понеделник, април 25, 2005

Берое - Спартак 1:0

- Берое: Ставрев, Спахиев, Попчев, Киров, Жеков (90 Танчовски), Моке, Фернандес, Томчев (46 Метушев), Куоки (79 Костов), Еламе, Минчев
- Спартак: Арнаудов, Михайлов, Радев, Ст. Петров, Кателиев, Ковачев, Илиев, Н. Станчев, Георгиев (50 Христов), Съботинов (59 Филипов), Хасан (74 Петров)
- Голмайстор: Здравко Радев (40 авт)
- Жълти картони: Метушев; Ковачев, Хасан
- Червен картон: Марио Метушев (88)
- Стадион “Берое” - 3000 зрители

Министърът на младежта и спорта Васил Иванов изгледа победата на Берое с 1:0 над варненския Спартак на стадиона под Аязмото. Лучано бе на посещение в Стара Загора и пристигна на стадиона в 75-ата минута като остана до последния съдийски сигнал в официалната ложа. Веднага след като се настани там, на Лучано бяха като подарени шалче и фланелка на Берое. Министърът е водач на листата на НДСВ в Стара Загора.
За Берое трите точки срещу варненци са скъпоценни. Те стигнаха до тях в 40-ата минута, когато халфът Людмил Киров центрира в наказателното поле, където в опита си да изчисти в корнер защитникът на варненци Здравко Радев си вкара автогол. До чисто головото положение беройци не стигнаха, но пропиляха няколко добри възможности. С пропуските си се отличи най-вече Мосена Моке.
След почивката домакините отново пропиляха няколко добри шанса, докато Спартак се отчете само с два удара към вратата на Стоян Ставрев. Нападателят Марио Метушев пък в рамките на 6 минути (между 82-ата и 88-ата) си изпроси два жълти картона и реферът Георги Нарлев му вдигна червен.
Старши треньорът на Спартак Румен Димов бе много разочарован от загубата. “Срещата беше еднакво важна и за двата отбора. Поради тази причина имаше огромно напрежение, което не повлия добре на нашия тим. Задачата ни беше да спечелим мача, но не успяхме, въпреки че след почивката направихме корекции в играта си. Има още шест мача до края, но за съжаление шансовете ни за спасение много намаляха”, каза Димов.
Неговият колега Иван Вутов пък коментира, че с тази среща подопечните му са се успокоили. “За нашия отбор мачът бе много тежък. Бяхме разузнали добре предварително Спартак. Заслужавахме по-голяма победа, но не можехме да вкараме положенията си”, каза Вутов.

--- pozvanete.bg


Мненията на двамата треньори след мача:

- Иван Вутов - старши треньор на Берое: "За нашия отбор мачът бе много тежък. Бяхме разузнали добре предварително Спартак. Заслужавахме по-голяма победа, но не можехме да вкараме положенията си. Явно играчите ни нямат достатъчно добра психика, за да са решителни пред гола. Неприятно съм изненадан от освиркванията на публиката. тя трябва да подкрепя отбора, защото това, което прави не е добре за мен и футболистите ми."

- Румен Димов - старши треньор на Спартак: "Срещата беше еднакво важна и за двата отбора. Имаше напрежение. Задачата ни беше да спечелим мача, но не успяхме, въпреки че след почивката направихме корекции в играта си. Изпитвахме хронична нужда от голове, но така и не създадохме положения, за да отбележим"

- Впечатление направи, че на стадиона под Аязмото присъстваха стотина фенове на "соколите" от София и Варна, с което те показаха, че са една от верните агитки, които подкрепят отбора си дори и в най-тежките времена.


beroe-bg.com

Няма коментари: