четвъртък, октомври 22, 2009

„Спартак“ спира бойкота

Отборът ще доиграе есенния полусезон
Общински съветник обеща една заплата


Футболистите на „Спартак“ прекратиха бойкота и ще играят в оставащите 5 мача от есенния полусезон. Решението бе взето след срещата с Неделчо Михайлов вчера. Общинският съветник обеща, че днес ще плати наемите за квартирите на играчите, а най-късно до 28 октомври (сряда) ще раздаде по една заплата на тях и клубния персонал, каквото е било желанието на футболистите. Самият Михайлов уточни, че дава парите в качеството си на фен на тима.
Той обаче призна, че повече от това не може да направи и прогнозира, че много трудно клубът ще намери нов инвеститор при тези огромни дългове.
„Не съм вземал заплата от април, но след като г-н Михайлов пое ангажимент, ще доиграя сезона заедно със съотборниците ми“, заяви Ангел Стойков. Както е известно, на „соколите“ предстоят домакинства с „Любимец“, „Светкавица“ и „Черноморец“ (Балчик) и гостувания на „Свиленград“ и „Спартак“ (Пд).
Не е ясно обаче какво ще е бъдещето на „Спартак“ напролет, ако не се реши въпроса с трайното финансиране на клуба или ръководството не се разплати. При положение, че футболистите имат да получават суми по договорите, ще ги разтрогнат по вина на клуба на арбитражите през декември или януари.

--- narodnodelo.bg / ole-bg.com

Няма коментари: