сряда, октомври 28, 2015

Наказаха Спартак със служебна загуба и 950 лева глоба

"Соколите" ще играят без публика още три срещи от първенството

Спартак Варна остава без публика за следващите три домакински срещи от първенството в "А" окръжна група. Това реши Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС - Варна на заседание днес за прекратения заради масово сбиване на привърженици двубой с Балкан (Аспарухово) при резултат 4:0 в 72-ата минута.
Освен наказанието от четири срещи без публика на "соколите" е наложена и парична санкция в размер на 950 лева и е присъдена служебна загуба с 0:3. Спартаклии вече изтърпяха един мач от наказанието си за лишаване от домакинство – срещу Балчик за купата на аматьорската лига. Те трябва да приемат извън Варна поне на 20 километра от града Черноморец (Чернево) и Бозвелийско, съответно в VIII и X кръг тази есен, както и Тополи в XIV кръг напролет.
Тежкото наказание е взето след докладна от полицията в Дългопол и тримата съдии и делегата на срещата. Разпитани са били и представители на двата тима. "Решението е взето според точки от наредбата. От докладите става ясно, че публиката на Спартак е виновна за прекратяването на двубоя. Феновете на варненския отбор може и да са били провокирани, но с действията си след това са принудили съдията да вземе единственото правилно решение – да прекрати мача", обосноваха се от местната футболна централа.
В БФС-Варна бяха значително по-снизходителни към тима на Балкан. Отборът от село Аспарухово ще играе без публика една среща и ще плати глоба в размер на 250 лв.
Наказанията подлежат на обжалване в срок от една седмица.

--- varna.utre.bg

Няма коментари: