понеделник, март 31, 2008

Иван Найденов носи супер важни три точки за Спартак

Спартак (Варна) записа изключително важна победа над Беласица в среща от 21-ия кръг на "А" група. "Соколите" нямаха успех за първенство от месец ноември, когато удариха Берое като домакини с попадение на Стоян Георгиев. Днес възпитаниците на Ради Здравков надвиха съперника си от Петрич с 1:0 като единственото попадение бе дело на Иван Найденов от дузпа. Двата тима се намират в зоната на изпадащите - Спартак е 14-ти, а Бела - 15-ти.
Мачът не блестеше с никакви качества, като през първото полувреме двата отбора не отправиха удари към противниковите врати. Наставникът на домакините Ради Здравков бе прекроил състава като на скамейката останаха Станислав Жеков, Кунчо Кунчев, Будимир Джукич и Бойко Величков. Първият удар към една от двете врати бе отправен едва в 61-ата минута, когато Иван Найденов би много добре един фаул, но вратарят Христо Бахтарлиев запази вратата си "суха". В следващата минута пък Беласица пропусна стопроцентово положение. Бето бе изпуснат от защитата на домакините, озова се сам срещу Радо Станев, отляво на атаката но ударът му мина на сантиметри от вратата. Така се стигна до 66-ата минута, когато защитник на Бела игра с ръка в наказателното поле и реферът Ангел Ангелов свири дузпа. Зад топката застана Иван Найденов, който реализира за 1:0. До края на срещата "соколите" задържаха преднината си и точковият им актив вече е 16, с две по-малко от Марек, който в момента се намира на спасителната 13-а позиция.
В предстоящите два кръга "соколите" гостуват на Левски и последния в класирането Видима-Раковски, след което приемат Пирин (Благоевград).

Спартак - Беласица 1:0
Спартак: Станев, Ст. Петров, Ст. Георгиев, В. Маринов, М. Димов, Б. Илиев, Иванович, Найденов, Михайлов (52 Джукич), Воденичаров (63 Б. Величков), Мирчев (82 Кунчев)
Беласица: Бахтарлиев, Лима, Николов, Трифонов, Семина, Диану, Вила, Господинов, Бето (70 Вава), Стояновски (70 Карачоров), Велинов (77 Орловски)
Голмайстор: Найденов (66 дузпа)
Жълти картони: Джукич, Петров; Господинов, Бето
Съдия: Ангел Ангелов
Стадион "Спартак"

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Това не е и не трябва да бъде лицето на Спартак

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков бе много доволен от трите точки, но не и от играта на своите футболисти. "Не се усмихвам, но се радвам, че бихме. Важни три точки за играчите и тяхното самочувствие. За играта какво да ви кажа. С риск да обидя гостите от Беласица, ще кажа, че и двата отбора показаха защо се намират на тези места в класирането. Борба, единоборства, малко тичане. Това беше. Не можахме да покажем по-стойностна игра. Отборът на Беласица също много ни затрудни. Това не е лицето на Спартак и не трябва да бъде", заяви Здравков.

--- ole-bg.com


Альоша Андонов: Спартак ни би без положение


Наставникът на Беласица Альоша Андонов призна, че не е очаквал добър футбол. "Този мач бе с огромно психологическо напрежение, предвид малкия и равен брой точки на двата отбора. Очаквах, че няма да има много футбол. За съжаление загубихме двубоя, и то без нито удар към нашата врата от страна на домакините. Имаха може би само едно положение от пряк свободен удар. Губим вече в пети мач поред, но този път спокойно мога да заявя, че се бихме сами. Имахме едно чисто положение, което ако беше влязло, мачът тръгваше в друга посока. Нямаме никакви претенции към съдийството. Дузпата си беше класическа", коментира Андонов.

--- ole-bg.com


РАДО СТАНЕВ: ИГРАХМЕ МНОГО СЛАБО

Въпреки победата с 1:0 над Беласица вратарят на Спартак Радостин Станев не бе доволен от играта на отбора. “Ако трябва да бъдем реалисти играхме много слабо, но все пак победата е най-важна от всичко. Искам да благодаря на феновете, които ни подкрепяха през цялата среща. Вярно е, че бяха малко, но са верни. Надявам се от следващия мач да ни подкрепят още привърженици:, каза Станев.

--- presscenter.bg

Няма коментари: