вторник, март 07, 2006

Ради Здравков: Няма пролетен дял, а ново първенство

Старши треньорът на Спартак (Вн) Ради Здравков иска да втълпи на футболистите си, че нямат девет точки аванс и трябва да играят така, все едно първенството започва от начало. Бившият национал гостува днес в Пресцентър "Варна".
"На прага сме на подновяването на първенството. Ние имаме големи надежди, всички искаме да изпълним целта за влизане в "А" група. Преминехме през труден период за треньори и футболисти, дори бих го нарекъл гаден. Бяхме изненадани от климатичните условия, работихме и без медицинско лице. Това доведе до травми на футболистите. Но за повечето перипетии съм убеден, че се случва и при нашите конкуренти. Като цяло това, което запланувахме е свършено. Възможно е отборът да не се намира в оптималното състояние, в което завърши есенния дял на първенството. Срещите в началото ще се проведат при лошо време и решаващи ще са мотивацията на футболистите и физическото им състояние.
Най-важното, което искам да втълпя на всички футболисти, на ръководството, на публиката и дори на представителите на медиите е, че няма пролетен дял на първенството, а направо нов шампионат. Все едно всички отбори започваме от нулата и искам да спечелим отново повече точки от останалите тимове в нашата "Б" група. Все едно, че нямаме девет точки преднина.
Имаме някои проблеми по отношение на състава. Минаха 5-6 футболисти на проби, но те не показаха това, което ние искаме. В центъра на защитата ще разчитаме на трима футболисти - Златин Михайлов, Венци Маринов и Мартин Любенов, който и през есента тренираше с отбора, но не беше картотекиран", заяви Здравков.

--- ole-bg.com


Имало интерес за Мартин Ковачев от два столични клуба

"По-добре, че продадохме Мартин Ковачев на Литекс, за който имаше интерес от два столични клуба", коментира наставникът на Спартак Ради Здравков на пресконференция днес. "В единия набързо накупиха играчи и така пропадна възможността да премине в този клуб. В другия имаше Мартин да подпише предварителен договор и така да се разделим с него без пари. Аз имам пръст в трансфера на Мартин. Първо мениджър имаше вариант за Украйна. Изпратихме го там посрещнаха го както трябва, но се върна. После дойде интереса от втория столичен отбор, но се прецени че в Ловеч ще е по-изгодно и за футболиста и за Спартак, добави бившият национал.
Изказването на Здравков дойде след въпрос, свързан със статута на Младен Стоев при "соколите". "За Стоев имаме договорка да е преотстъпен и през лятото да остане в Спартак, естествено и при негово желание. Надяваме се и с Васко Велев да се стекат така обстоятелствата. В момента Диян Кателиев, Станислав Петров и Траян Дянков са с изтичащи договори, но говорих с някои, които ми казаха че не са подписавали предварителни такива с други отбори. Вярвам им", добави Ради.

--- ole-bg.com


Забавят картотекирането на Живко Бояджиев

В четвъртък администраторът на варненския Спартак Румен Димов ще е в София, за да картотекира новите попълнения в отбора. Старши треньорът Ради Здравков обяви, че с права ще бъда уредени двама футболисти - Васил Велев и Младен Стоев. И двамата обаче няма да са собственост на клуба. "За Велев имаме уговорка със Септември ако влезем в "А" група да го закупим през лятото при определени условия. Иначе сега ще играе като аматьор. Младен Стоев ще играе под наем до лятото. Той е преотстъпен от Локомотив (София) и през лятото ще имаме възможност да придобием правата му", обясни Здравков.
Живко Бояджиев, който се завърна от Кипър, обаче няма да бъде картотекиран на този етап. Полузащитникът има договор с клуба, който изтича това лято. "Неговото картотекиране ще се позабави, тъй като е свързано със сериозни плащания. Повече за причините не мога да разкрия", каза бившият национал.
Здравков разкри, че от няколко дни в клуба има вътрешен правилник, в който са уточнени премиите победи или равенства при гостуванията и домакинствата. "Държах на този правилник. В него е упоменато също и това, че всеки в клуба си има своите задължения и трябва да ги спазва", каза Здравков.

--- ole-bg.com


Здравков иска Радомиров да подпише за 1,5 г.

Нападателят Тодор Радомиров ще играе в Спартак (Вн) ако подпише договор за година и половина, обяви старши треньорът Ради Здравков. Той обясни, че Тошо е нужен на отбора, но не иска с него да бъде подписван контракт само до края на месеца. "С него нещата стоят така: Много скоро след като се прибра от Кипър го поканих в хотела, където бяхме настанени по време на лагера, за да разговаряме. На другия ден имахме още една среща. Мисля, че в този момент беше склолен да подпише малко по-продължителен договор с клуба. Но в един момент, не знам от къде, получи информация, че едва ли не трябва да се обвърже с клуба за две-три или не знам колко години. Нещо, което го стъписа в този момент. Същевременно той се прибра от Кипър с контузия. След това той изчезна, така че не можахме да говорим конкретно и в детайли за новия му договор с клуба. Не знам къде е бил в този период, но от три дни действително е при нас. Не е възстановен от травмата, закъснял е с подготовката. Той работи сериозно. Искам да се възстанови, а проблемът мисля, че е сериозен и трябва да се вземат точните мерки. След това се надявам да се подготви и да помогне на отбора. Трябва и да намерим форма на обвързване. Тъй като с други футболисти в разговорите не съм правил някакви компромиси, така ще бъде и с него. Ще се лишим от услугите на Тошко Радомиров, при положение, че иска да подпише с клуба за три месеца до края на първенството. Може договорът да е за година и половина с някакви подточки и допълнителни условия. Клубът има нужда от Радомиров, той може да помогне на клуба. Но не е обосновано за такова кратко време да се обвържем за два-три месеца с човек, който не е подготвен", обясни Ради Здравков.

--- ole-bg.com


"Соколите" разузнали първите си три съперника

Относно заканите на Калиакра за съботния мач между двата отбора, треньорът на Спартак Ради Здравков заяви, че неговият тим е опитен и не се влияе нито от метеорологичните условия, нито от публиката. "Знам, че в Каварна се готвят сериозно за това областно дерби. Но ние не се притесняваме", каза Здравков.
Бившият национал добави, че познава играта на първите три съперника на отбора. "Нямахме физическата възможност да наблюдаваме играта на всичките ни съперници. Но мога да заявя категорично, че сме наясно с качествата на първите ни трима съперници - Калиакра, Добруджа и Дунав (Русе)", заяви треньорът.

--- ole-bg.com


Господ опазил отбора от сериозни контузии

Старши треньорът на "соколите" Ради Здравков благодари на Господ за това, че в тима не са се получили сериозни контузии от началото на подготовката. Както е известно, след наускането на д-р Мирослав Купенов в Спартак на практика нямаше медицинско лице. "Може да се каже, че от първия ден на подготовката сме без доктор. Господ ни опази от по-сериозни инциденти и контузии. Рискът бе изцяло мой. Били сме настоятелни за назначаването на лекар, но явно не достатъчно. Сега като идвах за пресконференцията представители на клуба отидоха да говорят с евентуалния ни нов лекар, който е травматолог", заяви Здравков.
Той добави, че въпреки че поне десет съ сътезатели бяха с травми по време на подготовката, сега нещата са стабилизирани. "Въпреки че имахме доста контузени футболисти по време на подготовката, в момента нямаме проблеми, всички тренират нормално. Единствено по-лошо е положението с Владимир Пекин (на снимката). Той има травма в коляното като болката е непостоянна и поносима. Той е млад и се притеснява да не е нещо сериозно, да не е засегнат менискуса. Надявам се, че контузията му не е сериозна", обясни Здравков.

--- ole-bg.com


Бургазлия ще ръководи Спартак - Калиакра

Бургаският рефер Мартин Богдев ще ръководи съботната среща от първия пролетен кръг на първенството в Източната Б група Спартак - Калиакра, стана ясно днес. Негови помощници ще бъдат Богданов и Павлов, а четвърти арбитър е варненецът Ивайло Попов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: