неделя, октомври 25, 2009

Спартак - Любимец-2007 1:0

„Спартак“ - „Любимец“ 1:0
Голмайстор: Г. Костадинов (69)
„Спартак“: Симеонов, Юри Иванов, Жеков, Пенев, Б. Илиев, Боев, Стойков, Димов (68 Г. Костадинов), Аврионов, Бижев (89 Михалев), Драголов (46 Павлов)
„Любимец“: Кузманов, Крумов, Великов, Катранков, Йорданов, Ангелов (76 Григоров), Зеленков (76 Фахрединов), Салиф, Тодоров, Караматев (62 Велев), Петков
Жълти картони: Симеонов, Пенев; Йорданов, Ангелов, Караматев, Салиф, Тодоров
Червени картони: Пенев (80); Тодоров (80)
Съдия Ивайло Бозев
Стадион "Спартак" - 500 зрители

Спартак Варна победи с 1:0 Любимец в мач от 10-ия кръг на Източната Б група. Единственият гол в срещата вкара резервата Георги Костадинов.
Въпреки че тренираха много малко през последните дни заради финансовите си проблеми, варненци излязоха пределно мотивирани и имаха надмощие през цялата среща. Още в петата минута Мишо Аврионов имаше шанс да се разпише отблизо, но топката излезе в аут. Малко след това Станислав Жеков можеше да си отбележи автогол, но топката се отби от горната греда и излезе. В 22-ата минута Кузманов спаси страхотно воле на Георги Бижев, а след половин час игра капитанът на гостите Емил Петков стреля над вратата.До края на полувремето шут на Ангел Стойков отдалеч бе отразен от вратаря, а Свилен Симеонов изби топката в корнер след опасно центриране.
След почивката Варненци отново имаха териториален превес, но Аврионов нямаше ден. Нападателят пропусна два пъти от добри ситуации с глава след центрирания на своите съотборници. В 69-ата минута логично надмощието на домакините бе материализирано. След центриране на Иван Павлов отдясно Боян Илиев свали топката в краката на резервата Георги Костадинов, който от близко разстояние донесе победата на своя тим. Любопитното е, че голмайсторът влезе само 25 секунди по-рано на терена. В 80-ата минута двата отбора се хванаха за гушите, след фаул на Павлин Тодоров срещу капитана на Спартак Боян Илиев. След четириминутното спиране на играта реферът Ивайло Бозев показа три жълти картона. За двама от играчите – Веселин Пенев и Павлин Тодоров, те бяха втори и така отборите останаха с човек по-малко. До края на срещата Григор Григоров на два пъти не можа да засече топката в мрежата на домакините, а Иван Павлов направи неуспешен опит да прехвърли вратаря на „Любимец” Кузманов.
С този успех Спартак запази второто си място в класирането.

--- ole-bg.com / narodnodelo.bg


Наско Атанасов: Изиграхме мача с чест и мъжество

Старши треньорът на Спартак Атанас Атанасов бе изключително доволен от победата на своя тим над Любимец. "Изкарахме мача на мускули и го спечелихме с чест и мъжество. Момчетата не бяха тренирали последните десетина дни, но днес се справиха и заради обещанието си да дадат всичко от себе си до края. Проблемите в отбора ни от финансов характер продължават и не искам да се връщам на тях. Чест прави на Неделчо Михайлов, че направи и невъзможното да подсигури средства, които да закрепят на този етап сезона. Той го прави от чисто фенски подбуди", заяви Атанасов.

Той разкри, че Горан Петров днес напуска клуба, за което изключително много съжалява, тъй като е помагал много на варненци до сега.

--- ole-bg.com


Стамен Белчев
Силен мач за „Б“ група
Наставникът на „Любимец“ Стамен Белчев призна превъзходството на варненския съперник и му пожела успех по-нататък в първенството. „Мачът бе добър за нивото на „Б“ група. Имаше доста положения, но същевременно преобладаваха и единоборствата. Момчетата ми не стояха лошо на терена, но домакините са по-класният обор и спечелиха абсолютно заслужено. Нашите цели са далеч по-скромни – да се задържим в средата на класирането, ако може, и в по-предни позиции. Но амбиции за влизане в „А“ нямаме“, заяви Белчев.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: