неделя, октомври 04, 2009

Спартак - Миньор Раднево 3:0

Спартак Варна победи с 3:0 Миньор Раднево в мач от осмия кръг на Източната „Б” група. Въпреки сериозните финансови проблеми, които съпътстват клуба от началото на сезона, футболистите на Спартак излязоха пределно мотивирани в двубоя и владеееха инициативата през всичките 90 минути. Противно на логиката обаче в началото гостите достигнаха до три ситуации, които можеха да завършат с гол. Ударите на Стойко Колев.и Даниел Добриков не намериха вратата, а Станислав Жеков парира шут на Добри Добрев. Варненци поведоха в резултата в 15-ата минута.

Георги Бижев отправи силен удар с воле от движение, вратарят Господино Господинов изби топката, но Димитър Воденичаров притича и я заби в мрежата му. Гостите можеха да изравнят малко след попадението, но Даниел Добриков и Стойко Колев не съумяха да се възползват от идеална възможност пред вратата на Свилен Симеонов. След половин час игра соколите стигнаха до второ попадение. Бижев стреля с воле, а на пътя на топката бе Станислав Жеков, който с глава удвои резултата.

След почивката домакините диктуваха изцяло нещата на терена. Димитър Воденичаров направи два пропуска, преди да се стигне до 58-ата минута, когато нападателят отбеляза второто си попадение в двубоя. Юри Иванов стреля отдалеч, вратарят отново реагира неуверено и Воденичаров направи успешна добавка за крайното 3:0. Нападателят на Спартак вкара и трети гол, който бе отменен заради засада. До края на срещата пропуски за домакините направиха Георги Костадинов, Воденичаров и Тони Костадинов.

След този кръг Спартак е на второ място, изоставайки с две точки от лидера Несебър, но е с мач по-малко

„Спартак“ - „Миньор“ (Раднево) 3:0

- Голмайстори: Воденичаров (15, 58), Жеков (31)
- „Спартак“: Симеонов, Юри Иванов, Жеков, Б. Илиев, В. Пенев (62 - Г. Костадинов), Стойков, Т. Костадинов, М. Димов, Павлов (53 - Драголов), Бижев, Воденичаров (85-Аврионов)
- „Миньор“: Господинов, Недев, Синчев, Дончев, Христов (75-Кьосев), Димитров, Добрев, Добриков (64-Анг. Лачов), Колев, Куртев, Огнянов
- Жълт картон: Тони Костадинов
- Съдия: Михаил Йорданов
- Стадион „Спартак“, 400 зрители

--- ole-bg.com / narodnodelo.bg


Старши треньорът на „Спартак“ (Варна) Атанас Атанасов за пореден път се оплака от сериозните финансови проблеми, които разтърсват клуба.
След победата с 3:0 над „Миньор“ (Раднево) младият специалист разкри, че скоро не се очаква положително развитие. „В отбора говорим много малко за футбол. Всички знаете за проблемите ни извън терена. Докога ще продължаваме така, не знам. Няма никакво развитие и не виждам как ще има пари в близките 20 дни, да не кажа месец. Така че – който издържи. И аз не знам как мотивирам играчите. За този мач им казах да играят за собствената си чест и за честта на отбора, който е на 91 години“, заяви за „Народно дело“ Атанасов.
Той остана доволен от успеха на своя тим. „На терена имаше един отбор - нашият. Не може да се каже, че сме направили кой знае какво, но нивото ни бе прилично. В сравнение с предния мач с „Брестник“ играхме малко по-добре“, завърши Наско.

--- narodnodelo.bg


Веско Пенев с травма
Защитникът на „Спартак“ Веселин Пенев напусна принудително терена заради контузия. При сблъсък за висока топка с футболист от Раднево той падна на рамото си, което доскоро лекуваше. Веско получи медицинска помощ от д-р Христо Кьосев край терена и поигра още няколко минути. Наставникът Атанас Атанасов обаче бързо реагира и реши да замени левия халф-бек, за да не се усложни травмата му.
На трибуните на стадион „Спартак“ пък бе халфът Иван Найденов, който извади бъбрека си по време на двубоя с „Несебър“. След срещата той влезе в съблекалнята, за да поздрави съотборниците си за силната игра.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: