петък, октомври 28, 2005

Спартак загуби с 0:2 в Гоце Делчев за Купата

Варненският Спартак отпадна от турнира за Купата на България, след като загуби гостуването си на Пирин (Гоце Делчев) от първия кръг с 0:2 като гост. "Соколите" предварително отписаха надпреварата и пратиха в югозападния град 13 юноши и петима футболисти от първия състав.
Домакините откриха резултата в 20-ата минута, когато Огнян Стефанов бе оставен непокрит около точката за дузпата и без проблеми вкара топката зад Димитър Недев. През първото полувреме варненци можеха да стигнат до равенството, след като новокартотекираният нападател Калоян Генчев излезе сам срещу вратаря, но ударът му мина на сантиметри от гредата. Второто попадение падна в 73-ата минута, когато Георги Калайджиев вкара от малък ъгъл. Като цяло футболистите на Спартак се представиха доре. Те направиха още няколко добри атаки, но не успяха да реализират създадените голови положения.

Пирин (ГД) - Спартак 2:0
- Спартак: Димитър Недев, Михаил Димитров, Венцислав Маринов, Мирослав Симеонов, Георги Филов, Емил Дончев, Свилен Атанасов (Нурген Нурсел), Калоян Цветков, Северин Мустафа (Велян Желязков), Калоян Генчев, Иво Кирчев (Милен Деянов)
- Голмайстори: Огнян Стефанов (20), Георги Калайджиев (73)



Томанов: момчетата се представиха повече от достойно

Помощник-треньорът на Спартак Методи Томанов води отбора в гостуването на Пирин (Гоце Делчев). Той остана много доволен от позаното на терена. "Момчетата се представиха повече от достойно в този двубой. Смея да твърдя, че загубата дойде след две индивидуални грешки в двете полувремена. Похвално е, че момчетата създадоха няколко положения, но не успяхме да отбележим гол. Изиграхме един доста добър мач. Тук е мястото да кажа, че с целенасочена работа няколко момчета от юношите могат да заиграят и в първия отбор. Необходимо е време да се развият - все пак те са само на по 18 години. Да чакат времето си търпеливо и да работят, това им препоръчвам. Но отсега 2-3 имат възможностите да играят при мъжете. Трябва да работят повече и върху тактиката", коментира старши треньорът на Спартак в този мач Методи Томанов.
"Мисля, че играхме добре. Треньорите също го потвърдиха. За съжаление не успяхме да стигнем до различен резултат. Ако имахме късмет можехме да стигнем до нещо повече в тази среща", коментира за "ОЛЕ-БГ" младият нападател на спартаковци Иво Кирчев.

--- ole-bg.com

Няма коментари: