понеделник, октомври 03, 2005

Ради Здравков: Най-трудно в световния футбол е да запазиш постоянството

След равенството на Спартак с АКБ Миньор (1:1) потърсихме старши треньора на Спартак Ради Здравков. Едва в 7-ия кръг на първенството на Източната Б група варненци не успяха да победят. Наставникът на "соколите" бе на път, но въпреки това се съгласи да комнтира срещата пред "ОЛЕ-БГ".

- Г-н Здравков, какъв е коментарът ви за този двубой?
- Преди всичко трябва да отчетем, че ние гостувахме на добър отбор. Мисля, че съвсем заономерно и ние не успяхме да победим в даден мач.
- Това е първи "неуспех" на тима. Как го приемате?
- Вижте, рано или късно това трябваше да се случи. Не може само да побеждаваме. Трябваше да дойде този момент, но не мисля, че това бе начина.
- Какво имате предвид?
- Имам забележки към някои от футболистите си. Към поведението им, към настроението им за игра. Не всички играха равномерно в отношението си към самата среща. Имаше и доста колебания в изявите на някои хора.
- Спечели ли Спартак 1 точка или загуби 2 в този двубой?
- Аз мисля, че ние загубихме 2 точки.Не съм доволен от постигнатия резултат и от играта на някои от момчетата. Все пак трябва да отчетем факта, че ние не сме суперотбор. Мисля, че очакванията към нас са и малко пресилени, въпреки че постигнахме 6 победи в първенството. В смисъл, че очакванията преминават нашитевъзможности. Най-трудното нещо в световния футбол е да задържиш постоянството. Домакините играха добре, затрудниха ни, бяха агресивни в положителния сисъл на думата и взеха своето в този двубой.

--- ole-bg.com

Няма коментари: