сряда, юли 07, 2010

Феновете учредиха свой "ФК Спартак 1918" Варна

Ветерани, бивши играчи и привърженици на варненския Спартак създадоха нов отбор на Учредително събрание в ДКС, което завърши около 21 часа.

Сдружението с нестопанска цел ще се казва "ФК Спартак 1918" Варна, като буквите Ф и К юридически няма да бъдат вписани като футболен клуб. Причината за това решение е направената в началото на годината такава регистрация във Варненския окръжен съд от ръководството на фалиралия отбор начело със съветника от ДПС Янко Станев.

На днешното общо събрание, в присъствието на над 200 души се прие уставът на новото сдружение, избра се управителен съвет(Радо Станев, Стефан Калименов, Христо Котоманов, Самуил Добрев, Евгени Йосифов, Бойко Каменов и Иван Найденов). и се реши месечният членски внос да бъде в размер на 10 лева. Освен това присъстващите упълномощиха ръководния орган да внесе документите по регистрация в съда и в БФС. След като юридическите процедури преминат, новият УС ще си избере председател и негов заместник.

Един от членовете на ръководния орган е бившият изпълнителен директор на фалиралия отбор Иван Найденов. След края на заседанието той заяви, че новият тим ще започне участие от "В" група, след като бъде купен лиценз на друг отбор. По отношение на въпроси, свързани с подготовка, треньори, играчи, стадион и други, Найденов заяви, че ще се дадат повече подробности след официалната регистрация.

Очаква се, след като се открие банкова сметка на новото сдружение, доста влиятелни бизнесмени, споделящи идеята, да направят дарения. На днешното учредително събрание не присъства нито един политик, както и голяма част от ветераните, разпространяващи през ден различни декларации.

--- varnautre.bg

--- видео: http://reporteri.bg/video.php?get=669

Няма коментари: