понеделник, ноември 15, 2004

Спартак - Видима-Раковски 3:2

- Спартак: Арнаудов, Палавестрич, Б. Илиев, Филатов, Зарев (80 Бояджиев), Н. Станчев, Ст. Петров, Кателиев, Ценов (67 Филипов), Караджов (63 Стефанов), Радомиров
- Видима-Раковски: Йорданов, Бислимов, Евтимов, Ашимов, Стойчев, Зеленков (84 Василев), Тодоров, Господинов, Мичев (78 Радулов), Русев, Лясков (67 Кьосев)
- Голмайстори: Ценов (54), Радомиров (69), Филипов (81); Русев (10), Господинов (24)
- Жълти картони: Палавестрич, Радомиров; Русев, Господинов, Лясков
- Червени картони: Господинов (76), Тодоров (90+2)
- Съдия Ангел Бекяров
- Стадион “Спартак” - 900 зрители

Спартак сътвори истински подвиг в мача си от 13-ия кръг на “А” група, побеждавайки с 3:2 Видима-Раковски, въпреки че на полувремето губеше с 0:2. Гостите откриха резултата още в 10-ата минута, когато защитата на Спартак проспа далечен пас на Бислимов и Десислав Русев от близо прониза вратата на Арнаудов. 14 минути по-късно отново грешка във варненската отбрана доведе до второ попадение за севлиевци, дело на Христо Господинов. До края на полувремето домакините пропуснаха чрез Радомиров и Станчев. След почивката спартаковци излязоха напълно преобразени, а гостите сякаш си повярваха, че вече са спечелили и не показаха никакво желание за игра. В 54-ата минута след рикошет в защитник на Видима топката попадна в Марин Ценов, който отблизо матира Йорданов - 1:2. Четвърт час по-късно Тончо Стефанов центрира отлично отдясно и непокритият Тодор Радомиров от един метър изравни резултата с глава. Малко след това за втори жълт картон бе изгонен Господинов от Видима. В 81-ата минута Диян Кателиев центрира перфектно от фаул и резервата Георги Филипов с глава направи обрата пълен - 3:2. В последната минута на двубоя изнервен, нападателят на севлиевци Анатоли Тодоров ритна без топка Кателиев и остави съотборниците си с 9 души.


--- Петър Курдов: Ще трябва да дърпам ушите на някои

Въпреки победата наставникът на Спартак Петър Курдов отправи някои забележки към своите подопечни. “Ще се наложи буквално да дърпам ушите на някои от моите футболисти. Те трябва да осъзнаят три неща. Първо - че играят в “А” група. Второ - че защитават цветовете на Спартак. И трето - трябва да играят по-силно през първото, а не през второто полувреме. Наши грешки доведоха до двете попадения на гостите. Важното е, че след това момчетата показаха, че имат потенциал и сами си извоюваха победата. Този отбор показва израстване с всеки изминал ден”, каза Курдов. Наставникът добави, че е огорчен от щаба на Черно море, откъдето казвали, че Спартак случайно е спечелил варненското дерби. Той изяви претенции и към привържениците на клуба. “Нашите фенове не трябва при негативен резултат да плюят по мене и играчите, а да ни подкрепят от първата до последната минута. Освен това не мога да разбера защо всеки се бие в гърдите и казва, че е спартаклия. Защо някой не купи 10 топки например. А и не съм аз виновен, че теренът беше мокър, без да е валяла и капчица дъжд през седмицата. Много благодаря на нашия президент Иван Славков, който прави и невъзможното за отбора”, коментира Курдов.


--- Радомиров: Това бе един невероятен мач

Нападателят на Спартак Тодор Радомиров отново се превърна в един от героите за своя тим, след като отбеляза изравнителното попадение при уникалния обрат срещу Видима-Раковски. Преди две седмици футболистът, който израстна в школата на Иван Петров - Феър плей, вкара победното попадение в дербито с Черно море (1:0). “Това бе един невероятен мач. Започнахме малко отпуснато. Явно тази победа над Черно море ни вдъхна повече увереност, отколкото трябваше. Допуснахме някои грешки и затова се стигна до 0:2. На полувремето обаче треньорският щаб ни даде указания, които ние следвахме и логично стигнахме до крайния успех”, каза Радомиров. Наставникът на Видима Димитър Тодоров пък заяви, че ще има глоби за неговите футболисти. Той бе изключително учуден от отпускането на подопечните му след почивката. “Явно си помислиха, че са взели мача и дадоха инициативата на един тим, който повече искаше победата”, каза Тодоров

--- pozvanete.bg

Няма коментари: