събота, юли 31, 2010

Контрола: Девня - Спартак 1:2

Около 70 фенове на „Спартак“ бурно аплодираха своите любимци при успеха с 2:1 над „Девня“ в кв. „Повеляново“. Домакините водеха на почивката с 1:0 след гола на Павел Павлов, но през второто полувреме спартаковци стигнаха до пълен обрат с голове на юношата на бургаската школа Николай Керацин и Сергей Станев. Отделно на три пъти с друго попадение се размина Иван Мартинов, а на два пъти Живко Бояджиев нямаше шанс да отклони топката в мрежата почти от голлинията при прострелни центрирания.
„Спартак“ игра по схема 1-4-1-4-1. Опорният халф Калоян Цветков напусна контузен след почивката, а вътрешните халфове Марин Петров и Живко Бояджиев връзваха с лекота играта.

Съставът
Ивайло Маринов – Мартин Любенов, Венцислав Маринов, Радослав Жорев, Бойко Косев – Калоян Цветков – Сергей Станев, Марин Петров, Живко Бояджиев, Марко Илич – Милен Братоев (Николай Керацин, Иван Мартинов, Пламен Алексиев, Станислав Иванов и други юноши)

--- narodnodelo.bg

петък, юли 30, 2010

Фенове на Спартак прекратиха сутрешната тренировка на клуба на Инжстрой!

Днес сутринта, група фенове успешно прекратиха тренировката на клуба  на Инжстрой! 
Стигнало се е дори до намесата на полицията, като е имало и няколко временно задържаните ултраси! 
Тази реакция на ултрас е продиктувана от опита на Инжстрой да възпре приемането на името на новосвормираният от феновете клуб, който за нас се явява единственият наследник и продължител на историята и традициите на нашата любов - ФК "Спартак" Варна!

четвъртък, юли 29, 2010

Жребий и програма за В-североизточна група

I кръг
Рапид (Дивдядово) – Спартак Варна, 

Спартак 1918 – Шабла, Белица (Силистренско) – Велики Преслав, Скрита Сила (Мъдрево) – Суворово, Две Могили – Черноломец (Попово), Бенковски (Бяла) – Макак 2008 (обединен клуб с Волов Шумен), Черноморец (Бяла) – Кубрат, Спортист (Генерал Тошево) – Септември (Тервел), Ботев (Нови Пазар) – Девня
II кръг: Спартак
Варна – Девня
III кръг: Спартак 1918 – Спартак
Варна
IV кръг: Спартак Варна  – Септември,
V кръг: Белица - Спартак
Варна
VI кръг: Спартак Варна – Кубрат
VII кръг: Скрита Сила - Спартак
Варна
VIII кръг: Спартак Варна– Макак 2008
IX кръг: Две Могили - Спартак
Варна
X кръг: Спартак Варна - Черноломец
XI кръг: Бенковски - Спартак
Варна
XII кръг: Спартак Варна - Суворово
XIII кръг:  Черноморец - Спартак
Варна
XIV кръг: Спартак Варна – Велики Преслав
XV кръг: Спортист - Спартак
Варна
XVI кръг: Спартак Варна - Шабла
XVII кръг: Ботев - Спартак
Варна

Скандал на жребия за „В“ група

Скандал предшества тегленето на жребия за програмата на новото първенство в Североизточна „В“ група в младежки дом „Орбита“ вчера на обед. След като стана ясно, че „Тополите“ са под №2, фен изтича и скъса листчето, с което искаше да покаже, че този отбор занапред ще се казва „Спартак“. В ЗС на БФС се почувстваха некомфортно, но виждайки, че в залата има над 100 ултраси на тима, предпочетоха да тушират напрежението по деликатен начин. Те извадиха ново листче, на което не изписаха име на отбор и то представяше „Тополите“ на жребия.
Както е известно, най-късно до 13 август се очаква да излезе съдебната регистрация на „Спартак“, който бе основан от феновете. Ако това не стане факт, тимът ще играе под името „Тополите“ през сезон 2010/2011. 
 

--- narodnodelo.bg

вторник, юли 27, 2010

Съдът каза „не“ на „Спартак 1918“ на феновете

С решение на закрито заседание на 23 юли Варненският Окръжен Съд е спрял вписването за промяна на името на "ФК Тополите " на "ФК Спартак 1918“. Решението е вследствие на учредения по-рано варненски клуб с подобно име. Уж съдебният състав бе в отпуск и щеше да заседава на 28 юли. Дали изобщо е имало закрито заседание е друг въпрос. Определението на ВОС не подлежи на обжалване. Регистрацията на фенския "Спартак" бе спряна по комунистически, но
комунизма отдавна падна. Тези които не са излезли от него фалираха истинския "Спартак", но няма да спрат този на феновете. Може да са регистрирани като "Тополите" феновете във Варна знаят, че това е техния "Спартак". Отборът на "Инжстрой" иска административно, по милиционерски да привлече привържениците с единственото име "Спартак", но феновете не им вярват. Бог без поклонници е нищо!
Футболът не е полицейска или съдебна акция, а емоция!



--- varna-sport.com

---narodnodelo.bg

събота, юли 24, 2010

Първа контрола:
Септември Тервел - Спартак 1918 0:1

Спартак 1918, който бе учреден от фенове на соколите, постигна победа в първият си двубой след основаването. В контролна среща в Тервел варненци спечелиха с 1:0 над местния Септември. Близо 100 привърженици пропътуваха разстоянието от Варна и не спряха да пеят песни през всичките 90 минути. Единственото попадение в срещата отбеляза в средата на второто полувреме 17-годишният Мартин Великов. Тодор Радомиров излезе зад противниковата защита от дълбочина, бе съборен, но съдията отсъди авантаж, тъй като топката попадна във Великов. Той необезпокояван реализира. Иначе соколите имаха още няколко изгодни положения, но ги пропуснаха. Преди почивката Марин Петров стреля много опасно от фаул, но вратарят на домакините изби, а през втората част пред гола се разминаха Живко Бояджиев и Драго Младенов. В близките дни трябва да се присъединят Диян Дончев, Мартин Любенов и Иван Караджов, с което състава ще придобие завършен облик.

Съставът срещу Септември: Ивайло Маринов, Николай Керацин, Венци Маринов, Бойко Косев, Петър Алексиев, Станислав Николов, Драгомир Младенов (46 Мартин Великов), Живко Бояджиев, Марин Петров, Марко Илич (65 Йордан Пенев), Иван Мартинов (46 Тодор Радомиров)

--- ole-bg.com

сряда, юли 21, 2010

Диян Дончев официално пое „Спартак 1918”

Диян Дончев официално пое „Спартак 1918”

Отборът, основан от фенове на „соколите”, атакува промоция в „Б” група. Една дузина играчи, минали през „А” група, се готвят на стадиона в село Тополи

Диян Дончев се съгласи да бъде играещ треньор на „Спартак 1918”, който бе учреден от фенове на „соколите”. Вчера той води тренировката на тима, която се проведе на стадиона в село Тополи. Именно там ще премине лятната подготовка, като в замяна от клуба са обещали да ремонтират съоръжението. „Официалните си мачове ще ги играем на стадион „Спартак”. Имаме принципна договорка с шефовете на другия отбор”, увери членът на УС Иван Найденов.
Помощник на Дончев ще бъде Бойко Каменов. В момента с отбора се готвят около 20 футболисти. Най-известните имена сред тях са вратарят Ивайло Маринов, халфовете Живко Бояджиев, Марин Петров, Георги Бомбов, Йордан Пенев, Марко Илич и Бойко Косев, както и нападателите Иван Мартинов и Тодор Радомиров. До ден-два към състава трябва да се присъединят защитникът Венци Маринов и Иван Караджов, който изкара няколко сезона в „Калиакра”. Останалите играчи са млади момчета, израснали във варненските школи.
„Целта е да атакуваме промоция в „Б” група. Разполагаме с много добри играчи, които могат да я постигнат”, коментираха от „Спартак 1918”. Колкото и странно да звучи, един от техните основни конкуренти в Североизточната „В” група ще бъде „Спартак”, чийто собственик е „Инжстрой Холдинг”. За първи път в близо 100-годишната история на футбола във Варна ще има градско дерби между два отбора с името „Спартак”.

--- pozvanete.bg


Представят отбора с мач срещу феновете

В „Спартак 1918” замислят уникално представяне на отбора. Управителният съвет на клуба има идея това да се случи с демонстративен двубой срещу привържениците. На този етап не е ясно кога точно ще се проведе срещата, но би трябвало да бъде в дните преди началото на сезона в Североизточната „В” група. Иначе първата контрола на новия тим ще бъде в събота. Тогава възпитаниците на Диян Дончев ще гостуват на „Септември” в Тервел. До началото на първенството „соколите” ще изиграят поне още 3-4 проверки.

От тима съобщиха, че селекцията не е завършила и е възможно към състава да се присъединят и други футболисти. Някои от по-младите пък са на проби и оставането им засега не е сигурно.

--- pozvanete.bg

вторник, юли 20, 2010

Фенският Спартак започна официално тренировки

Фенският Спартак започна официално тренировки

Отборът на феновете на Спартак направи първа официална тренировка на стадиона в село Тополи.

Вчера привържениците взеха лиценза на третодивизионния тим и днес поканиха журналисти на заниманието. Всъщност тимът има тренировки от петък, но до преминаване на вчерашната процедура нямаше ясното относно визията на отбора.

На днешното занимание излязоха 20 футболисти, като се очаква до края на седмицата бройката да се увеличи до 25 или 26. На тренировката, но без екип, присъства Деян Дончев. Той ще бъде играещ треньор, а негов помощник Бойко Каменов. Именно Каменов заяви, че основната цел в началото на първенството е да се играе красив и резултатен футбол, а резултатите ще подскажат дали може тимът да се бори за промоция в професионалния футбол още тази година.

Феновете вече са започнали ремонта на стадиона. Обещанието за изграждане на тренировъчно игрище се спазва по график, като единствено обилните дъждове в последните дни попречиха теренът да се изравни. Предпазните мрежи са опънати и се изгражда кофража за изливането на бетона за новите трибуни.

--- varnautre.bg

---видео: http://reporteri.bg/video.php?get=696

понеделник, юли 19, 2010

Фенският Спартак взе лиценза на Тополи

На Общо събрание на ФК "Тополите" се гласуваха редица решения, след което отборът вече е собственост на феновете на Спартак.

Заседанието започна в 18:47 вместо в предварително насрочения час 18:00. Забавянето се дължеше на доуточняване на състава на новия Управителен съвет на клуба. Официално пари за закупуването на лиценза на "Тополите" няма да се плащат, но ще се направи основен ремонт на базата на отбора. В него влиза изграждането на един тренировъчен терен и построяването на трибуни.

Заседанието започна с избор на нови членове на ФК "Тополите". Бяха прочетени списъците с имената на феновете на Спартак, след което старите членове на отбора единодушно приеха подадените молби.

Веднага след това с пълно единодушие се гласува промяната в името на отбара. Новият тим се казва "ФК Спартак - 1918".

При избора на нов Управителен съвет имаше пет въздържали се, докато молбите на всички които искаха да напуснат стария се приеха без въздържали се. Промени се и адреса на дружеството и новият е гр. Варна, бул. "Съборни" №17.

Веднага след това се приеха измененията в Устава на стария клуб или по-точно се прие нов. Всички стари членове на ФК "Тополите" подадоха молби за напускане, които бяха удовлетворени.

Утре в 18:00 ще започне първата официална тренировка на новия клуб. Изпълнителният директор Иван найденов обеща доста изненади откъм привлечени футболисти. Заниманията ще се провеждат на стадиона в с. Тополи.

--- varnautre.bg

понеделник, юли 12, 2010

Фенският Спартак обяви банкова сметка

Ръководството на "ФК Спартак - 1918", създаден от феновете тази седмица, откри първа дарителска сметка.

В момента тя е на името на Стефан Руменов Калиманов, тъй като новото сдружение не е регистрирано официално в съда. След като това стане, ще се отвори и нова.
В официалното съобщение до феновете, отправено от ръководството преди минути, се казва:

СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА НАШИЯ СПАРТАК ВАРНА:
Алианц Банк България
BIC: BUINBGSF
IBAN: BG75BUIN95611000031426
Получател: Стефан Руменов Калименов
Основание: Членски внос

Всеки, който има възможност и желание, нека помогне, БЛАГОДАРИМ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

петък, юли 09, 2010

Новоучреденият ФК „Спартак 1918” ще играе домакинските си срещи на стадион „Спартак”, съобщиха за „Позвънете” от УС на клуба. Вчера представители на отбора на привържениците се срещна с изпълнителния директор на „Спортен комплекс Спартак” Христо Фурчев, който е представител на мажоритарния собственик „Инжстрой Холдинг”. На срещата двете страни се разбраха ФК „Спартак 1918” да домакинства на стадиона срещу съответен наем и покриване на разходите за ток и вода.

Почти сигурно ФК „Спартак 1918” ще започне участието си от Североизточната „В” група. „В близките дни ще изберем треньор и ще започнем селектирането на футболисти. Работим и по създаването на детско-юношеска школа. Амбициите ни са да се върнем в професионалния футбол”, заяви членът на УС Иван Найденов. Все още не е ясно как точно ще изглежда емблемата на новия футболен клуб. Настоящата емблема се използва от футболен клуб „Спартак 1918”.

--- pozvanete.bg

сряда, юли 07, 2010

Феновете учредиха свой "ФК Спартак 1918" Варна

Ветерани, бивши играчи и привърженици на варненския Спартак създадоха нов отбор на Учредително събрание в ДКС, което завърши около 21 часа.

Сдружението с нестопанска цел ще се казва "ФК Спартак 1918" Варна, като буквите Ф и К юридически няма да бъдат вписани като футболен клуб. Причината за това решение е направената в началото на годината такава регистрация във Варненския окръжен съд от ръководството на фалиралия отбор начело със съветника от ДПС Янко Станев.

На днешното общо събрание, в присъствието на над 200 души се прие уставът на новото сдружение, избра се управителен съвет(Радо Станев, Стефан Калименов, Христо Котоманов, Самуил Добрев, Евгени Йосифов, Бойко Каменов и Иван Найденов). и се реши месечният членски внос да бъде в размер на 10 лева. Освен това присъстващите упълномощиха ръководния орган да внесе документите по регистрация в съда и в БФС. След като юридическите процедури преминат, новият УС ще си избере председател и негов заместник.

Един от членовете на ръководния орган е бившият изпълнителен директор на фалиралия отбор Иван Найденов. След края на заседанието той заяви, че новият тим ще започне участие от "В" група, след като бъде купен лиценз на друг отбор. По отношение на въпроси, свързани с подготовка, треньори, играчи, стадион и други, Найденов заяви, че ще се дадат повече подробности след официалната регистрация.

Очаква се, след като се открие банкова сметка на новото сдружение, доста влиятелни бизнесмени, споделящи идеята, да направят дарения. На днешното учредително събрание не присъства нито един политик, както и голяма част от ветераните, разпространяващи през ден различни декларации.

--- varnautre.bg

--- видео: http://reporteri.bg/video.php?get=669

петък, юли 02, 2010

Кой, ако не ние ? Кога, ако не сега ?

Денят на истината дойде.

На 7-ми юли предстои да се учреди отдавна дискутирания наш клуб.

Малко хора притежават величието да променят хода на историята, но в момента всеки един от нас има уникалния шанс да работи за промяна на събитията, и всички действия ще бъдат записани в историята на Спартак.

Само тези,които не се страхуват от провали, могат да постигнат големи успехи.

Бъдещето не принадлежи на хора,които се плашат от нови идеи и смели проекти.
Бъдещето е на тези, които с кураж,любов и личен ангажимент се раздават за постигане на идеалите си.

Всеки път,когато човек държи на един идеал, и се бори за него и срещу несправедливоста той дава надежда на обществото.

Настъпи момента, когато трябва да поемем нашата отговорност в името на бъдещето на Спартак.

Часът е 19:30, мястото е Спортна зала. Ние сме на ход.


--- "Semper Fideles"

четвъртък, юли 01, 2010

Янко Станевото виждане за Спартак започна подготовка, феновете на СПАРТАК бойкотират !

За първи път в историята нито един фен не уважи първото занимание на отбора. Както е известно запалянковците са твърдо против сегашното ръководство начело с Янко Станев и обкръжението му от ДПС. "Сините" шалчета са в много напреднала фаза по регистрацията на нов отбор, който може да има бюджет по-голям от сегашния. Феновете се надяват ръководството на града да им разреши да играят мачовете за първенстно на новосъздадения тим на стадион "Спартак". Освен това обещават срещите на "политическия Спартак" да се играят пред абсолютно празни трибуни. "На гробищата ще бъде по-шумно, отколкото на мачовете на тези", заканиха се тарторите на агитката.

--- varnautre.bg +