понеделник, март 31, 2008

Иван Найденов носи супер важни три точки за Спартак

Спартак (Варна) записа изключително важна победа над Беласица в среща от 21-ия кръг на "А" група. "Соколите" нямаха успех за първенство от месец ноември, когато удариха Берое като домакини с попадение на Стоян Георгиев. Днес възпитаниците на Ради Здравков надвиха съперника си от Петрич с 1:0 като единственото попадение бе дело на Иван Найденов от дузпа. Двата тима се намират в зоната на изпадащите - Спартак е 14-ти, а Бела - 15-ти.
Мачът не блестеше с никакви качества, като през първото полувреме двата отбора не отправиха удари към противниковите врати. Наставникът на домакините Ради Здравков бе прекроил състава като на скамейката останаха Станислав Жеков, Кунчо Кунчев, Будимир Джукич и Бойко Величков. Първият удар към една от двете врати бе отправен едва в 61-ата минута, когато Иван Найденов би много добре един фаул, но вратарят Христо Бахтарлиев запази вратата си "суха". В следващата минута пък Беласица пропусна стопроцентово положение. Бето бе изпуснат от защитата на домакините, озова се сам срещу Радо Станев, отляво на атаката но ударът му мина на сантиметри от вратата. Така се стигна до 66-ата минута, когато защитник на Бела игра с ръка в наказателното поле и реферът Ангел Ангелов свири дузпа. Зад топката застана Иван Найденов, който реализира за 1:0. До края на срещата "соколите" задържаха преднината си и точковият им актив вече е 16, с две по-малко от Марек, който в момента се намира на спасителната 13-а позиция.
В предстоящите два кръга "соколите" гостуват на Левски и последния в класирането Видима-Раковски, след което приемат Пирин (Благоевград).

Спартак - Беласица 1:0
Спартак: Станев, Ст. Петров, Ст. Георгиев, В. Маринов, М. Димов, Б. Илиев, Иванович, Найденов, Михайлов (52 Джукич), Воденичаров (63 Б. Величков), Мирчев (82 Кунчев)
Беласица: Бахтарлиев, Лима, Николов, Трифонов, Семина, Диану, Вила, Господинов, Бето (70 Вава), Стояновски (70 Карачоров), Велинов (77 Орловски)
Голмайстор: Найденов (66 дузпа)
Жълти картони: Джукич, Петров; Господинов, Бето
Съдия: Ангел Ангелов
Стадион "Спартак"

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Това не е и не трябва да бъде лицето на Спартак

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков бе много доволен от трите точки, но не и от играта на своите футболисти. "Не се усмихвам, но се радвам, че бихме. Важни три точки за играчите и тяхното самочувствие. За играта какво да ви кажа. С риск да обидя гостите от Беласица, ще кажа, че и двата отбора показаха защо се намират на тези места в класирането. Борба, единоборства, малко тичане. Това беше. Не можахме да покажем по-стойностна игра. Отборът на Беласица също много ни затрудни. Това не е лицето на Спартак и не трябва да бъде", заяви Здравков.

--- ole-bg.com


Альоша Андонов: Спартак ни би без положение


Наставникът на Беласица Альоша Андонов призна, че не е очаквал добър футбол. "Този мач бе с огромно психологическо напрежение, предвид малкия и равен брой точки на двата отбора. Очаквах, че няма да има много футбол. За съжаление загубихме двубоя, и то без нито удар към нашата врата от страна на домакините. Имаха може би само едно положение от пряк свободен удар. Губим вече в пети мач поред, но този път спокойно мога да заявя, че се бихме сами. Имахме едно чисто положение, което ако беше влязло, мачът тръгваше в друга посока. Нямаме никакви претенции към съдийството. Дузпата си беше класическа", коментира Андонов.

--- ole-bg.com


РАДО СТАНЕВ: ИГРАХМЕ МНОГО СЛАБО

Въпреки победата с 1:0 над Беласица вратарят на Спартак Радостин Станев не бе доволен от играта на отбора. “Ако трябва да бъдем реалисти играхме много слабо, но все пак победата е най-важна от всичко. Искам да благодаря на феновете, които ни подкрепяха през цялата среща. Вярно е, че бяха малко, но са верни. Надявам се от следващия мач да ни подкрепят още привърженици:, каза Станев.

--- presscenter.bg

понеделник, март 24, 2008

Спартак с двама играчи в националните гарнитури

Двама са играчите на Спартак, които са на лагери в националните гарнитури. Това са Владислав Мирчев с младежкия тим и Иво Михайлов с юношеския. Владко е на лагер-сбора, който започна от неделя, в сряда възпитаниците имат квалификация с Португалия в Гимараеш.
Халфът Иво Михайлов пък е на лагер-сбор с юношеския национален отбор (родени 1989 г.) в Правец.
Той попадна сред избраниците на старши треньора Михаил Мадански за двата двубоя срещу отбора на Беларус.
Междувременно соколите почиваха и днес след двата дни, които отпусна на играчите наставникът Ради Здравков. Следващият мач на Спартак е в неделя от 15,30 ч. срещу Беласица на Коритото по предварителна програма от БФС. Също в неделя от 15 ч. обаче Черно море приема Левски на Тича. Засечката на двата мача във Варна ще бъде в ущърб на футболната публика, която би искала да наблюдава и двата двубоя.

--- ole-bg.com

неделя, март 23, 2008

Спартак загуби с 0:1 от Литекс в Ловеч

С гол на своя централен нападател Уилфред Нифлор в 55-та минута Литекс измъкна изключително трудно трите точки като домакин на намиращия се в зоната на изпадащите Спартак (Варна). Противно на очакванията гостите от морската столица оказаха сериозна съпротива и при малко повече късмет можеха да си заминат с едната точка.
Срещата започна с опасни атаки на варненци, които още във втората минута осъществиха опасна атака по лявото крило, но тя завърши с нарушение в тяхна полза и анемичен удар след фаула. В 9-та минута Мирчев от гостите опита отново да изненада Тодоров, но не се получи и като че ли това посъбуди "звездите" на Литекс, които най-вече чрез Том и Ивелин Попов се опитаха да наложат по-сериозен натиск, но полувремето приключи без попадения и кой знае какви опасности.
На почивката треньорът на Литекс Миодраг Йешич извърши две смени, като на местата на Том и Янкович се появиха Бибишков и Цветанов.
Това даде незабавен резултат и в 55-та минута ловчанлии откриха резултата чрез своя централен нападател Уилфред Нифлор. Той се възползва от центриране на Манолев и с глава простреля стража на гостите Станев. В следващите минути "оранжевите" се опитаха да решат всичко в своя полза, но пропуски на Цветанов, Бибишков и Нифлор лишиха тима от по-комфортна преднина. Постепенно домакините се задоволиха с минималната преднина и предпочетоха да задържат топката вместо да търсят втори гол. Въпреки разсеяната си игра ловчанлии можеха и да го постигнат, но в 86-та минута реферът Александър Костадинов си затвори очите за нарушение на Маринов срещу Манолев в наказателното поле на Спартак.

ЛИТЕКС - СПАРТАК (ВАРНА) 1:0

1:0 Нифлор 55

ЛИТЕКС: Тодоров, Манолев, Юрас (81-Берберович), Генчев, Венков, Попов, Сандриньо, Йеленкович, Том (46-Цветанов), Янкович (46-Бибишков), Нифлор (Александров, Скерлев, Николов, Ангелов)

СПАРТАК ВАРНА: Станев, Георгиев (74-Боев), Жеков, Маринов, Величков (70-Воденичаров), Мирчев, Димов, Петров, Найденов, Кунчев (63-Михайлов), Иванович (Цанков, Стефанов, Пенев)

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Александър Костадинов

СТАДИОН: "Градски", Ловеч - 1000

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Някой се погрижи да не победим

Старши треньорът на Спартак Варна Радослав Здравков заяви, че някой се е бил погрижил "соколите" да не победят Литекс. "Нямаше да е изненада, ако бяхме взели нещо от Литекс, но явно някой хора се бяха погрижили това да не стане. Съдията даде много малко продължение на второто полувреме", сподели наставникът на варненци. "Не дадохме никаква възможност за гол на домакините освен за това, което се случи в 56-та минута. Оставането на Спартак в елита не стои на дневен ред. Ние със сигурност ще играем в А група и през следващия сезон", завърши Здравков.

Старши треньорът на Литекс Миодраг Йешич пък заяви, че съдиите ги е страх да свирят дузпа в Ловеч, като в днешния двубой срещу Спартак арбитърът пак не е свирил наказателен удар за нарушение срещу Манолев. "Играхме добре само през второто полувреме. Преди почивката бяхме безобразни. Това не беше Литекс. След направените от мен две промени играта си дойде на място", сподели сърбинът. "Имахме възможност да отбележим още един или два гола и да постигнем по-убедителна победа. През първото полувреме целта ни бе да завършим наравно и да не допуснем гол, а през второто с моите помощници коригирахме нещата и така стигнахме до тази победа", добави специалистът. "Целите ни остават същите, каквито бяха в началото на пролетния полусезон, а именно да съберем най-много точки от всички отбори в България. Мисля, че в Ловеч съдиите не искат да свирят дузпа. Имаше чиста дузпа за нас за нарушение срещу Манолев, но такава не бе отсъдена", завърши Миодраг Йешич.

--- ole-bg.com

петък, март 21, 2008

Sportingbet стана генерален спонсор на Спартак

Най-големият интернет-букмейкър в света Sportingbet Plc сключи договор за генерално спонсорство с ПФК “Спартак”-Варна. Това е първата подобна сделка в България между футболен клуб и международна компания в областта на онлайн залаганията.
Двумесечните преговори с представители от централния офис на компанията в Лондон се водиха лично от Административния директор на клуба Силвия Николова.
Срокът на подписания контракт е до края на 2008 година.
“Соколите” ще излязат с новите екипи, на които е изписано името на генералния спонсор Sportingbet в предстоящата среща с отбора на “Литекс”, която ще се състои в събота в Ловеч.
Sportingbet Plc, най-голямата компания в областта на онлайн залаганията в света, е регистрирана в Лондон, а акциите й се търгуват на Лондонската фондова борса. Компанията Sportingbet е създадена през 1998 г.
На 28.09.2007 година бе проведена церемония и награждаване на най-влиятелните имена от Интернет игралната индустрия, организирана от “Egaming Review”. За своето доминиращо присъствие, мащабно развитие, разнообразие от предлагани продукти и лидерство в индустрията, Sportingbet бе отличен като най-добър букмейкър в Европа за 2007 година.

--- spartak1918.com
Боян Илиев, Джукич и Вилар аут за мача в Ловеч

Кадровата криза в Спартак продължава. След като в последните два мача поради наказания наставникът Ради Здравков не можеше да разчита на по двама свои футболисти, за предстоящия шампионатен сблъсък с Литекс в Ловеч отново е така. Будимир Джукич получи пети жълт картон в срещата в Вихрен и е наказан за един двубой, а капитанът Боян Илиев е с контузия, която няма да му позволи да играе в Ловеч. Аут е и аржентинецът Фредерико Вилар, който е трайно контузен.
Отделно нападателят Десислав Русев все още не може да бъде уреден с права
© Ole-bg.com
за тима и няма как да е в състава за гостуването. "Вече не знам какво да очаквам по този казус. В БФС са престъпници, не може толкова време да се бави случая", коментира за Спортния сайт на Варна www.ole-bg.com изпълнителния директор на варненци Живко Великов.
Той добави, че не се предвиждат глоби или други санкции за футболистите, заради загубата от Вихрен (Сандански). "Няма глоби. Дори днес играчите си получиха заплатите. Няма място за санкции или гледане назад. Трябва да се работи", добави Великов.

--- ole-bg.com


Спартак върна Бойко Величков в състава си

Нападателят на Спартак Бойко Величков получи нов кредит на доверие от ръководството и треньорския щаб на "соколите", съобщава официалния сайт на отбора. След домакинската загуба от тима на Вихрен, в която Величков изпусна дузпа, изпълнителният директор на варненци Живко Великов освободи нападателя. Днес бе проведен разговор с треньора Радослав Здравков, капитана на тима Боян Илиев и лично със състезателя. Всички се обединиха около решението, че Бойко Величков е нужен на отбора и с качествата, и професионалния опит, които притежава той може да помогне в трудната ситуация, в която се намира Спартак в момента. Величков ще бъде включен в групата за предстоящия двубой срещу Литекс.
По решение на Комитета за организиране на състезанията към БФС се променя началния час на мача. Срещата ще се състои в събота (22 март) от 18 ч., а не както бе първоначално заложено в програмата в 15,30 ч.

--- ole-bg.com

четвъртък, март 20, 2008

Спартак - Вихрен 0:1

0:1 Золтан (74)
Съдия: Ангел Бекяров, жълти картони: Маринов, Джукич, Воденичаров (С), Христозов, Золтан, Карадимитрос, Тихамер, Фиданов (В), стадион: "Спартак", зрители: 500
Спартак: Станев, Жеков, Петров, Маринов, Димов, Кунчев (72 Джукич), Найденов, Иванович, Величков (68 Воденичаров), Михайлов (76 Стефанов), Мирчев
Вихрен: Шейтанов, Христозов, Фиданов, Дяков, Тренков, Лима (82 Георгиев), Золтан, Карадимитрос (67 Тодоров), Тихамер, Солза, Канонин (75 Едгардо)

Спартак допусна поредна издънка в А група. Соколите допуснаха домакинска загуба от Вихрен с 0:1 и утежниха ситуацията си в таблицата на групата на майсторите. Двата тима си поделиха по едно полувреме, като през първите 45 минути Спартак бе по-актиен на терена. Соколите стигнаха до заслужена дузпа, отсъдена заради нарушение срещу Мартин Димов в 27-ата мин. Зад топката застана Бойко Величков, който не бе концентриран при изпълнението и Георги Шейтанов отрази удара. Преди това изстрели на Величков и Иво Михайлов пък бяха съответно в аут и спасен от Шейтанов. В 36-ата мин. гостите вкараха гол, който обаче бе отменен заради сигнал за засада на страничния рефер. 3 минути по-късно Иван Найденов щеше да счупи напречната греда на Вихрен с удар от над 15 метра.
На полувремето в съблекалнята на гостите се разменяха реплики с по-висок тон от нормалното и Вихрен излезе преобразен на терена. Гостите стигнаха до 2 чисти голови ситуации, но Радо Станев спаси удар с глава на Фидсанов, а после парира и шут на Тихамер. Логичното се случи в 74-тата мин. След центриране от пряк свободен удар Золтан ме намерен сам в наказателното поле и не сгреши - 0:1. До края на двубоя домакините така и не успяха да поразят вратата на Шейтанов, като влезлият на смяна Димитър Воденичаров се засуети в една ситуация пред Шейтанов, в края на мача пък нервите на играчите не издържаха и се стигна до меле, след като играч на Вихрен влезе в стил Ичигеки в гърба на Найденов. Впоследствие Бекяров декорира в жълто Воденичаров и Фиданов.

--- ole-bg.com


Ради: Не предвиждахме загуба, футболът е 90 минути

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков разкри, че в тима настроението и минорно след поражението от Вихрен. "Няма какво да крия, при нас настроението е лошо. Стана нещо, което не биваше да се случва. Не беше предвидено. И оттук нататък нещата стават по-сложни за отбора. За жалост футболът е 90 минути, а не 45. През първото полувреме поведението на моите футболисти бих казал, че до известна степен ми допадна. Доминирахме през тези 45 минути. Ако се направи някаква характеристика - всичко беше в наша полза. Имаше напрежение, имаше борба, имаше желание. А имахме и голови възможности. В съблекалнята на полувремето не можахме да успокоим момчетата. Второто полувреме никой не приличаше на себе си. За съжаление на терена действахме повече под емоциите. Сърцето командваше всички действия, а не главата.
Самите си усложнихме нещата. Това са футболисти на Спартак и те трябва да защитават цветовете на този клуб до края. Трябва да се обединим и заедно да бутаме каруцата в една посока, за да успее Спартак. За дузпата решихме на разбора. Тъй като не съм водил досега отбора като е имало дузпи и се допитах до момчетата. Бойко Величков прие отговорността преди двубоя.
Отношението на Иван Славков и Живко Великов в съблекалнята не бе нещо скандално, емоционално или интересно. Не мисля, че в този труден момент глобите ще помогнат нещо на отбора", коментира Ради след мача.

--- ole-bg.com


Спартак освободи Бойко Величков

Ръководството на Спартак взе решение след края на двубоя с Вихрен да освободи пропусналия дузпата футболист Бойко Величков. По всяка вероятност причина за този ход от страна на шефовете е пропускът от бялата точка на нападателя. Бойко се извини на феновете на отбора след края на двубоя. На прибиране към съблекалнята част от привържениците на "соколите" го обсипаха с обиди, а той с ръце на гърдите им се поклони леко и им каза, че е виновен за пропуска и за крайния изход на двубоя. Величков дойде в Спартак през лятото, но се контузи в началото на шампионата и се възстанови напълно за втория полусезон.

--- ole-bg.com

вторник, март 18, 2008

Иво Михайлов с повиквателна за националния, Вилар аут за Вихрен

Футболистът на Спартак (Варна) Иво Михайлов получи повиквателна за лагер-сбор на юношеския национален отбор, родени 1989 година, който ще се проведе от 23 до 27 март в град Правец, съобщи официалният сайт на варненския клуб (www.spartak1918.com). Той попадна сред избранниците на старши треньора Михаил Мадански за двата двубоя срещу отбора на Беларус. Михайлов трябва да се яви на 23 март в 10,30 ч. пред Националния стадион "Васил Левски" в София.
Междувременно стана ясно, че защитникът на "соколите" Фредерико Вилар отпада от състава на тима за домакинския мач с Вихрен (Сандански) от 19-ия кръг на "А" група в сряда. Причината е, че аржентинецът обърна глезен преди няколко дни и не успя да се възстанови. Поради наказание срещата пропускат други двама защитници в лицето на Стоян Георгиев и капитанът Боян Илиев.

--- ole-bg.com

събота, март 15, 2008

ЦСКА - Спартак (Вн) 3:2

- ЦСКА: Ив. Петров, Й. Тодоров, Тунчев, Ланзаат, Юруков, Янчев, Маркиньос (68 Г. Илиев), В. Димитров (56 Йорданов), Удоджи, Петре, Неи (87 Котев)
- Спартак: Станев, Ст. Георгиев, Жеков, Ст. Петров, Б. Илиев, В. Маринов, Джукич (71 Боев), Найденов, Величков (86 Д. Стефанов), Воденичаров (62 Михайлов), Иванович
- Голмайстори: В. Маринов (10 авт), В. Димитров (22 д), Йорданов (86); Найденов (45), Иванович (65)
- жълти картони:
ЦСКА: Евгени Йорданов, Неи;
Спартак: Стоян Георгиев, Боян Илиев, Будимир Джукич
- Съдия: Стефан Спасов
- Стадион "Българска армия" - 4000 зрители

С кански мъки и гол на резервата Евгени Йорданов ЦСКА успя изключително късметлийски да спечели домакинството си срещу Спартак (Варна) с 3:2. "Армейците" поведоха с 2:0 до 22-ата минута с автогол на Венци Маринов и попадение от дузпа на Велизар Димитров, но гостите от Варна изравниха чрез Найденов и Велимир Иванович. Равенството се запази до 86-ата минута, когато влезлият като резерва Евгени Йорданов с отличен удар от воле препарира Радостин Станев, като по този начин спаси ЦСКА от уникален гаф по пътя към 31-ата им шампионска титла.

Срещата започна изключително спокойно и нищо не предвещаваше, че този мач ще се превърне в истински тест за волята на "армейския" отбор. ЦСКА натисна своя противник и още в 10-ата минута домакините откриха резултата. Това се случи при едно меле, когато след ъглов удар Маринов си вкара автогол. Последваха 10-ина много силни минути за ЦСКА, в които "червените" футболисти можеха да решат всичко в своя полза, но уникални три пропуска на безличния в този мач Неи запазиха резултата непроменен. Все пак в 22-ата минута "армейците" поведоха с 2:0 след гол на Велизар Димитров от дузпа, отсъдена за нарушение срещу един от най-дейните в "армейските" редици Удоджи. Вторият гол успокои лидера във временното класиране на "А" група и в 45-ата минута Спартак се върна в двубоя с гол на Иван Найденов. Той реализира от пряк свободен удар, след като ударът му тупна пред вратаря Ивайло Петров, който не се намеси убедително и топката влетя в мрежата.

Вместо да увеличи оборотите през втората част, ЦСКА преотстъпи инициативата на гостите от Варна, а за капак на всичко играта напусна и Велизар Димитров, който бе заменен. Шокът за домакините дойде в 65-ата минута, когато Иванович изравни резултата след отличен 30-метров пробив. "Студеният душ" тотално разби играта на ЦСКА, чиито футболисти така и не успяха да осъществят кой знае какъв натиск, въпреки че имаха цели 25 минути на разположение до последния съдийски сигнал.

Така срещата вървеше към изненадващо равенство, което със сигурност щеше да върне интригата за титлата в "А" група, но резервата Евгени Йорданов спаси своите от уникален резил. Той се възползва от пас с глава на Неи в 86-та минута и след удар от воле оформи крайното 3:2.

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Вкараха ни нередовен гол


"Макар че бяха вкарани пет гола, на мен срещата не ми хареса", заяви Ради Здравков след загубата на Спартак Варна с 2:3 като гост на ЦСКА в мач от 18-ти кръг в А група.

"Един грозен мач, един непривлекателен мач и мисля, че публиката не е доволна. Нямаше интрига до нашето изравняване. Ще гледам видеозаписа на срещата и тогава може би някои мои леки претенции към съдийството ще се окажат прави. При нашето изравняване се получи промяна в съдийството", смята Здравков.

"При 2:2 ЦСКА заигра с центрирания към двамата централни нападатели, които играят добре с глава. Именно при тези центрирания имаше нарушения в нашето наказателно поле. За мен при третия гол Неи избута наш състезател и то пред очите на съдията", завърши специалистът.


Стойчо: Нямахме настроение

"Един мач без настроение. С многоходови комбинации стигнахме до 2:0. При 2:2 започнаха проблемите ни", коментира след мача ЦСКА - Спартак (3:2) наставникът на домакините Стойчо Младенов.

"Подценихме мача с изключение на един-двама играчи. Надявам се повече да няма такива грешки. Всички очакваха с лекота да победим - при 2:0 можеше да стане и 3:0, и 4:0, но Неи пропусна. Допускаме голове от отбори от зоната за изпадане. За първи път ни вкарват два гола. Това е липса на концентрация. Но всичко е добре, когато завърши добре", продължи специалистът.

На въпрос за съдийството Стойчо Младенов отговори: "Мачът стана труден за свирене при 2:2, но съдията се справи". На традиционния въпрос през тази пролет за евентуалния трансфер на Велизар Димитров в унгарския Залаегерсег, старши треньорът на ЦСКА отговори: "Не знам за трансфера на Велизар, нищо не мога да ви кажа".

А на въпрос защо е сменил Велизар Димитров с автора на победния гол Евгени Йорданов, Стойчо Младенов отговори: "Велизар е лидер, но пропусна голяма част от подготовката. Емил Гъргоров също пропусна доста от зимната ни подготовка, но мисля, че ще е готов за следващия мач".

--- sportni.bg

вторник, март 11, 2008

Владо Мирчев и Кунчо Кунчев аут за двубоя с армейците

Нападателят на Спартак Владислав Мирчев и халфът Кунчо Кунчев пропускат гостуването на ЦСКА на Българска армия този петък. И двамата са аут заради натрупани жълти картони, последните от които им бяха показани в домакинския мач с Черноморец (1:1). Така и двамата ще бъдат на разположение на наставника Ради Здравков за домакинството на Вихрен в по-следващия кръг на пролетния дял от шампионата, където варненци задължително трябва да спечелят 3-те точки в битката ца оцеляване в групата на майсторите.

--- ole-bg.com
Ради: Който се страхува от мечки, да не ходи в гората

Бившият национал иска да промени тактическата дисциплина на тима, дебютира начело на "соколите" в петък срещу ЦСКА на Българска армия

"Нямах много време за размисъл, когато от Спартак се свързаха с мен и ме поканиха за треньор." Това заяви новият наставник на соколите Ради Здравков при официалното му представяне. По ирония на съдбата Ради ще дебютира начело на спартаковци срещу ЦСКА. "Който се страхува от мечки, да не ходи в гората. Не съм от хората, които се крият зад селекция, подготовка и т.н. Можеше да поема отбора след седмица, но няма смисъл, не е от значение срещу кого ще дебютирам. Отговорността отсега нататък за представянето на отбора ще е моя и на екипа ми. Вярвам, че отборът е в добро физическо състояние и е необходимо само да оправим тактически нещата", допълни бившият национал. Той е притеснен от факта, че соколите бележат малко и същевременно допускат голям брой голове. "Отборът има потенциал и мястото, което заема в класирането, не е реалното. Казах и на момчетата, че ще ни е необходим късмет, който обаче ще дойде след много труд. Трябва да промени и някои неща в атака. Липсват ни скоростни краини играчи, което трябва да се компенсира", допълни специалистът.

--- ole-bg.com
Великов и Орела се разделили като приятели

Изпълнителният директор на Спартак Живко Великов и вече бившият наставник Атанас Атанасов-Орела се разделили като приятели. Това призна самия Великов. "С Наско си оставаме приятели извън футбола. Необходима беше промяна, след незадоволителните резултати на отбора. доволен съм, че Ради Здравков прие поканата ни", каза той. Ради пък посочи причините, заради които е приел офертата. "Спартак" е различен в сравнение с това което оставих последния път. Познавам повечето от хората в клуба и съм уверен, че се работи правилно", разкри бившият национал.

--- ole-bg.com


Наско: Животът продължава! Спартаклия съм, ще стискам палци за отбора

Старши треньорът на Спартак (Варна) Атанас Атанасов призна пред "Позвънете Новини", че е научил новината за смяната си днес по обяд. "Изпълнителният директор Живко Великов ме извика в 13,30 ч. на стадиона и ме уведоми. Това го има във футбола. Решили са, че с тези резултати не става и са преценили, че трябва да има някаква промяна. След като не можахме да бием в домакинския мач, може би е дошъл момента за рокада... Въпреки всичко аз мисля, че отборът има потенциал. Оттам нататък вече ще видим какво ще се случва, дано всичко да си върви добре и и отборът да запази мястото си в групата. Аз лично не се съмнявам в това нещо. Просто на момчетата им трябваше още малко време да се отърсят. И аз съм допуснал грешки, няма как, нормално е. Животът си продължава, стискам палци на отбора. Разделяме се по взаимно съгласие. Не съм обиден на нигого. Перфектно беше отношението към мен на президента Иван Славков и ръководството", заяви Наско.
Запитан за своята оценка за престоя му начело на отбора, младият треньор каза: "Лично за себе си мисля, че в началото като поех отбора се представяхме достойно. Имаше и лъкатушене. Лошото е, че нямахме късмет и загубихме точки. Това си пролича и в последния мач. Видяхте, ударихме греди, имахме и други положения. Не мога да си обясня защо така плахо излезе в началото отбора. Хем сме говорили, че особено през първите 15 минути трябва да натискаме и че Черноморец са мек отбор и че пресирани и с агресия ако им се влезе трудно удържат. В крайна сметка и тази спечелена точка може да се окаже важна след време. Не съжалявам за нищо. Всички бяха лоялни към мен, аз също. Спартаклия съм и ще подкрепям отбора оттук нататък".
Наско Атанасов е категоричен, че не е станал жертва на бойкот от страна на футболистите. "Не вярвам. Не са такива момчета. Сто процента го гарантирам. Спартак притежава добри футболисти с потенциал. Може им трябва малко манталитет, който явно аз не успях да им го предам", заяви треньорът и призна, че оттук нататък смята известно време да си почине, тъй като е похабил доста нерви начело на отбора.

--- ole-bg.com

понеделник, март 10, 2008

РАДИ ЗДРАВКОВ: И ЗА МЕН ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА СПАРТАК БЕ ИЗНЕНАДА

Ради Здравков стана петият треньор, който ще води Спартак Варна в последната една година. На „горещия стол” край морето от миналия март насам се изредиха Мирослав Миронов, Неделчо Матушев, Георги Иванов-Геша и Атанас Атанасов-Орела.

„И аз останах изненадан от обаждането на Спартак, не очаквах, че ръководството ще търси промяна. Не отказах по простата причина, че имам някакви сантименти към Спартак Варна. За четвърти път съм канен да поема този отбор, познавам ръководството, футболистите и атмосферата. Не виждам причини да откажа, не рискувам нищо. Всичко стана много бързо и мигновено, даже в момента си стягам багажа,” сподели Здравков в първото си интервю след назначението. „Отборът има качества, убеден съм, че са направили една добра подготовка. Моята цел е да има някаква положителна промяна. И дано да имаме повече късмет, нещо, което според мен, на моя предшественик Наско му липсваше.”

Специалистът обясни: „Тази вечер ще съм във Варна, утре сутринта има тренировка, на която ще бъда представен на момчетата. Днес следобед тренировка ще водят Илко Станчев и Митко Трендафилов. Те остават и в моя щаб.”

Първият мач, който Здравков ще води, ще е срещу негов друг бивш отбор – ЦСКА. „Куриозно е малко, че аз като треньор за една футболна година ще гостувам два пъти на „Българска армия”, но аз имам всички основания да вярвам в едно добро представяне на Спартак. Преди да започне всеки мач, шансовете са 50/50. ЦСКА няма право на грешка, тъй като тяхната цел е да спечелят шампионската титла. Но мисля, че всеки отбор не трябва да излиза като обречен срещу грандовете. Обикновено, когато един отбор желае повече победата, я постига. Но не са редки случаите, когато и другият отбор, който не е фаворизран, успява да направи някаква изненада,” каза той относно гостуването на лидера в А група. Здравков напомни, че е бил много близо до подобна изненада с Берое по-рано този сезон.

--- gong.bg
Спартак (Вн) уволни треньора, заради скандали, взима Ради Здравков

Спартак (Вн) уволни досегашния си треньор Атанас Атанасов и назначи на негово ямсто Радослав Здравков. Бившият футболист на ЦСКА за трети път застава начело на "соколите". Куриозното е, че на 14-и март Ради ще дебютира начело на Спартак при гостуването на "Българска армия". През есента той пак гастролира на любимия си стадион, но начело на Берое и бая озори "червените" докато стигнат до 1:0.
Атанас Атанасов е освободен, заради безобразното представяне на състава в първите два кръга и скандалите в отбора. Орела имал големи проблеми с тарторите, които редяли състава и били в основата на интригата извадила от отбора Младен Стоев. Юношата на Локомотив (Сф) бе най-добрия играч на варненци през есента, но след като нарече шефския любимец Велимир Иванович "мазна плескавица" бе освободен от клуба по предложение на Атанасов.

--- sportline.bg
Спартак - Черноморец 1:1

Спартак (Варна) завърпши наравно 1:1 с Черноморец (Бургас) в двубоя си от 17-ия кръг на „А" група. Двата тима си размениха по едно полувреме, в което отбелязаха и попаденията си.

През първата част играта на домакините бе доста слаба и те не сътвориха почти нищо пред противниковата врата с изключение на няколко балонни центрирания. Гостите стояха малко по-добре на игрището и в 22-ата минута стигнаха до попадение. Георги Караканов, който преди години игра и за „соколите", бе точен от пряк свободен удар, с което даде аванс на своя тим, за радост на гостуващите фенове, които наброяваха 20-30. Преди гола супер шут на Георги Божилов бе изваден по невероятен начин от опитния страж на Спартак Радо Станев. При една атака на Спартак пък Владо Мирчев бе съборен в наказателното поле на Черноморец, но реферът Николай Йорданов не посочи бялата точка.

След почивката „соколите" стояха по съвсем друг начин. В 47-ата минута Будимир Джукич бе заменен от защитника Фредерико Вилар и капитанът на варненци Боян Илиев заигра в халфовата линия. Две минути след това пък Иван Найденов с майсторско изпълнение на фаул нацели напречната греда. Домакините успяха да стигнат до равенството в 71-ата минута. Иван Найденов центрира перфектно от пряк свободен удар и намери непокрития Димитър Воденичаров, който от два метра с глава
© Ole-bg.com
прати топката в мрежата - 1:1. В минутите след попадението спартаковци натикаха противника си в наказателното му поле и изтърваха две страхотни положения за гол. Първо след разбъркване Найденов с глава нацели отново напречната греда, топката отскочи и попадна във Владо Мирчев, който падайки я прати над вратата. Малко след това Кунчо Кунчев навлезе отдясно в наказтелното поле и и направи нещо средно между центриране и удар, след който топката мина на сантиметри от гредата. Гостите също направиха няколко добри контраатаки, при една от които Емил Тодоров-Зелето от точката на дузпата стреля в аут.

След това равенство Спартак излезе над чертата на изпадащите отбори, но е с равни точки с 14-ия Беласица.



Спартак - Черноморец 1:1

- Спартак: Станев, Ст. Петров, Ст. Георгиев, Б. Илиев, Жеков, Джукич (47 Вилар), Кунчев, Величков (59 Михайлов), Найденов, Воденичаров, Мирчев

- Черноморец: Стоянов, Трайков, Кръстев, Дянков, Фиданин, Караканов, Траянов, Абреу (90 Цонков), Кошутич (66 Ремзи), Чепилов (78 Ем. Тодоров), Божилов

- Голмайстори: Воденичаров (71); Караканов (22)

- Жълти картони: Ст. Петров, Кунчев, Мирчев, Воденичаров; Фиданин, Божилов

- Съдия: Николай Йорданов

- Стадион „Спартак" - 2500 зрители

--- ole-bg.com


Херо: Напълно реален резултат.

На фона на показаното, съвсем заслужен резултат. Бих казал, че поделихме надмощието - по едно полувреме си разделихме двата отбора. Ние имаме много проблеми. Знаете, че пет-шест основни футболисти не играха в нашия отбор. Освен това влязоха хора, които са с нарушена подготовка - почти през целия подготвителен период не са тренирали нормално. Това осезаемо се почувства основно през второто полувреме. При нас проблемите не са само това. Липсва ни класа, защото ако имахме класа щяхме да реализираме при тези контраатаки през второто полувреме. Знаехме, че в Спартак има напрежение, защото тимът трябваше на всяка цена да бие. Те спечелиха точката най-вече заради характера си. Започнаха да центрират почти от всяка позиция, вложиха много борба и хъс, което пречупи нашите футболисти. Така се получи и голът. За пореден път допуснахме гол от статично положение.

- Заради дълъг разговор с ръководството и футболистите в съблекалнята на отбора пък наставникът на Спартак Атанас Атанасов не се появи на пресконференцията около половин час след приключването на срещата и всички журналисти напуснаха барчето на клубния стадион, където наставтниците застават пред микрофоните.

--- ole-bg.com


Воденичаров: На полувремето си казахме някои неща и излязохме преобразени

Нападателят на Спартак Димитър Воденичаров (на снимката е с екипа на Славия) сподели след мача, че не може да си обясни на какво се дължи слабото представяне на тима през първото полувреме във втори пореден мач. "Получи се двубой с повече единоборства. Мисля, че през второто полувреме доминирахме. През първата част не стояхме много добре на терена. Много грешки, много брак в играта на всичките. Като стъписани излизаме нещо в последно време. Не знам на какво се дължи. Може би на пределна мотивация. На полувремето си казахме няколко думи в събрлекалнята - да се вдигнеме, че можем да играем по-добре и виждате, че се преобразихме и се получи", коментира пред Спортния сайт на Варна www.ole-bg.com младокът, който е преотстъпен от Славия до края на шампионата.
Нападателят си пожела да продължава да вкарва с екипа на "соколите", но важното за него е тимът да се спаси от изпадане в "Б" група. "Това ми е четвърти гол в "А" група. Доволен съм, но в крайна сметка кой вкарва головете не е важно. Важното е отборът да побеждава и най-вече да се спасим. Надявам се да продължа да бележа", завърши талантът.

--- ole-bg.com

неделя, март 02, 2008

Спартак загуби с 0:2 от Ботев (Пд)

Спартак (Варна) загуби първия си мач от пролетния полусезон срещу Ботев в Пловдив с 0:2. Срещата започна с натиск на домакините. Още в петата минута Георги Христов излезе очи в очи с вратаря на "соколите" Радо Станев и го прехвърли, но топката премина на сантиметри в аут. В деветата минута Минев след традиционния си рейд центрира от ляво и топката се удари в ръката на защитник от Спартак, но съдията Стоян Алексиев от София остана безмълвен.
В 16-та минута домакините поведоха след гол на Георги Христов, който матира Радо Станев с диагонален удар. В 38-та минута центриране на Какалов срещна горната греда, а в последвалото меле Дормушали Саидходжа не успя да се ориентира останал сам срещу вратаря.
С началото на второто полувреме гостите се опитаха да променят развоя на срещата, но далечен удар на Веле Иванович излезе в аут.
В 54-та минута Саидходжа добре напредна, подаде на Георги Какалов, който от чиста позиция стреля в аут. В 64-та минута всичко в срещата бе решено. Георги Аврамов центрира от дясно и Саидходжа от два метра засече топката за 2:0.

--- ole-bg.com


Ботев Пловдив - Спартак Варна - 2:0 (1:0)

голмайстори: 1:0 Георги Христов 16, 2:0 Дормуш Али Саидходжа 64

Стадион "Христо Ботев"
Зрители: 5000

Главен съдия: Стоян Алексиев от София, помощници Красимир Кандиларов от Велико Търново, Петко Павлов от Велико Търново Жълти картони:

- за Ботев: Какалов и Попов
- за Спартак Варна: Кунчев, Петров и Иванович

Ботев: Арсов, Минев, Гаров (90 Василев), Величков, Божков (82 Алегре), Аврамов, Какалов (80 Кръстев), Попов, Саидходжа, Харизанов, Христов

Спартак Варна: Станев (71 Цветков), Георгиев, Жеков, Илиев, Димов, Джукич (60 Михайлов), Кунчев, Иванов, Петров, Мирчев, Иванович

--- sportni.bg


Илко Станчев, помощник-треньор на Спартак:
Ще си вземем поука от грешките


Честитя победата на отбора на Ботев. Те се приспособиха по-добре на терена и създадоха доста острота в атаките си. Ние направихме две грешки, при които паднаха головете им. Ще се опитаме да си вземем поуки от грешките, които допуснахме. Аз съм на пресконференция, защото треньорът Атанасов е болен.

--- 7sport.net