понеделник, октомври 12, 2009

Добруджа – Спартак 2:0

-Голмайстори: Данков-59 мин., Няголов,76 мин.
-Добруджа: Николов, Петров, Димов, Димитров, Георгиев, Симеонов, Данков (78-Илиев), Костов (86-Ив.Георгиев), Кискинов, Божинов (70-Ангелов), Няголов
-Спартак (1-4-1-4-1): Симеонов – Иванов, Жеков, Илиев, Пенев – Стойков – Павлов (64-Аврионов), Т. Костадинов (36-Боев), Бижев, Димов (67-Драголов) – Воденичаров
-Съдии: Вихрен Манев, Цветан Трифонов, Ивайло Милков
-Жълти картони: Бижев, Димов
-Стадион „Дружба“, 2500 зрители

Отборът на „Спартак“ записа втора загуба в Източна „Б“ група – с 0:2 от „Добруджа“, в отложен мач в Добрич. Головете за домакините вкараха Тодор Данков (59) и Георги Няголов (76). Въпреки слабото първо полувреме и за двата тима, гостите имаха две положения. Между 47-ата и 49-ата създадоха още две, но пак не вкараха и логично бяха наказани.
В 20-та мин след пас на Юри Иванов от десния фланг Воденичаров пое топката, мина край бранител, но от удобна позиция шутира в аут. В 45-ата мин Бижев проби и кълбото отскочи към непокрития Воденичаров, който от 12 метра не улучи вратата.
Второто полувреме започна с натиск на „соколите“ и в 47-ата мин сътвориха най-футболния момент в мача. Бижев изведе технично Боев, който нахлу отляво към аутлинията и върна към непокрития Иван Павлов. Последният връхлетя върху топката, но стреля над гредата. Две мин по-късно Павлов бе изведен отдясно, пусна успоредно на голлинията, но трима се разминаха с топката.
В 52-рата мин бе първата ситуация за домакините. Кирил Божанов бе изведен сам срещу вратаря Симеонов, но стреля в него. Седем мин по-късно Боян Илиев направи глупаво нарушение срещу Няголов пред дъгата. От фаула Тодор Данков прехвърли майсторски стената и откри – 1:0. От тук до края имаше само един отбор на терена - „Добруджа“. В 76-ата мин Ивелин Костов-Барона изведе с нисък пас Георги Няголов-Магията. Нападателят навлезе отдясно и с нисък шут в близкия ъгъл направи 2:0. Последваха два пропуска на резерви. Недко Ангелов уцели напречната греда, а Славомир Илиев не можа да отклони в мрежата подаване от десния фланг.

--- narodnodelo.bg


Не е виновно безпаричието
Наставникът на „Спартак“ Атанас Атанасов заяви, че загубата не се дължи на безпаричието. „Ние не си вкарахме положенията при 0:0, а съперникът вкара своите. Не е редно обаче да се оправдаваме с финансовите проблеми. Който футболист не е готов психически и физически, да не излиза на терена“, заяви Атанасов. Последният обаче смята, че на този етап е най-важно да се реши генерално въпроса с финансирането на клуба. „Една или две загуби няма да
са фатални, ако всичко е изрядно при нас. Вътрешните ни проблеми обаче няма как да не дадат отражение на тренировките и мачовете“, допълни Атанасов.

--- narodnodelo.bg



Пейчев: Родният ми клуб остава фаворит

Според Валентин Пейчев родният му „Спартак“ остава фаворит за първото място в Източна „Б“ група. „Радвам се, че победихме и продължихме успешната серия. За мен обаче „Спартак“ продължава да е най-достоен за елитна промоция, защото има добър отбор с доказани изпълнители“, заяви за „Народно дело“ наставникът на „Добруджа“. Изпълнителният директор на клуба Стайко Генчев пък посвети трите точки на Добричка област. „Радвам се, че за първи път този сезон дойдоха толкова много хора. Надявам се, че за следващия мач с „Волов“ ще са повече“, каза Генчев.

--- narodnodelo.bg


Капитанът на „Спартак“ песимист за бъдещето

Боян Илиев отчаян, не вярва в чудо
Стойков готов с молбата за арбитража


Най-големият оптимист за бъдещето на „Спартак“ Боян Илиев вече е песимист. Според капитана загубата на Добрич дошла закономерно, тъй като се подиграли с футбола и при 0:0 изтървали няколко чисти положения. „Загубата обаче не е фатална. Фатална за клуба може да се окаже сряда, ако сесията на Общинския съвет не вземе решението, което очакваме. Да ви кажа честно, вече съм песимист за бъдещето на клуба. Ще се радвам, ако бъркам“, заяви за „Народно дело“ Илиев.
Халфът Ангел Стойков пък намекна, че ако в сряда няма яснота за бъдещето, по-голяма част от футболистите си пускат молбите за извънреден арбитраж. „Дълго чакахме, много ни лъгаха. Няма вече кой да вярва на нови обещания“, отсече Стойков. Опорният халф смята, че загубата от „Добруджа“ е отражение на негативизма в клуба. „Само отрицателни неща стават в „Спартак“ през последните месеци, така че няма логика да очакваме положителни резултати на терена. Оставете, че не са ни плащали от месеци. Ние дори витамини нямаме, нямаме възможност да правим и възстановяване“, допълни Стойков.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: