четвъртък, октомври 06, 2005

Общината прави АД и за стадион “Спартак”

Две комисии дадоха положително мнение за сключване на договор с “Барет Ауто” ЕООД

Община Варна ще създаде съвместно акционерно дружество с “Барет Ауто” ЕООД с цел възстановяването и ползването по предназначение на стадион “Спартак” и прилежащите му съоръжения и терени. Това стана ясно на вчерашните постоянни комисии “Младежки дейности и спорт” и “Собственост и стопанство” към местната администрация. По подобна схема беше взет градският стадион “Юрий Гагарин” от собственика на Черно море - ТИМ Холдинг, чрез компанията “Химимпорт”. “Барет Ауто” ЕООД е притежавана от съветника от ДПС Иван Славков и държи мажоритарен дял в ПФК Спартак АД. Фирмата ще влезе в АД-то с парични средства, докато общината ще даде апортна вноска стадиона, залата, гараж и няколко работилници. Общата площ на спортния комплекс е 52 520 кв. м. Към него обаче няма прилежащи терени и затова влаганите средства ще бъдат насочени само към ремонта на наличната база. “Няма как да се стопанисва чужда собственост. Никой не иска да налива пари в нищото. Затова е добре да се направи това АД. Знаете, че ние като клуб имаме няколко го дини проблем с лицензирането на стадиона. Искаме да изчистим това. Виждате, че въпреки изпадането на Спартак, вървим уверено към “А” група и изпълнението на целите си”, обясни Славков.
Вчера две комисии одобриха предложението на кмета за сключването на договор за АД. Първа, положително становище даде “Младежки дейности и спорт”, където съветниците гласуваха анблок. На заседанието на комисията по “Собственост и стопанство” за създаване на “Спартак” АД положително се изказаха съветниците Иван Русев и Тодор Мутафов. Според Русев, формирането на такова АД е изцяло в интерес на спорта и стадиона. Към предложената територия няма допълнителна прилежаща земя и инвестициите ще са насочени пряко към модернизирането на спортното съоръжение, обясни общинският съветник. Тепърва ще бъдат оценявани имотите от комисията “Финанси и бюджет”, след което ще се направи разпределението на процентите в АД-то

--- pozvanete.bg


Здравко Радев поднови тренировки

Защитникът на Спартак (Вн) Здравко Радев направи вчера първа тренировка от няколко месеца насам. Ексфутболистът на ЦСКА и Марек бе опериран от язва преди два месеца и оттогава не е пипал топка. Според наставника Ради Здравков, 33-годишният футболист е поотслабнал леко, но това било нормално, с оглед на операцията и дългия период на отсъствие. Наставникът добави, че няма да натоварва Радев в тренировките. Той ще изчака защитникът да се възстанови напълно от хирургическата интервенция и едва тогава ще го товари повече. Със сигурност опитният футболист ще отсъства от терените до края на есента и ще е на линия за мачовете от втория полусезон на Източната “Б” група.
Вчера на облекчен режим се готвиха още трима футболисти на Спартак - Даниел Ангелов, Златин Михайлов и Мартин Ковачев. Тримата вероятно ще пропуснат утрешната контрола срещу военния тим от 16 ч. на стадион “Спартак”, но ще са готови за домакинството на Шумен в следващия кръг.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: