неделя, октомври 11, 2015

Спартак Варна гази с 5:2, Марин Русев с нов гол за "соколите"

Любимецът на феновете отново понесен на ръце от агитката

Отборът на Спартак Варна записа пета поредна победа в "А" окръжна група. В среща от 6-ия кръг на шампионата "соколите" надиграха Напредък (Суворово) с 5:2.

От първата минута гостите от Суворово се прибраха в собствената си половина в изчакване на удобен момент за контраатака. Именно при една такава Напредък стигна до гол. Негов автор стана Петър Радев, който проби отдясно и с плътен удар прониза стража на "соколите" - 0:1.

Малко преди това чисто положения за Спартак пропусна Ивайло Георгиев - Пифа, който нахлу мощно в наказателното поле, но изстрелът му бе спасен от вратаря на гостите.


В 37-ата минута Иван Добрев, който до този момент е и основен голмайстор на Спартак от началото на сезона, изравни. С техничен удар от малък ъгъл халфът прехвърли вратаря на Напредък, като топката падна в горния ляв ъгъл на вратата.

Само няколко минути по-късно отново Добрев бе в прегръдките на своите съотборници, след като получи топката на границата на наказателното поле и с техничен удар я насочи в далечния ъгъл на вратата.

В 51-ата минута Спартак поведе с 3:1. Резервата Валентин Колев-Багера с левия крак по диагонала матира съперниковия вратар. В 58-ата отново Багера си спря топката, вдигна си я и с воле вкара за 4:1. В 61-ата минута гостите намалиха резултата, след като техен футболист излъга двама защитници и прати топката в мрежата.
В 81-ата Марин Русев хвърли публиката в див възторг, след като финтира елегантно защитник и насочи топката с десния крак под гредата. След попадението любимецът на феновете бе понесен на ръце от агитката на "соколите".

Съставът на Спартак: Митко Недев, Иван Иванов, Димитър Пантев, Стойчо Попчев (46 Валентин Колев), Йордан Янев, Данчо Пенев, Иван Добрев, Ивайло Георгиев (55 Марин Русев), Мартин Русев (69 Ивайло Димитров), Кристиян Славов, Александър Степич (79 Димитър Петев)


--- varnautre.bg  + spartak-varna.net

Няма коментари: