събота, март 15, 2008

ЦСКА - Спартак (Вн) 3:2

- ЦСКА: Ив. Петров, Й. Тодоров, Тунчев, Ланзаат, Юруков, Янчев, Маркиньос (68 Г. Илиев), В. Димитров (56 Йорданов), Удоджи, Петре, Неи (87 Котев)
- Спартак: Станев, Ст. Георгиев, Жеков, Ст. Петров, Б. Илиев, В. Маринов, Джукич (71 Боев), Найденов, Величков (86 Д. Стефанов), Воденичаров (62 Михайлов), Иванович
- Голмайстори: В. Маринов (10 авт), В. Димитров (22 д), Йорданов (86); Найденов (45), Иванович (65)
- жълти картони:
ЦСКА: Евгени Йорданов, Неи;
Спартак: Стоян Георгиев, Боян Илиев, Будимир Джукич
- Съдия: Стефан Спасов
- Стадион "Българска армия" - 4000 зрители

С кански мъки и гол на резервата Евгени Йорданов ЦСКА успя изключително късметлийски да спечели домакинството си срещу Спартак (Варна) с 3:2. "Армейците" поведоха с 2:0 до 22-ата минута с автогол на Венци Маринов и попадение от дузпа на Велизар Димитров, но гостите от Варна изравниха чрез Найденов и Велимир Иванович. Равенството се запази до 86-ата минута, когато влезлият като резерва Евгени Йорданов с отличен удар от воле препарира Радостин Станев, като по този начин спаси ЦСКА от уникален гаф по пътя към 31-ата им шампионска титла.

Срещата започна изключително спокойно и нищо не предвещаваше, че този мач ще се превърне в истински тест за волята на "армейския" отбор. ЦСКА натисна своя противник и още в 10-ата минута домакините откриха резултата. Това се случи при едно меле, когато след ъглов удар Маринов си вкара автогол. Последваха 10-ина много силни минути за ЦСКА, в които "червените" футболисти можеха да решат всичко в своя полза, но уникални три пропуска на безличния в този мач Неи запазиха резултата непроменен. Все пак в 22-ата минута "армейците" поведоха с 2:0 след гол на Велизар Димитров от дузпа, отсъдена за нарушение срещу един от най-дейните в "армейските" редици Удоджи. Вторият гол успокои лидера във временното класиране на "А" група и в 45-ата минута Спартак се върна в двубоя с гол на Иван Найденов. Той реализира от пряк свободен удар, след като ударът му тупна пред вратаря Ивайло Петров, който не се намеси убедително и топката влетя в мрежата.

Вместо да увеличи оборотите през втората част, ЦСКА преотстъпи инициативата на гостите от Варна, а за капак на всичко играта напусна и Велизар Димитров, който бе заменен. Шокът за домакините дойде в 65-ата минута, когато Иванович изравни резултата след отличен 30-метров пробив. "Студеният душ" тотално разби играта на ЦСКА, чиито футболисти така и не успяха да осъществят кой знае какъв натиск, въпреки че имаха цели 25 минути на разположение до последния съдийски сигнал.

Така срещата вървеше към изненадващо равенство, което със сигурност щеше да върне интригата за титлата в "А" група, но резервата Евгени Йорданов спаси своите от уникален резил. Той се възползва от пас с глава на Неи в 86-та минута и след удар от воле оформи крайното 3:2.

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Вкараха ни нередовен гол


"Макар че бяха вкарани пет гола, на мен срещата не ми хареса", заяви Ради Здравков след загубата на Спартак Варна с 2:3 като гост на ЦСКА в мач от 18-ти кръг в А група.

"Един грозен мач, един непривлекателен мач и мисля, че публиката не е доволна. Нямаше интрига до нашето изравняване. Ще гледам видеозаписа на срещата и тогава може би някои мои леки претенции към съдийството ще се окажат прави. При нашето изравняване се получи промяна в съдийството", смята Здравков.

"При 2:2 ЦСКА заигра с центрирания към двамата централни нападатели, които играят добре с глава. Именно при тези центрирания имаше нарушения в нашето наказателно поле. За мен при третия гол Неи избута наш състезател и то пред очите на съдията", завърши специалистът.


Стойчо: Нямахме настроение

"Един мач без настроение. С многоходови комбинации стигнахме до 2:0. При 2:2 започнаха проблемите ни", коментира след мача ЦСКА - Спартак (3:2) наставникът на домакините Стойчо Младенов.

"Подценихме мача с изключение на един-двама играчи. Надявам се повече да няма такива грешки. Всички очакваха с лекота да победим - при 2:0 можеше да стане и 3:0, и 4:0, но Неи пропусна. Допускаме голове от отбори от зоната за изпадане. За първи път ни вкарват два гола. Това е липса на концентрация. Но всичко е добре, когато завърши добре", продължи специалистът.

На въпрос за съдийството Стойчо Младенов отговори: "Мачът стана труден за свирене при 2:2, но съдията се справи". На традиционния въпрос през тази пролет за евентуалния трансфер на Велизар Димитров в унгарския Залаегерсег, старши треньорът на ЦСКА отговори: "Не знам за трансфера на Велизар, нищо не мога да ви кажа".

А на въпрос защо е сменил Велизар Димитров с автора на победния гол Евгени Йорданов, Стойчо Младенов отговори: "Велизар е лидер, но пропусна голяма част от подготовката. Емил Гъргоров също пропусна доста от зимната ни подготовка, но мисля, че ще е готов за следващия мач".

--- sportni.bg

Няма коментари: