сряда, юли 21, 2010

Диян Дончев официално пое „Спартак 1918”

Диян Дончев официално пое „Спартак 1918”

Отборът, основан от фенове на „соколите”, атакува промоция в „Б” група. Една дузина играчи, минали през „А” група, се готвят на стадиона в село Тополи

Диян Дончев се съгласи да бъде играещ треньор на „Спартак 1918”, който бе учреден от фенове на „соколите”. Вчера той води тренировката на тима, която се проведе на стадиона в село Тополи. Именно там ще премине лятната подготовка, като в замяна от клуба са обещали да ремонтират съоръжението. „Официалните си мачове ще ги играем на стадион „Спартак”. Имаме принципна договорка с шефовете на другия отбор”, увери членът на УС Иван Найденов.
Помощник на Дончев ще бъде Бойко Каменов. В момента с отбора се готвят около 20 футболисти. Най-известните имена сред тях са вратарят Ивайло Маринов, халфовете Живко Бояджиев, Марин Петров, Георги Бомбов, Йордан Пенев, Марко Илич и Бойко Косев, както и нападателите Иван Мартинов и Тодор Радомиров. До ден-два към състава трябва да се присъединят защитникът Венци Маринов и Иван Караджов, който изкара няколко сезона в „Калиакра”. Останалите играчи са млади момчета, израснали във варненските школи.
„Целта е да атакуваме промоция в „Б” група. Разполагаме с много добри играчи, които могат да я постигнат”, коментираха от „Спартак 1918”. Колкото и странно да звучи, един от техните основни конкуренти в Североизточната „В” група ще бъде „Спартак”, чийто собственик е „Инжстрой Холдинг”. За първи път в близо 100-годишната история на футбола във Варна ще има градско дерби между два отбора с името „Спартак”.

--- pozvanete.bg


Представят отбора с мач срещу феновете

В „Спартак 1918” замислят уникално представяне на отбора. Управителният съвет на клуба има идея това да се случи с демонстративен двубой срещу привържениците. На този етап не е ясно кога точно ще се проведе срещата, но би трябвало да бъде в дните преди началото на сезона в Североизточната „В” група. Иначе първата контрола на новия тим ще бъде в събота. Тогава възпитаниците на Диян Дончев ще гостуват на „Септември” в Тервел. До началото на първенството „соколите” ще изиграят поне още 3-4 проверки.

От тима съобщиха, че селекцията не е завършила и е възможно към състава да се присъединят и други футболисти. Някои от по-младите пък са на проби и оставането им засега не е сигурно.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: