), Иванович (Цанков, Стефанов, Пенев)

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Александър Костадинов

СТАДИОН: "Градски", Ловеч - 1000

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Някой се погрижи да не победим

Старши треньорът на Спартак Варна Радослав Здравков заяви, че някой се е бил погрижил "соколите" да не победят Литекс. "Нямаше да е изненада, ако бяхме взели нещо от Литекс, но явно някой хора се бяха погрижили това да не стане. Съдията даде много малко продължение на второто полувреме", сподели наставникът на варненци. "Не дадохме никаква възможност за гол на домакините освен за това, което се случи в 56-та минута. Оставането на Спартак в елита не стои на дневен ред. Ние със сигурност ще играем в А група и през следващия сезон", завърши Здравков.

Старши треньорът на Литекс Миодраг Йешич пък заяви, че съдиите ги е страх да свирят дузпа в Ловеч, като в днешния двубой срещу Спартак арбитърът пак не е свирил наказателен удар за нарушение срещу Манолев. "Играхме добре само през второто полувреме. Преди почивката бяхме безобразни. Това не беше Литекс. След направените от мен две промени играта си дойде на място", сподели сърбинът. "Имахме възможност да отбележим още един или два гола и да постигнем по-убедителна победа. През първото полувреме целта ни бе да завършим наравно и да не допуснем гол, а през второто с моите помощници коригирахме нещата и така стигнахме до тази победа", добави специалистът. "Целите ни остават същите, каквито бяха в началото на пролетния полусезон, а именно да съберем най-много точки от всички отбори в България. Мисля, че в Ловеч съдиите не искат да свирят дузпа. Имаше чиста дузпа за нас за нарушение срещу Манолев, но такава не бе отсъдена", завърши Миодраг Йешич.

--- ole-bg.com

Няма коментари: