сряда, октомври 21, 2015

Отложиха със седмица решението за боя на Балкан - Спартак

Дисциплинарната комисия на ЗС на БФС Варна ще излезе с решение за евентуални наказания за събитията, белязали последния мач на ФК Спартак Варна при гостуванто на Балкан в с. Аспарухово, през следващата седмица. Това казаха пред varnautre.bg от местната футболна централа.
Припомняме, че срещата между двата тима бе прекратена в 72-ата минута заради нахлуване на фенове на терена и последвалия масов бой на привърженици, в който пострадаха и футболисти.
По правилник, за нахлуване на фенове на терена с последствия, като прекратяване на мача, следват сериозни наказания. За съжаление в ЗС на БФС не разполагат с видеозапис на двубоя, но уточниха, че длъжностните лица много точно и подробно са описали в докладите си случилото се преди, по време и след прекратяването на двубоя.
"Тази и другата седмица няма да има кръгове в първенството на "А" окръжна група. Ще използваме паузата, продиктувана от местните избори, за да съберем възможно най-много информация за случилото се на мача в село Аспарухово и обетивно да вземем решение за наказанията. В момента изчакваме да ни бъде предоставена докладна от полицията в Дългопол. Вече имаме докладите на тримата съдии и делегата на срещата", каза пред varnautre.bg Пламен Хаджийски, секретар на ЗС на БФС - Варна.
От местната футболна централа споделиха още, че ще бъдат изслушани и преставители на двата клуба.
По информация на varnautre.bg, в докладите на съдиите има описани доста интересни ситуации за поведението на привържениците на Балкан както през първото полувреме, така и при отсъждането на дузпата през втората част. Има сведения, че и фенове на отбора домакин са използвали пиротехнически средства, а отделно налице са и няколко навлизания на терена с цел саморазправа със съдиите още през първото полувреме.

---  varna.utre.bg

Няма коментари: