понеделник, октомври 31, 2005

Спартак с осма победа, гонят Людмил Горанов

Ники Станчев и Калоян Генчев вкарват головете, футболист на Сливен в болница с избит зъб

Варненският Спартак постигна осмата си победа в първенството, след като надигра с 2:0 Сливен в среща от 10-ия кръг на Източната “Б” група. И двата гола паднаха след почивката, а с успеха “соколите” запазиха аванса си от четири точки на върха в класирането. През първото полувреме домакините имаха надмощие, но трудно стигаха до вратата на Марков, заради “бетона”, който бяха забъркали гостите. Кателиев и Съботинов пропуснаха да открият резултата след добри удари с глава, минали покрай вратата. В 42-ата минута варненци пропуснаха и най-изгодната си възможност, след като Съботинов от три метра прати топката над вратата. Логично на полувремето нападателят бе заменен с дебютанта за първенство Калоян Генчев. В 56-ата минута падна и първото попадение. Ники Филипов нахлу по левия фланг и би покрай вратаря, а Николай Станчев направи добавка за 1:0. Малко след гола обаче старши треньорът на Сливен Людмил Горанов бе изгонен. Преди попадението Живко Динев от Хасково падна на земята след единоборство с Николай Филипов. Защитникът бе откаран в болница заради избит зъб. Това ядоса Горанов, който повика съдията да му покаже, че Филипов заслужава картон. При тази ситуация Алексиев показа жълт картон на наставника. Людмил Горанов обаче побесня още повече при гола на “соколите” заради претенции, че е вкаран от засада. Това накара Стоян Алексиев да прати треньора на трибуните, а двама гардове от охранителната фирма. В 70-ата минута отново Филипов нахлу отляво и подаде на непокрития Калоян Генчев, който вкара и първото си попадение с екипа на Спартак - 2:0. Приятно впечатление направиха феновете на домакините, които показаха, че не са забравили какви успехи са постигнали с Горанов и скандираха името му в края на срещата.

Спартак (Вн) - Сливен 2:0
- Спартак: Славов, Дянков, Михайлов, Ковачев, Ст. Петров, Станчев, Пекин, Кателиев (89 Ангелов), Съботинов (46 Генчев), Н. Филипов, Мирчев (77 Кирчев)
- Сливен: Марков, Тодоров, Найденов, Синев (59 Б. Стоянов), Беадиров, Петров (74 Куков), Иванов (80 Рангелов), Владимиров, Стефанов, М. Стоянов, Раев
- Голмайстори: Н. Станчев (56), Генчев (70)
- Жълти картони: Н. Станчев; М. Стоянов, Стефанов
- Червен картон: Людмил Горанов (Сливен)
- Съдия Стоян Алексиев
- Стадион “Спартак” - 500 зрители

--- pozvanete.bg


Ради Здравков продължи мълчанието пред медиите

На пресконференцията след срещата Спартак (Вн) - Сливен старши треньорът на домакините Ради Здравков отново не се появи. Пред медиите говори неговият помощник Илко Станчев, който обяви, че бившият национал продължава да спазва обявеното преди две седмици мълчание пред средствата за масова информация. “Той е оторизирал мен да давам изявления, така че мога да отговоря на всички зададени от Вас въпроси”, обърна се към медиите Станчев. Логично едно от питанията бе дали е вярна информацията излязла в столичен всекидневник, че Ради Здравков и помощникът му Методи Томанов са подали молби до Арбитража за разтрогване на договорите им с отбора. “Нямам познания в адвокатските дела и затова не мога да отговоря на този въпрос”, бе отвоторът на треньора на вратарите. Станчев каза още, че най-радостното от днешния мач е била победата. “Гостите се бранеха добре и затова трудно стигахме до положения през първото полувреме. Все пак направихме пропуски като този на Съботинов малко преди почивката. През втората част атакувахме повече и логично се стигна до двата гола”, коментира Станчев. Наставникът на гостите Людмил Горанов изрази недоволството си от рефера Стоян Алексиев и каза, че като цяло съдийството в България не е добро. “Ние сме млад отбор. Опитахме се да сме равностойни и успяхме донякъде. В защита и в средата на терена се справихме добре, но за съжаление ни куцаше нападението и не стигнахме до голови ситуации. Искам да обърна внимание как стана първият гол. Първо Николай Филипов постъпи много просташки, избивайки зъба на наш футболист. Познавам го и знам, че е много добро момче, но не постъпи спортсменски. Повиках съдията да му обясня какво стана, а той ме предупреди с жълт картон. След това имаше тъч за нас, реферът го даде на Спартак, а голът стана от засада”, заяви Горанов.

--- pozvanete.bg


Кателиев с травма, вдигат го за Хасково

Полузащитникът на Спартак (Вн) Диян Кателиев получи неприятна контузия в 89-ата минута на мача със Сливен. Той получи разтежение и се прибра накуцвайки към съблекалнята, след като бе заменен от Даниел Ангелов. След мача обаче лекарят на варненци д-р Мирослав Купенов разкри пред “Позвънете Новини”, че Катера ще е готов за изключително важния мач в Хасково тази събота. “Просто е пренатоварил мускула си и затова го боли сега. Аз мисля, че за Хасково ще е готов”, каза д-р Купенов. Нападателят Калоян Генчев бе много доволен от успеха над Сливен и най-вече от попадението, което отбеляза. След като се разписа в 70-ата минута на срещата, Генчев целуна емблемата и отиде пред централната трибуна, за да изрази радостта си. “Много съм доволен от победата. Радвам се, че вкарах и гол при дебюта си в първенството. За съжаление не съм добре физически и отпаднах в края на срещата. Надявам се по-бързо да наваксам”, заяви пред “Позвънете Новини” Генчев.

--- pozvanete.bg


ЛЮДМИЛ ГОРАНОВ: "Сърцето ми е в "Спартак", но тънете в мизерия"

Людмил Горанов дойде във Варна, загуби, но каза доста истини на своя любим "Спартак". Той призна, че "Спартак" му е на сърцето, но е искал "Сливен" да спечели, защото с него е вдигал купата на България. Люси не спести много истини на варненци. "Срамувайте се, мизерия
е тук. Това, което виждам тук го правихме преди 24 години. Сложена е една дограма. Нищо друго не е направено. Елате да видите. Ние живеем и работим в лукс. Стратегията на Лечков е такава - да започнем да градим "Сливен" с млади футболисти. "Спартак" ми е на сърцето. Никой не може да загърби историята. Признавам, "Спартак" в момента е по-добрия отбор. До 20-ата минута обаче мачът беше равностоен. След това съдиите започнаха да сервилничат. Кой вярва на съдиите? Никой! Кой? Вие или аз, или феновете? Отборът ми е крехък. Иван Стоянов - племенникът на Йордан Лечков скъса връзки в мача с "Хасково" и в нападение сме без зъби. И преди конгреса и след конгреса съдиите все свиярт по същия начин", призна пред журналисти и фенове на "Спартак" Люси Горанов.

--- ole-bg.com


Генко Славов: Този път нямах работа

Вратарят на Спартак Генко Славов изкара седмия си "сух" мач в тазгодишното първенство. "Днес няма много работа и само окуражавах момчетата от вратата си. Радвам се, че победихме. УСпехът е важен за нас. Както и очаквах Сливен се затвори отзад и ни бе трудно да стигаме до вратата им, но в крайна сметка всяка отбрана се пропуква. Прогнозирах и друго - че Хасково ще бие спокойно в Нова Загора, както и стана", каза пред "ОЛЕ-БГ" Генко.

--- ole-bg.com


Калоян Генчев: Радвам се, че вкарах в дебюта си

Нападателят на Спартак (Вн) Калоян Генчев бе много доволен от успеха над Сливен и най-вече от попадението, което отбеляза. След като се разписа в 70-ата минута на срещата, Генчев целуна емблемата и отиде пред централната трибуна, за да изрази радостта си. "Много съм доволен от победата. Радвам се, че вкарах и гол при дебюта си в първенството. За съжаление не съм добре физически и отпаднах в края на срещата. Надявам се по-бързо да наваксам", заяви пред "ОЛЕ-БГ" Генчев.

--- ole-bg.com


Феновете на Спартак скандираха името на Горанов

Агитката на Спартак (Вн) показа, че не е забравила радостните мигове, в които Людмил Горанов бе старши треньор на отбора. В момента той ръководи Сливен, с който гостува във Варна днес. На два пъти в края на срещата запалянковците на "соколите" скандираха името на опитния специалист, а той им благодари от отсрещната страна, откъдето доизгледа мача заради червения картон, получен в 59-ата минута. След края на двубоя феновете изчакаха Людмил Горанов и отново му благодариха за успехите, които постигна със Спартак.

--- ole-bg.com

Няма коментари: