понеделник, октомври 31, 2005

Спартак с осма победа, гонят Людмил Горанов

Ники Станчев и Калоян Генчев вкарват головете, футболист на Сливен в болница с избит зъб

Варненският Спартак постигна осмата си победа в първенството, след като надигра с 2:0 Сливен в среща от 10-ия кръг на Източната “Б” група. И двата гола паднаха след почивката, а с успеха “соколите” запазиха аванса си от четири точки на върха в класирането. През първото полувреме домакините имаха надмощие, но трудно стигаха до вратата на Марков, заради “бетона”, който бяха забъркали гостите. Кателиев и Съботинов пропуснаха да открият резултата след добри удари с глава, минали покрай вратата. В 42-ата минута варненци пропуснаха и най-изгодната си възможност, след като Съботинов от три метра прати топката над вратата. Логично на полувремето нападателят бе заменен с дебютанта за първенство Калоян Генчев. В 56-ата минута падна и първото попадение. Ники Филипов нахлу по левия фланг и би покрай вратаря, а Николай Станчев направи добавка за 1:0. Малко след гола обаче старши треньорът на Сливен Людмил Горанов бе изгонен. Преди попадението Живко Динев от Хасково падна на земята след единоборство с Николай Филипов. Защитникът бе откаран в болница заради избит зъб. Това ядоса Горанов, който повика съдията да му покаже, че Филипов заслужава картон. При тази ситуация Алексиев показа жълт картон на наставника. Людмил Горанов обаче побесня още повече при гола на “соколите” заради претенции, че е вкаран от засада. Това накара Стоян Алексиев да прати треньора на трибуните, а двама гардове от охранителната фирма. В 70-ата минута отново Филипов нахлу отляво и подаде на непокрития Калоян Генчев, който вкара и първото си попадение с екипа на Спартак - 2:0. Приятно впечатление направиха феновете на домакините, които показаха, че не са забравили какви успехи са постигнали с Горанов и скандираха името му в края на срещата.

Спартак (Вн) - Сливен 2:0
- Спартак: Славов, Дянков, Михайлов, Ковачев, Ст. Петров, Станчев, Пекин, Кателиев (89 Ангелов), Съботинов (46 Генчев), Н. Филипов, Мирчев (77 Кирчев)
- Сливен: Марков, Тодоров, Найденов, Синев (59 Б. Стоянов), Беадиров, Петров (74 Куков), Иванов (80 Рангелов), Владимиров, Стефанов, М. Стоянов, Раев
- Голмайстори: Н. Станчев (56), Генчев (70)
- Жълти картони: Н. Станчев; М. Стоянов, Стефанов
- Червен картон: Людмил Горанов (Сливен)
- Съдия Стоян Алексиев
- Стадион “Спартак” - 500 зрители

--- pozvanete.bg


Ради Здравков продължи мълчанието пред медиите

На пресконференцията след срещата Спартак (Вн) - Сливен старши треньорът на домакините Ради Здравков отново не се появи. Пред медиите говори неговият помощник Илко Станчев, който обяви, че бившият национал продължава да спазва обявеното преди две седмици мълчание пред средствата за масова информация. “Той е оторизирал мен да давам изявления, така че мога да отговоря на всички зададени от Вас въпроси”, обърна се към медиите Станчев. Логично едно от питанията бе дали е вярна информацията излязла в столичен всекидневник, че Ради Здравков и помощникът му Методи Томанов са подали молби до Арбитража за разтрогване на договорите им с отбора. “Нямам познания в адвокатските дела и затова не мога да отговоря на този въпрос”, бе отвоторът на треньора на вратарите. Станчев каза още, че най-радостното от днешния мач е била победата. “Гостите се бранеха добре и затова трудно стигахме до положения през първото полувреме. Все пак направихме пропуски като този на Съботинов малко преди почивката. През втората част атакувахме повече и логично се стигна до двата гола”, коментира Станчев. Наставникът на гостите Людмил Горанов изрази недоволството си от рефера Стоян Алексиев и каза, че като цяло съдийството в България не е добро. “Ние сме млад отбор. Опитахме се да сме равностойни и успяхме донякъде. В защита и в средата на терена се справихме добре, но за съжаление ни куцаше нападението и не стигнахме до голови ситуации. Искам да обърна внимание как стана първият гол. Първо Николай Филипов постъпи много просташки, избивайки зъба на наш футболист. Познавам го и знам, че е много добро момче, но не постъпи спортсменски. Повиках съдията да му обясня какво стана, а той ме предупреди с жълт картон. След това имаше тъч за нас, реферът го даде на Спартак, а голът стана от засада”, заяви Горанов.

--- pozvanete.bg


Кателиев с травма, вдигат го за Хасково

Полузащитникът на Спартак (Вн) Диян Кателиев получи неприятна контузия в 89-ата минута на мача със Сливен. Той получи разтежение и се прибра накуцвайки към съблекалнята, след като бе заменен от Даниел Ангелов. След мача обаче лекарят на варненци д-р Мирослав Купенов разкри пред “Позвънете Новини”, че Катера ще е готов за изключително важния мач в Хасково тази събота. “Просто е пренатоварил мускула си и затова го боли сега. Аз мисля, че за Хасково ще е готов”, каза д-р Купенов. Нападателят Калоян Генчев бе много доволен от успеха над Сливен и най-вече от попадението, което отбеляза. След като се разписа в 70-ата минута на срещата, Генчев целуна емблемата и отиде пред централната трибуна, за да изрази радостта си. “Много съм доволен от победата. Радвам се, че вкарах и гол при дебюта си в първенството. За съжаление не съм добре физически и отпаднах в края на срещата. Надявам се по-бързо да наваксам”, заяви пред “Позвънете Новини” Генчев.

--- pozvanete.bg


ЛЮДМИЛ ГОРАНОВ: "Сърцето ми е в "Спартак", но тънете в мизерия"

Людмил Горанов дойде във Варна, загуби, но каза доста истини на своя любим "Спартак". Той призна, че "Спартак" му е на сърцето, но е искал "Сливен" да спечели, защото с него е вдигал купата на България. Люси не спести много истини на варненци. "Срамувайте се, мизерия
е тук. Това, което виждам тук го правихме преди 24 години. Сложена е една дограма. Нищо друго не е направено. Елате да видите. Ние живеем и работим в лукс. Стратегията на Лечков е такава - да започнем да градим "Сливен" с млади футболисти. "Спартак" ми е на сърцето. Никой не може да загърби историята. Признавам, "Спартак" в момента е по-добрия отбор. До 20-ата минута обаче мачът беше равностоен. След това съдиите започнаха да сервилничат. Кой вярва на съдиите? Никой! Кой? Вие или аз, или феновете? Отборът ми е крехък. Иван Стоянов - племенникът на Йордан Лечков скъса връзки в мача с "Хасково" и в нападение сме без зъби. И преди конгреса и след конгреса съдиите все свиярт по същия начин", призна пред журналисти и фенове на "Спартак" Люси Горанов.

--- ole-bg.com


Генко Славов: Този път нямах работа

Вратарят на Спартак Генко Славов изкара седмия си "сух" мач в тазгодишното първенство. "Днес няма много работа и само окуражавах момчетата от вратата си. Радвам се, че победихме. УСпехът е важен за нас. Както и очаквах Сливен се затвори отзад и ни бе трудно да стигаме до вратата им, но в крайна сметка всяка отбрана се пропуква. Прогнозирах и друго - че Хасково ще бие спокойно в Нова Загора, както и стана", каза пред "ОЛЕ-БГ" Генко.

--- ole-bg.com


Калоян Генчев: Радвам се, че вкарах в дебюта си

Нападателят на Спартак (Вн) Калоян Генчев бе много доволен от успеха над Сливен и най-вече от попадението, което отбеляза. След като се разписа в 70-ата минута на срещата, Генчев целуна емблемата и отиде пред централната трибуна, за да изрази радостта си. "Много съм доволен от победата. Радвам се, че вкарах и гол при дебюта си в първенството. За съжаление не съм добре физически и отпаднах в края на срещата. Надявам се по-бързо да наваксам", заяви пред "ОЛЕ-БГ" Генчев.

--- ole-bg.com


Феновете на Спартак скандираха името на Горанов

Агитката на Спартак (Вн) показа, че не е забравила радостните мигове, в които Людмил Горанов бе старши треньор на отбора. В момента той ръководи Сливен, с който гостува във Варна днес. На два пъти в края на срещата запалянковците на "соколите" скандираха името на опитния специалист, а той им благодари от отсрещната страна, откъдето доизгледа мача заради червения картон, получен в 59-ата минута. След края на двубоя феновете изчакаха Людмил Горанов и отново му благодариха за успехите, които постигна със Спартак.

--- ole-bg.com

петък, октомври 28, 2005

ЛЮДМИЛ ГОРАНОВ: "Шансовете ни във Варна не са големи"

Най-добрият треньор на "Спартак" (Вн) за всички времена - Людмил Горанов пристига със своя "Сливен" на Коритото като съперник. Люси, както го наричат във Варна призна, че шансовете на отбора му в мача със "соколите" не са големи. Почти целият му отбор са голобради момчета от наборите 1988, 87 и 86 година плюс един-двама футболисти на 24-25 години. "Твърде млад тим сме. С
недостатъчно опит, без насочена селекция. Това са все футболисти от нашата школа. Някои от срещите ги загубихме заради липса на опит. Признавам "Спартак" е по-добрия отбор. Не съм ги гледал на живо, но имена като Николай Станчев, Златин Михайлов, Траян Дянков, Николай Филипов и новокартотекирания Калоян Генчев са футболисти с възможности", призна Людмил Горанов за в-к "Местен 24 часа".
"Сливен" тръгва към морето в деня на мача, който е в събота от 16 ч.

--- varna-sport.com
Спартак загуби с 0:2 в Гоце Делчев за Купата

Варненският Спартак отпадна от турнира за Купата на България, след като загуби гостуването си на Пирин (Гоце Делчев) от първия кръг с 0:2 като гост. "Соколите" предварително отписаха надпреварата и пратиха в югозападния град 13 юноши и петима футболисти от първия състав.
Домакините откриха резултата в 20-ата минута, когато Огнян Стефанов бе оставен непокрит около точката за дузпата и без проблеми вкара топката зад Димитър Недев. През първото полувреме варненци можеха да стигнат до равенството, след като новокартотекираният нападател Калоян Генчев излезе сам срещу вратаря, но ударът му мина на сантиметри от гредата. Второто попадение падна в 73-ата минута, когато Георги Калайджиев вкара от малък ъгъл. Като цяло футболистите на Спартак се представиха доре. Те направиха още няколко добри атаки, но не успяха да реализират създадените голови положения.

Пирин (ГД) - Спартак 2:0
- Спартак: Димитър Недев, Михаил Димитров, Венцислав Маринов, Мирослав Симеонов, Георги Филов, Емил Дончев, Свилен Атанасов (Нурген Нурсел), Калоян Цветков, Северин Мустафа (Велян Желязков), Калоян Генчев, Иво Кирчев (Милен Деянов)
- Голмайстори: Огнян Стефанов (20), Георги Калайджиев (73)



Томанов: момчетата се представиха повече от достойно

Помощник-треньорът на Спартак Методи Томанов води отбора в гостуването на Пирин (Гоце Делчев). Той остана много доволен от позаното на терена. "Момчетата се представиха повече от достойно в този двубой. Смея да твърдя, че загубата дойде след две индивидуални грешки в двете полувремена. Похвално е, че момчетата създадоха няколко положения, но не успяхме да отбележим гол. Изиграхме един доста добър мач. Тук е мястото да кажа, че с целенасочена работа няколко момчета от юношите могат да заиграят и в първия отбор. Необходимо е време да се развият - все пак те са само на по 18 години. Да чакат времето си търпеливо и да работят, това им препоръчвам. Но отсега 2-3 имат възможностите да играят при мъжете. Трябва да работят повече и върху тактиката", коментира старши треньорът на Спартак в този мач Методи Томанов.
"Мисля, че играхме добре. Треньорите също го потвърдиха. За съжаление не успяхме да стигнем до различен резултат. Ако имахме късмет можехме да стигнем до нещо повече в тази среща", коментира за "ОЛЕ-БГ" младият нападател на спартаковци Иво Кирчев.

--- ole-bg.com

вторник, октомври 25, 2005

Методи Томанов води 13 юноши в Гоце Делчев

Венци Маринов, Синан Хаджиев, Северин Мустафа и Иво Кирчев допълват групата за двубоя за Купата на България

Варненският Спартак отписа турнира за Купата на България и ще заложи на юношите старша възраст в мача от първия кръг на надпреварата. “Соколите” гостуват на Пирин (Гоце Делчев) утре от 16 ч, а главен съдия е Ивайло Петров. Очаквано към югозападния град ще потеглят 13 юноши на и само четирима футболисти от първия състав. Това са Северин Мустафа, Синан Хаджиев, Иво Кирчев и Венцислав Маринов. Отборът ще бъде воден от помощник-треньора Методи Томанов, а старшията Ради Здравков остава с основните футболисти във Варна. “Соколите” ще се съсредоточат върху изключително важните предстоящи два мача - срещу Сливен у дома и срещу Хасково като гости. Както е известно, хасковци се очертаха като основни съперници на Спартак за първото място в Източната “Б” група, даващо директно право на участие в първия ешелон. Сливен пък се оформи като корав тим, който може да изненада всеки. В съботния двубой отново няма да играе Милен Христов. Младокът все още не е възстановен, след като спука капсула на глезена по време на подготовкат а. На този етап не се знае и дали Даниел Ангелов ще се възстанови, докато Георги Филипов и Здравко Радев са твърдо аут.

--- pozvanete.bg

понеделник, октомври 24, 2005

Спартак с второ равенство, прави 1:1 в Нова Загора

Варненският Спартак допусна второто си равенство в тазгодишното първенство, след като направи 1:1 при гостуването си на Загорец (Нова Загора) в среща от деветия кръг на Източната “Б” група. “Соколите” все още нямат загуба, но авансът им на върха пред Хасково бе намален на четири точки. Домакините откриха резултата в 16-ата минута, когато Величков бе точен от дузпа. В 30-ата минута реферът Георги Хаджийски бе нападнат от футболисти на Загорец, след като спести червен картон на Генко Славов. Вратарят на варненци спъна извън наказателното поле откъснал се срещу него нападател на новозагорци, но съдията му вдигна само жълт картон. Шест минути по-късно Николай Филипов остана непокрит и изравни за 1:1. Докрая на срещата варненци пропуснаха няколко голови положения, а домакините нацелиха гредата в 60-ата минута чрез Петков. “Смятам, че надиграхме съперника си категорично. Определено сме по-класният отбор, но домакините не спряха да лежат през целия мач. Няма спор, че сме с класа над останалите отбори в групата. Затова е несериозно да се твърди, че Хасково ни е сериозен конкурент за връщане в “А” група. Ако няма субективни фактори при гостуването ни там след две седмици, можем ще ги победим без проблеми”, заяви след срещата вратарят на “соколите” Генко Славов. Основният съперник на спартаковци - Хасково, победи с 2:0 у дома АКБ Миньор и намали аванса на варненци на 4 точки. В следващия кръг “соколите” приемат Сливен, а седмица по-късно гостуват именно на Хасково.

Загорец - Спартак (Вн) 1:1
-Загорец: Димов, Хайгъров, Панайотов (46 Стоянов), Михнев, Петров, Антов, Петков, Минчев, Ралков, Илиев, Величков
- Спартак: Славов, Дянков, Ковачев, Михайлов, Петров, Станчев, Пекин (84 Мустафа), Кателиев, Съботинов (67 Маринов), Филипов, Мирчев Голмайстори: Величков (16 д); Филипов (36)
- Жълти Картони: Ковачев, Славов, Дянков, Петров, Славов
- Съдия: Георги Хаджийски
- Стадион “Загорец” - 3000 зрители

--- pozvanete.bg

петък, октомври 21, 2005

Иван Войчев: Прекрасно е, че Боби Михайлов е новият президент на БФС

Изпълнителният директор на Спартак Иван Войчев научи от "ОЛЕ-БГ", че новия шеф на българския футбол е Борислав Михайлов. "Прекрасно!", бе първата реакция на клубния бос. "Крайно време беше да се направи някаква промяна. Надявам се да е за добро. С Борислав Михайлов сме приятели, играли сме заедно и имаме добри взаимоотношения. Той е футболен човек, за това си мисля, че нещата ще тръгнат нагоре, след като ще ръководи БФС. Изборът му за шеф на българския футбол е доказателство, че разумните хора в България, които искат спорт №1 да се развива положително, са повече", коментира той. Войчев добави, че много от футболните ръководители, които заемат отговорни постове в централата, трябва да си тръгнат и да дадат път на млади и мислещи за спорта хора.

--- ole-bg.com
Спартак заминава за Нова Загора без Калоян Генчев

Варненският Спартак не можа да картотекира нападателя Калоян Генчев (на снимката) и той ще пропусне съботното гостуване на тима на Загорец (Нова Загора) от деветия кръг на Източната "Б" група. 24-годишният футболист има подписан договор със "соколите", но проблемът е, че жълтата му карта все още не е пристигнала. Така старши треньорът и главен мениджър на тима Ради Здравков отново ще разчита на групата от 16-те футболисти, които бяха и за срещата с Шумен миналата седмица. Милен Христов и Даниел Ангелов все още не могат да се възстановят от контузиите си, а Георги Филипов и Здравко Радев ще са на линия едва след Нова година.
"Соколите" тренират в петък сутринта, обядват и заминават за Стара Загора. Там те ще тренират следобед и ще отседнат преди съботния двубой.
Преди този кръг спартаковци продължават да водят убедително с 22 точки, пред Хасково с 16. Загорец е на трета позиция с 13 спечелени точки след осем изиграни кръга. В следващия кръг във Варна гостува Сливен, а седмица по-късно Спартак гостува на основния си конкурент за първото място Хасково.

--- ole-bg.com

четвъртък, октомври 20, 2005

Треньорите и ръководството на “соколите” се разбраха

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков, неговият помощник Методи Томанов и капитанът на отбора Николай Станчев се срещнаха във вторник вечерта с ръководството на клуба. Причина за разговора бяха някои проблеми пред отбора в последните дни, както и планиране на зимната селекция. От страна на шефовете присъстваха президентът Иван Славков, изпълнителният директор Иван Войчев, членовете на управата Бранимир Балачев и Иван Славов. Единственият член на УС, който липсваше, бе Красимир Подгорски. Двете страни са се разбрали по всички въпроси, като отново е била заявена и потвърдена основната цел на отбора - влизане в “А” група. “Нещата се нормализират. Всичко в отбора е по мед и масло”, бе краткият коментар на Ради Здравков пред агенция СИА-ДКС. От клуба не пожелаха да разкрият имената на набелязаните за привличане футболисти за новото първенство. Днес се очаква токът на стадион “Спартак” да бъде пуснат. Заради проблемите отборът не тренира в понеделник, а заниманието във вторник бе проведено на стадиона в Девня. В събота Спартак гостува на Загорец в Нова Загора, а четири дни по-късно отива до Гоце Делчев, където гостува на местния Пирин в първия кръг на турнира за Купата на България.

--- pozvanete.bg
Спартак загря за Загорец с 3:0 над национален тим

Варненският Спартак победи с 3:0 националния отбор на България за полицаи в контролна среща, играна вчера на стадиона в курортен комплекс Албена. Попаденията за “соколите” отбелязаха капитанът и играещ помощник-треньор Николай Станчев, Владимир Пекин и Северин Мустафа. Първите две попадения паднаха преди почвиката, а Мустафа бе точен през второто полувреме. Старши треньорът и главен мениджър Ради Здравков заложи на почти всички титуляри, като даде почивка на централните защитници Златин Михайлов и Мартин Ковачев. Единадесетте, които започнаха, бяха Генко Славов, Траян Дянков, Венци Маринов, Владимир Пекин, Станислав Петров, Николай Станчев, Северин Мустафа, Диян Кателиев, Николай Съботинов, Николай Филипов и Владислав Мирчев. След почивката в игра влязоха и останалите състезатели на “соколите”. Между тях бе и новопривлеченият нападател Калоян Генчев, който се завърна от турската част на Кипър, където игра в първенството на баровците.

--- pozvanete.bg

вторник, октомври 18, 2005

Спартак (Вн) гостува на Пирин (ГД) за Купата

Варненският Спартак ще играе срещу Пирин (Гоце Делчев) в първия кръг на турнира за Купата на България. Играе се един мач, а варненци са гости. Надпреварата се организира и провежда от Професионалната футболна лига и се спонсорира от "Форд Мото-Пфое" вече девети сезон. В този етап се включват 28-те отбора от двете "Б" групи, както и четири представители на зоналните съвети, включващи "В" група и регионалните дивизии. Победителите от 16-те двойки се класират за 16-финалите, където ще се присъединят отборите от "А" група. В елита обаче останаха 15 тима, така че един от 31-те отбора във втората фаза ще се класира директно без игра за осминафиналите. Както се знае, жребият е пълен и не е задължително това да бъде отбор от елита. Датите за 16-финалите и осминафиналите са 9-и ноември и 10-и декември. Началните часове ще бъдат с един час по-рано от шампионатните мачове през тези месеци заради евентуално допълнително време и дузпи. 16-финалите ще започнат в 13.30 часа, а осминафиналите - в 13.00 часа.

Жребий:
Спартак (Пл) - Загорец
Балкан (Ботевград) - АКБ Миньор
ФК Суворово - Спартак (Пд)
Пирин (ГД) - Спартак (Вн)
Хасково - Монтана
Миньор (Пк) - Марица
Поморие - Светкавица
Несебър - Етър
Конелиано - Локомотив (Мз)
Рилски спортист - Дунав
Аркус (Лясковец) - Сливен
Представител на ЗС на БФС-Пловдив - Бенковски
Хебър - Видима-Раковски
Шумен - Калиакра
Миньор (БД) - Добруджа
Белите орли - Янтра

Мачовете са на 26-и октомври от 15.00 часа. Победителят се определя в един мач, като при равенство в редовното време ще се играят продължения, а ако и тогава не бъде определен победител, ще се изпълняват дузпи.

--- ole-bg.com
Спартак тренира на стадиона в Девня

Футболистите на Спартак тренираха на стадиона в Девня днес. Причината е, че на собствения си стадион "соколите" нямат ток и вода. Това бе причината и в понеделник варненци да не водят подготовката си. Според запознати клубните шефове изчакват утрешната сесия на Общинския съвет, на която трябва да се реши дали заплануваното акционерно дружество между община Варна и собствениците на варненския клуб ще се осъществи. Ако това стане, президентът на "соколите" Иван Славков е готов с крупни инвеститори, които да започнат да наливат финансови средства. На първо място в плановете е заложен основен ремонт на стадион "Спартак", както и одобряване на базата.

--- ole-bg.com
Иван Славков: Клубна тайна е кого ще подкрепим на конгреса

Президентът на варненския Спартак Иван Славков не пожела да разкрие името на кандидата, който клубът ще подкрепи на предстоящия конгрес на българския футболен съюз. Самият Славков ще пътува за столицата, където на 21 октомври ще се проведе изборът на новия футболен бос. "Естествено, че сме готови с решението си. Няма да кажа обаче за кого ще гласувам - не е редно да правя това. След конгреса ще говорим повече", коментира шефът на Спартак.

--- ole-bg.com
"Соколите" играят с полицейския национален тим

Утре в 16 ч. "соколите" ще изиграят контролна среща с националния полицеюски отбор по футбол. Проверката ще се състои в Албена, където полицаите са на лагер. В мача Ради Здравков ще даде шанс на някои от футболистите, които по-рядко попадат в титулярния състав. Във втори пореден спаринг ще се пусне и новопривлеченият нападател Калоян Генчев. Има вероятност той да бъде картотекиран за съботния мач със Загорец.

--- ole-bg.com
"СПАРТАК" поиска 50 000 лева от ЦСКА за Мартин Ковачев

Шефовете на "Спартак" поискаха 50 000 лева от ЦСКА за защитника Мартин Ковачев. "Червените" проявявали интерес към футболиста, но конкретна оферта до Варна не е изпращана. "Държим на Ковачев и ще му повишим заплатата в
новия договор" - уточни адвокатът Балачев, член на УС на "Спартак" пред кореспондента на "7 дни спорт" Недко Петров..
Лидерът в източната "Б" група ще уреди Калоян Генчев за гостуването на "Загорец" в събота. Нападателят изкара само един месец в първенството на баровците в турската част на Кипър. Заради мизерията предпочете да се върне в България.
- Излъгаха ме с половин заплата, а условията на живот също са отвратителни - уточни Генчев.

--- varna-sport.com

неделя, октомври 16, 2005

Спартак обърна Шумен в 90-ата минута

Варненският Спартак постигна инфарктна победа над Шумен 2001 в среща от осмия кръг на Източната "Б" група. Варненци губеха на полувремето с 0:1, но успяха да стигнат до трите точки, макар и с попадение в последните секунди на даденото от съдията продължение. Двубоят се игра пред около 800 зрители на стадион "Спартак", а домакините изтърваха куп голови ситуации. За това вина имаше и втатарят на Шумен Мирослав Григоров, който изкара поне пет стопроцентови положения.
Още в началните минути шут на Николай Станчев от фаул бе париран от стража на гостите, а малко след това Николай Филипов стреля със странична ножица, но не намери вратата. Така се стигна до 37-ата минута, когато футболистите на Спартак сгрешиха в наказателното си поле и Кристиян Християнов се възползва , откривайки с глава - 0:1. До края на полувремето домакините се отчетоха с един далечен удар на Владимир Пекин, минал над вратата.
Още в началото на втората част "соколите" натиснаха здраво съперника си и в 48-ата минута стигнаха до ремито. Кателиев центрира и след разбъркване в наказателното поле Николай Филипов отблизо вкара в мрежата за 1:1. Последваха силните минути на Миро Григоров, който последователно спаси удари на Ники Станчев, Мартин Ковачев, Диян Кателиев и Николай Филипов. Така се стигна до даденото от съдията продължение, в което Траян Дянков шутира отдалеч, Григоров спаси, но топката отново попадна в бившия футболист на Локомотив (Пд) и той не сгреши с втория си шут. Голът изнерви скамейката на гостите и се стигна до разправии с фенове на "соколите". За радост не се стигна до по-сериозен инцидент освен размяна на реплики.
С успеха Спартак продължава еднолично да е начело в класирането с актив от седем победи и едно равенство.

Спартак - Шумен 2:1
- Спартак: Генко Славов, Станислав Петров, Златин Михайлов, Мартин Ковачев, Траян Дянков, Николай Станчев, Владимир Пекин (71 Венци Маринов), Диян Кателиев, Северин Мустафа (46 Николай Съботинов), Николай Филипов (87 Иво Кирчев), Владислав Мирчев
- Шумен: Григоров, Борисов, Кръстев, Недев, Малинов, Аян Хасан, Станев, Михайлов, Ахмед Хасан (69 Христов), Киков, Християнов
- Голмайстори: Н. Филипов (48), Дянков (90); Християнов (37)
- Жълти картони: Ковачев, Кателиев; Аян Хасан, Станев, Киков, Християнов
- Съдия Атанас Димитров
- Стадион "Спартак" - 800 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Оспорван, динамичен и инфарктен мач

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков бе много доволен успеха над Шумен 2001. "Оспорван, динамичен и инфарктен мач. Нормално е гостите да са разочаровани, а ние щастливи. Все пак победихме в последната минута на срещата. През първото полувреме не бяхме достатъчно импулсивни, докато показаното след почивката оправдава фактът, че сме вкарали в последната минута", бе краткият коментар на Здравков.

--- ole-bg.com


Росен Матеев: Боли от такава загуба

Старши треньорът на Шумен бе много разочарован от загубата на своя тим. "Боли от такава загуба. Но футболът затова е интересен и непридвидим. Спартак бе по-добрият отбор на терена, но не мисля, че победи заслужено. Тактиката ни беше с по-сгъстена защита и да разчитаме на контраатаки. Не искахме да се надиграваме с домакините. Смятам, че успяхме да стигнем до няколко добри контраатаки, но не успяхме да реализираме създадените положения. Не знам какво викаха феновете на Спартак след гола, тъй като бях достатъчно зает да гледам какво става на терена, за да ги слушам. Честитя успеха на домакините. Смятам, че те са основен фаворит за влизане в А група. Нашата цел е да се представяме добре, без значение от класирането", заяви Матеев.

--- ole-bg.com


Генко: Колегата ми имаше страхотен ден

Вратарят на Спартак Генко Славов похвали колегата си от Шумен 2001 Мирослав Григоров за отличният мач, който изнесе срещу "соколите" днес. "Поздравявам колегата ми, който наистина имаше страхотен ден. Спаси почти всичко, но накрая нямаше шанс при удара на Траян Дянков. Искам да поздравя моите съотборници за характера, с който постигнаха успеха", заяви за "ОЛЕ-БГ" Генко, който за осем мача е допуснал едва две попадения в своята врата.


Стъни Петров: Ако бяхме вкарали по-рано, щяхме да ги разгромим

Десният защитник на Спартак Станислав Петров заяви, че победата над Шумен е можела да бъде и по-лесна. "Най-хубавото е, че всичко приключи благополучно. След като откриха резултата гостите се затвориха и ни беше много трудно да стигаме до положения. Освен това вратарят им имаше страхотен ден и спаси много ситуации. Ако поне един от ударите ни бе влязъл по-рано, щяхме да разгромим Шумен. Сега ни предстои мач в Загорец, където отиваме само и единствено с мисълта за победа", заяви за "ОЛЕ-БГ" Петров.



Иван Караджов с нова контузия

Нападателят на Калиакра (Каварна) Иван Караджов е получил разтежение, сподели самият той пред "ОЛЕ-БГ". Той бе на стадион "Спартак" днес, за да наблюдава успеха на доскорошния си отбор срещу Шумен. Преди четири седмици Караджов получи тежко комоцио в двубой от първенството. "Оправих се от комоциото, но за жалост сега получих разтежение. Надявам се скоро да се оправя и отново да заиграя", каза Караджов. Той добави, че е много доволен от условията в Калиакра.
Нападателят изрази огромното си разочарование от съдийството на Ивайло Попов при загубата на неговия тим с 0:1 от Добруджа вчера. "Безобразно съдийство. Просто нямам думи. Такова рязане не бях виждал отдавна", кътегоричен бе Караджов.



Мартин Ковачев: Много труден мач

Защитникът на Спартак Мартин Ковачев отново изнесе силен мач срещу Шумен 2001. "Двубоят бе доста труден. По принцип сме по-класни от Шумен, но заради ранния им гол, можехме и да завършим наравно. Направихме много пропуски, най-вече заради техния вратар, който бе на висота. Най-хубавото нещо, че всичко завърши добре за нас и имаме още три точки в актива си", каза специално за "ОЛЕ-БГ" Ковачев.



Калоян Генчев подписа със Спартак

Нападателят Калоян Генчев е подписал договор със Спартак. Това разкри самият той пред "ОЛЕ-БГ". За последно той игра в първенството в турската част на Кипър. "Там нещата не бяха зле, но сам реших да се върна. Подписах договор със Спартак, но все още нямам права да играя. Причината доколкото знам е свързана с жълтата ми карта. Надявам се скоро нещата да се оправят и да облека фланелката на "соколите", заяви Калоян Генчев.

--- ole-bg.com

петък, октомври 14, 2005

Още един играч избяга от Спартак

Въпреки добрите резултати на Спартак в “Б” група и убедителната преднина в челото на таблицата, атмосферата в клуба бе помрачена. Във вторник вечерта “соколите” бяха напуснати от нападателя Константин Филипов. От клуба обясниха, че юношаа на ЦСКА е взел самостоятелно решението, без да обясни какви са причините за тази му постъпка. Филипов дойде в тима около старта на първенството, но така и не влезе в игра, след като бе картотекиран преди два кръга. Междувременно се разбра, че Милен Христов отново няма да попадне в групата за предстоящия домакински мач с Шумен 2001. Братовчедът на треньора на Черно море Илиан Илиев е с травма в глезена, която го мъчи още от преди началото на първенството. Другите двама състезатели, които твърдо са аут за двубоя, а и до края на есента, са Георги Филипов и Здравко Радев. Мартин Ковачев и Златин Михайлов са напълно възстановени от контузиите си. Под въпрос до последно ще е младокът Даниел Ангелов. Варненци посрещат Шумен утре от 16 ч. на стадион “Спартак”

--- pozvanete.bg

четвъртък, октомври 13, 2005

РАДИ ЗДРАВКОВ: "Шумен е доста опасен съперник"

Отборът на "Шумен" е доста опасен съперник, смята треньорът на "Спартак" Ради Здравков. "Соколите" приемат в събота комшиите на своя стадион в мач за първенство на Източната "Б" група. Според Здравков гостите играят много приятен за окото футбол. "Шуменци умеят да се затварят в дълги периоди от играта. Те
се прегрупират бързо и контраатакуват майсторски", добави Здравков. В лагера на "Спартак" има само двама контузени. Нападателят Георги Филипов продължава да се лекува след операция. Проблеми има и Милен Христов. Футболистът се лекува доста време и започна тренировки. Той обаче отново изпита болки в глезена и вероятно ще пропусне мача с "Шумен". Станислав Петров отново ще излезе на терена, въпреки че не е възстановен окончателно. В мача с "Шумен" може отново да видим някои от юношите на "соколите". В групата е младият нападател Иво Кирчев, който вкара победния гол в Несебър, пише "Местен 24 часа".

--- varna-sport.com

вторник, октомври 11, 2005

От ЦСКА не са питали за Мартин Ковачев

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков не останал учуден от интереса на ЦСКА към Мартин Ковачев, както писа столичен всекидневник. Според наставника Мартин се справял много добре и се развивал правилно. Към дадения момент от ЦСКА обаче не са се свързали с ръководството на Спартак за евентуален интерес към бранителя. Както е известно, интерес към Ковачев имаха Славия и Литекс в края на изминалото първенство, когато варненци бяха в елита. Тогава обаче шефовете на Спартак не пуснаха защитника, който е част от гръбнака на тима. На Ковачев се разчита много да дирижира действията на отбраната на "соколите" по пътя към влизането отново в А РФГ. Днес "соколите" тренираха двуразово на клубния стадион.

--- ole-bg.com

събота, октомври 08, 2005

Спартак бие военен отбор с 3:0 в контрола

Спартак (Вн) изигра контролна среща в паузата на първенството срещу военния отбор от морската столица. Наставникът на тима Ради Здравков реши и да експериментира в този двубой - титулярната двойка централни защитници на соколите бяха Диян Кателиев и Венци Маринов. Очаквано Спартак набързо вкара 2 гола на съперника си. Още в 6-ата мин. на двубоя голмайсторът на тима Владко Мирчев се разписа с глава. Второто попадение бе само въпрос на време. В средата на първата част Николай Филипов се оказа сам в наказателното поле на символичните гости и удвои преднината на Спартак. Класическото 3:0 оформи Калоян Генчев, който отбеляза гол от малък ъгъл в наказателното поле с плътен удар.
Срещата започна с двучасово закъснение, заради закъснението на ветераните на Ботев (Пд), които трябваше да играят със Спартак от 14 часа.

Спартак - Военен тим 3:0
1:0 Мирчев (6), 2:0 Н. Филипов (30), 3:0 Генчев (80)
Спартак: Славов, Петров, Кателиев, Дянков, Маринов, Станчев, Севгин, Пекин, Съботинов, Мирчев, Н. Флипов (Арнаудов, М. Любенов, Генчев, Кирчев, Стефанов)

--- ole-bg.com


Ветераните на Спартак губят у дома от Ботев с 0:2

Ветераните на Спартак допуснаха домакинска загуба от Ботев в полуфинален мач от първенството с 0:2. След като цял мач варненци имаха териториално предимство на терена се стигна до поражението, което на практика обезмисли ответния мач в града под тепетата. Атанас Атанасов имаше на няколко пъти възможност да открие резултата в полза на домакините, но шансът не бе на негова страна при далечните му удари. Гостите стигнаха до няколко мелета пред Костадинов, но също не можеха да намерят пътя към мрежата на варненци. Все пак в края на първото полувреме Тодор Зайцев успя да изведе тима си напред в резлутата с удар извън пеналта. В края на срещата Ясен Петров отблизо уби интригата в срещата.

Спартак - Ботев 0:2
0:1 Зайцев (40), 0:2 Яс. Петров (82)
Спартак: Костадинов, Димитров, Радомиров, Илиев, Богомилов, Митов, Атанасов, Иванов, Георгиев, Гушлев, Трендафилов

--- ole-bg.com

четвъртък, октомври 06, 2005

Общината прави АД и за стадион “Спартак”

Две комисии дадоха положително мнение за сключване на договор с “Барет Ауто” ЕООД

Община Варна ще създаде съвместно акционерно дружество с “Барет Ауто” ЕООД с цел възстановяването и ползването по предназначение на стадион “Спартак” и прилежащите му съоръжения и терени. Това стана ясно на вчерашните постоянни комисии “Младежки дейности и спорт” и “Собственост и стопанство” към местната администрация. По подобна схема беше взет градският стадион “Юрий Гагарин” от собственика на Черно море - ТИМ Холдинг, чрез компанията “Химимпорт”. “Барет Ауто” ЕООД е притежавана от съветника от ДПС Иван Славков и държи мажоритарен дял в ПФК Спартак АД. Фирмата ще влезе в АД-то с парични средства, докато общината ще даде апортна вноска стадиона, залата, гараж и няколко работилници. Общата площ на спортния комплекс е 52 520 кв. м. Към него обаче няма прилежащи терени и затова влаганите средства ще бъдат насочени само към ремонта на наличната база. “Няма как да се стопанисва чужда собственост. Никой не иска да налива пари в нищото. Затова е добре да се направи това АД. Знаете, че ние като клуб имаме няколко го дини проблем с лицензирането на стадиона. Искаме да изчистим това. Виждате, че въпреки изпадането на Спартак, вървим уверено към “А” група и изпълнението на целите си”, обясни Славков.
Вчера две комисии одобриха предложението на кмета за сключването на договор за АД. Първа, положително становище даде “Младежки дейности и спорт”, където съветниците гласуваха анблок. На заседанието на комисията по “Собственост и стопанство” за създаване на “Спартак” АД положително се изказаха съветниците Иван Русев и Тодор Мутафов. Според Русев, формирането на такова АД е изцяло в интерес на спорта и стадиона. Към предложената територия няма допълнителна прилежаща земя и инвестициите ще са насочени пряко към модернизирането на спортното съоръжение, обясни общинският съветник. Тепърва ще бъдат оценявани имотите от комисията “Финанси и бюджет”, след което ще се направи разпределението на процентите в АД-то

--- pozvanete.bg


Здравко Радев поднови тренировки

Защитникът на Спартак (Вн) Здравко Радев направи вчера първа тренировка от няколко месеца насам. Ексфутболистът на ЦСКА и Марек бе опериран от язва преди два месеца и оттогава не е пипал топка. Според наставника Ради Здравков, 33-годишният футболист е поотслабнал леко, но това било нормално, с оглед на операцията и дългия период на отсъствие. Наставникът добави, че няма да натоварва Радев в тренировките. Той ще изчака защитникът да се възстанови напълно от хирургическата интервенция и едва тогава ще го товари повече. Със сигурност опитният футболист ще отсъства от терените до края на есента и ще е на линия за мачовете от втория полусезон на Източната “Б” група.
Вчера на облекчен режим се готвиха още трима футболисти на Спартак - Даниел Ангелов, Златин Михайлов и Мартин Ковачев. Тримата вероятно ще пропуснат утрешната контрола срещу военния тим от 16 ч. на стадион “Спартак”, но ще са готови за домакинството на Шумен в следващия кръг.

--- pozvanete.bg

сряда, октомври 05, 2005

“Соколите” договориха контрола с военен отбор

Варненският Спартак ще играе контролна среща с Военния отбор на морската столица, стана ясно вчера. Мачът ще се състои в петък от 16 ч. на клубния стадион на “соколите”. Във въпросната селекция се състезават някои юноши на Спартак, между които Красимир Стефанов. Старши треньорът и главен мениджър Ради Здравков ще наблюдава изявите им, за да си направи изводите кой от тях евентуално може да попадне в състава му през зимната пауза.
В проверката се очаква да не играе стълбът в отбраната на варненци Златин Михайлов. Известният с прякора си Чиро Ферара защитник е с контузия и тренира на облекчен режим. Поради тази причина наставникът Здравков ще го остави да почива в тази среща. Проверката пропуска и Даниел Ангелов. Младият нападател има травма в глезена, която се е усложнила и той ще почива. Милен Христов пък вече тренира по-сериозно и се очаква да се появи поне за едно полувреме на терена. Ако е добре, през следващата седмица срещу Шумен той ще попадне в групата.
Настроението в лагера на Спартак продължава да е добро, въпреки равенството срещу АКБ Миньор и първите загубени точки в първенството. Всички “соколи” са настроени единствено за трите точки в домакинството с Шумен следващата събота.

--- pozvanete.bg

вторник, октомври 04, 2005

Златин Михайлов ще тренира на облекчен режим

Защитникът на Спартак Златин Михайлов ще тренира на облекчен режим. Чиро бе заменен принудително в мача с АКБ Миньор в Раднево, където варненци загубиха първи точки в първенството, завършвайки 1:1. Изравнителното попадение бе дело на капитана Николай Станчев. Стара мускулна травма се обадила в коляното на Златин, което е продиктувало смяната. До домакинския мач с Шумен обаче бранителят ще бъде напълно възстановен. Срещата на 15 октомври от 16 часа на стадион "Спартак".

--- ole-bg.com

понеделник, октомври 03, 2005

Ради Здравков: Най-трудно в световния футбол е да запазиш постоянството

След равенството на Спартак с АКБ Миньор (1:1) потърсихме старши треньора на Спартак Ради Здравков. Едва в 7-ия кръг на първенството на Източната Б група варненци не успяха да победят. Наставникът на "соколите" бе на път, но въпреки това се съгласи да комнтира срещата пред "ОЛЕ-БГ".

- Г-н Здравков, какъв е коментарът ви за този двубой?
- Преди всичко трябва да отчетем, че ние гостувахме на добър отбор. Мисля, че съвсем заономерно и ние не успяхме да победим в даден мач.
- Това е първи "неуспех" на тима. Как го приемате?
- Вижте, рано или късно това трябваше да се случи. Не може само да побеждаваме. Трябваше да дойде този момент, но не мисля, че това бе начина.
- Какво имате предвид?
- Имам забележки към някои от футболистите си. Към поведението им, към настроението им за игра. Не всички играха равномерно в отношението си към самата среща. Имаше и доста колебания в изявите на някои хора.
- Спечели ли Спартак 1 точка или загуби 2 в този двубой?
- Аз мисля, че ние загубихме 2 точки.Не съм доволен от постигнатия резултат и от играта на някои от момчетата. Все пак трябва да отчетем факта, че ние не сме суперотбор. Мисля, че очакванията към нас са и малко пресилени, въпреки че постигнахме 6 победи в първенството. В смисъл, че очакванията преминават нашитевъзможности. Най-трудното нещо в световния футбол е да задържиш постоянството. Домакините играха добре, затрудниха ни, бяха агресивни в положителния сисъл на думата и взеха своето в този двубой.

--- ole-bg.com
“Соколите” загубиха първите си точки

Варненци правят 1:1 при гостуването си в Раднево, Ники Станчев изравнява от дузпа

Варненският Спартак загуби първи точки в тазгодишното първенство на Източната “Б” група. Тимът от морската столица направи равенство 1:1 при гостуването си на АКБ Миньор (Раднево) в среща от седмия кръг на надпреварата.
Домакините оказаха натиск в първите минути и на два пъти се разминаха с попадението. След това обаче възпитаниците на Ради Здравков започнаха по-често да поглеждат към противниковата половина и имаха превес в играта. За тяхно съжаление обаче тимът от Раднево откри в 42-ата минута резултата. Автор на попадението стана Ивайло Дюлгеров, който успя да се промуши между двама защитници на Спартак и вкара. Това бе първи гол във вратата на Генко Славов. Преди тази среща “соколите” имаха 6 победи и голова разлика 9:0. В 71-ата минута защитник на домакините удари с ръка топката в наказателното поле и Мартин Димиев посочи бялата точка. Капитанът и играещ помощник-треньор на варненци Николай Станчев бе точен от дузпата, оформяйки крайното 1:1. До края на срещата съперниците не можаха да си отбележат ново попадение.
В следващия кръг Спартак (Вн) приема Шумен 2001. Мачът е следващата събота, заради паузата в първенството ни.
Старши треньорът на Спартак Ради Здравков отново заложи на титулярния състав, с който победи Спартак (Пд) преди седмица.

АКБ Миньор - Спартак (Вн) 1:1

- АКБ Миньор: Димов, Запрянов, Димитров, Попчев, Динчев, Горов, Гърков (85 Тодоров), Г. Георгиев (70 Ив. Бозуков), Б. Иванов, Дюлгеров (63 Гр. Георгиев), Атанасов
- Спартак: Генко Славов, Станислав Петров, Златин Михайлов (53 Константин Филипов), Мартин Ковачев, Траян Дянков, Николай Станчев, Владимир Пекин, Диян Кателиев, Николай Филипов, Николай Съботинов (68 Даниел Ангелов), Владислав Мирчев (85 Иво Кирчев)
- Голмайстори: Дюлгеров (41); Станчев (71 дузпа)
- Жълти картони: Атанасов; Станчев
- Съдия Мартин Димиев
- Стадион “Миньор” - 1000 зрители

--- pozvanete.bg


Ради: Очакваше се да дойде и този момент

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков прие спокойно равенството с АКБ Миньор. “Този момент се очакваше да дойде. Все пак гостувахме на добър отбор и равенството бе закономерно. Ясно беше, че не можем само да побеждаваме, това го няма никъде в световния футбол. Постоянството не може да се задържи толкова дълго време. Домакините бяха достатъчно мотивирани и логично стигнахме до равенството. За моите футболисти мога да кажа, че имам някои забележки към тях. Не всички се отнесоха с необходимата нагласа за срещата”, заяви Здравков.
Междувременно стана ясно, че нападателят на “соколите” Георги Филипов ще отсъства от терена до края на есенния полусезон. Младокът все още накуцва след артроскопията, която претърпя и надали ще е готов за някой от оставащите шест мача от Източната “Б” група.

--- pozvanete.bg